Vecka 6: Casting, Norén redovisning, utmanande dansklasser och ACL hela helgen

Vecka 6 så vi rivstartade hela veckan med att direkt på morgonen på måndagen köra casting till slutproduktionen. Jag var så nervös att jag knappt visste vad jag hette. Jag brukar kunna bli nervös men det här var mycket mer än vanligt. Jag tror katastroftankarna från auditionträningen i höstas spökade rejält. Att ställa sig framför till stor del samma personer igen kändes som att bestiga ett berg mentalt. Det kanske låter hårt men auditionträningen ligger som ett litet trauma hos mig och det är nånting jag måste bearbeta med tiden. Nerverna blev kanske inte så lugnade sen heller av att självaste Sarah Dawn Finer klev in i salen också, hej och hå nu kör vi. Hur som helst så gick det helt okej efter förutsättningarna, jag blev nog lite mer flamsig än jag planerat för nerverna tog över men sången kändes okej i alla fall.
 
Veckan rullade sen på som vanligt. Vi jobbade på med Sondheim och jag och Ida fick tillsammans med Niklas, vår lärare som håller i blocket, äntligen klart vårt nummer. Det känns väldigt skönt att ha en tydlig skiss att jobba efter. Jag har ju haft väldigt svårt för den här låten då den, hur mycket jag än försöker värma upp till den, fortfarande verkligen inte tilltalar mig så då känns det bra att ha nåt handfast att hålla i. Jag kanske inte skulle skrattat men andra kanske kommer det.
 
Denna vecka redovisade vi våra Norén scener. Vi repade en sista gång tillsammans med Stefan på måndagseftermiddagen och sen på torsdagsmorgonen var det dags. Det var såklart lite nerver men jag var ändå ganska lugn, jag och Filip visste vad vi skulle göra. Det gick jättebra, det var kanske inte min bästa gång men det är alltid en liten chock att köra för en större publik för första gången, man vet aldrig vilka delar som de kommer komma reaktioner på så man kan bli överrumplad ibland. Jag är i alla fall väldigt nöjd och stolt över det här arbetet, det har känts väldigt bra redan från början. Jag och Filip är en bra duo och det har varit väldigt kul och lärorikt att jobba tillsammans. Jag verkligen älskar att jobba med sån här teater och det var ett tag sen jag påmindes om det.
 
Sång blev det också denna vecka både i kör och enskilt och såg väl ungefär ut som veckan innan. På ensemblen så jobbade vi på med Words. Jag minns inte om jag har skrivit vad det är men det är i alla fall ett Real Group arr med sexiga stämmor som vi brukar säga haha. Det är en liten utmaning men det går också väldigt bra och det är kul att sjunga nåt som man får kämpa lite med. (Det var nog en mening jag för två år sen aldrig skulle kunna tänka mig att jag nånsin skulle skriva haha). När det kommer till den enskilda sången så plockade jag fram och jobbade med lite auditionmaterial, tills på torsdagskvällen när vi fick reda på att vi skulle ha en callback till castingen kommande måndag men denna gång med duetter så då var det bara att kasta om planerna och börja öva på text och stämmor. Jag skulle sjunga med Elvira och vi satte i gång direkt med att planera in att öva tillsammans. Jag stod hela kvällen när jag hängde tvätt och övade text så den ändå satt helt okej när vi övade sen på fredagen, tur att man är snabb på sånt ändå.
 
Dansen denna vecka bjöd som vanligt på balett där vi fortsatte med nya stången. Jazz med Maria där vi fortsatte med teknikträning men även lite koreografi om jag inte minns fel och stepp där vi övade teknik samt korrade solon. På nivåjazzen hade vi på torsdagen Patrik Rieber, dansare och musikalartist som bland annat är med i ACL. Jag har aldrig haft honom innan utan har bara hört att han brukar vara väldigt hård på sina klasser och att han kräver mycket av sina dansare. Jag var lite nervös innan men det var en väldigt givande klass. Visst han är hård och rakt på men han ser verkligen alla och verkar verkligen brinna för dansen och att folk ska bli bra. Jag fick lite flashbacks till när jag var liten och körde gympa, det går lite att lata sig och smita undan utan det är bara att skärpa till sig. Jag håller inte med om allt han sa men det är som med alla lärare man får plocka russinet ur kakan liksom. På fredagen sen hade vi Anna Ståhl igen så i gjorde samma tekniska diagonal som veckan innan med några små förändringar och dansade även lite koreografi i slutet. Det var en utmanande men rolig och lärorik klass.
 
Helgen gick sen till att köra ACL. Alltså inte all vaken tid vi kör ju bara på kvällarna haha men jag hoppade in för både Alva och Anna, samt körde mitt eget så det blev tre föreställningar i rad för min del. Fredag, lördag och söndag. Lite kämpigt att inte få nån ledig dag men det gick bra. På fredagen efter föreställningen gymmade jag med Nils och Ida. På lördagen innan föreställningen hann jag få lite vila hemma och på söndagen innan föreställningen hann jag med både att städa, tvätta håret och öva inför callbacken tillsammans med Elvira. Det var med otrolig tidspression dock och jag kan ha stått med huvudet i duschen när Elvira kom hit så hon fick släppa in sig själv haha. Hur som helst så gick allt bra och veckan som nu väntade skulle bli minst sagt händelserik så det var bara att försöka ladda om så mycket som gick.