Vecka 5: Att utvecklas i dans, spilld fejk-whisky, konstutställning och mellokväll

Det är mycket, det är mycket nu!
Ja det är sista terminen på SMU
 
Vi slutspurtar oss vidare denna vår, det känns som jag inte kunnat slappna av ordentligt sen typ sista dagarna på höstlovet eller möjligtvis under julhelgen, jag minns inte riktigt. Det räcker liksom att jag missar att skriva en gång så vips så bloggar jag inte på en hel månad. This girl needs some real vacation! Tack och lov så har jag just det, lov, nu. Eller ja studievecka men eftersom vi går i trean och ska förbereda inför slutprod så har vi inte alls lika mycket tunga uppgifter som det brukar kunna vara. Men, men jag ska väl kanske börja där jag slutade senast och se hur mycket jag kommer ihåg av vad vi sysslat med dessa fyra veckor som varit.
 
Vecka 5 var en ganska vanlig skolvecka utan några schemabrytande aktiviteter men med mycket Sondheim. Jag och Ida jobbade på med numret så gott vi kunde och testade lite olika sätt att göra det på och tack och lov att Ida är den positiva kraften som hon är. På teatern fortsatte vi med Norén, på måndagen jobbade vi enskilt i paren med Stefan och sen på torsdagen körde vi våra scener för varandra. Det gick väldigt bra och det kändes väldigt stabilt och lugnt för mig och Filip även om vi spillde ut fejk-whiskyn och jag råkade kliva i den när vi körde, alla fick sig ett gott skratt iallafall. Det var härligt att få köra för en publik och det var väldigt kul att få se allas scener. Vi är så jäkla bra allihop, sjukt vilken nivå vi håller! Sångmässigt under veckan så övade jag till castingen både på och utanför min sånglektion och på ensemblen fortsatte vi med Sunday och Words.
 
När det kommer till dansen började vi med en ny stång på baletten, den skiljer sig lite mot de mer tunga stängerna vi kört nu ett tag, alltså den är fortfarande tung som i jobbig men med mycket mer smårörelser som kräver mer koncentration och kontroll. Det kommer vara en liten challenge men det känns görbart. Jag har landat mycket mer i baletten nu i trean och mina besök hos sjukgymnasten har gjort skillnad så jag inte får lika ont i höfter och sånt när jag dansar. Jag känner mig friare och har inte prestationsångest på samma sätt. Det är otroligt skönt.
 
På Marias jazz körde vi på med mycket teknik, väldigt köttiga klasser men kul. Vi hade en till klass partnering men denna gång gjorde vi en lite annan stil på koreografi, en lite mer contemporary. Det var lite svårt att få till allt med ner på golvet och sånt men jag tyckte ändå jag och Arvid lyckades till slut haha. Vi hade även en jazzklass med Anna Ståhl sist på fredagen. Hon är en av mina favorit gästlärare att ha, hennes klasser är tuffa och utmanande men också väldigt roliga och ett tydligt sätt att kunna se sin egen utveckling då vi inte har henne så ofta. Hon lägger ofta mycket krut på långa koreograferade diagonaler, nåt som jag bara för två år sen fick ångestpåslag av att bara tänka på men som nu går helt okej. Alltså de är svåra, så även de mest rutinerade dansarna får struggla men bara det att jag kan ta upp stegen, göra dem (mer eller mindre rätt) och sen även spegelvända på diagonalen till vänster, med kontroll, med lugn och helt utan panik det är en sån jäkla vinst för mig. Samt att våga göra fel, liksom bara kasta mig ut. Det är en enorm frihet. Denna klass fick vi göra två olika diagonaler, först en lite mer groovig och sen en mer teknisk. Det var svårt men väldigt kul. Åh jag höll på att glömma steppen! Men så klart så steppade vi också och fortsatte skapa våra solon blandat med lite teknikträning.
 
Det var väl det som hade med skolan att göra. Annars så gjorde jag även två föreställningar av ACL (A Chorus Line) vilket gick bra. Efter skolan på fredagen var vi traditionsenligt på tacobar, alltid lika trevligt.
 
Sen på lördagen åkte jag till Uppsala för att möta upp mamma och gå på Stina Wollters konstutställning. Jag har alltid velat se hennes konst live så nu när hon faktiskt ställde ut i Uppsala så passade vi på att åka dit. Tyvärr hade vi prickat in just den helgen som hon själv inte var på plats men det var en otroligt fin utställning i alla fall. Djupa och tankfyllda konstverk som verkligen griper tag i en. Det är väldigt häftigt att se och jag önskar man hade fått veta ännu mer och bakgrunden till varje tavla. Det kanske blir så att det är jag som köper hennes konstbok ändå haha. När vi kände oss klara så gick vi vidare och kikade i lite secondhandbutiker och åt lunch. Det var dock otroligt kallt i Uppsala just denna dag så det var en pina att vistas utomhus, annars hade vi säkert kunnat strosa runt lite mer. Men efter vi ätit så fick det bära av hemåt i stället för att tina upp igen. På kvällen på lördagen var det också dags för första deltävlingen i mello så jag hade bjudit hem massa folk från klassen att kika tillsammans. Det var supermysigt som vanligt! Vi köpte mat på grillen och våndades sen över melodifestivalens förfall haha. Det var jättekul att det var så många som ville komma.
 
På söndagen sen var det bara att ladda upp inför castingen till slutproden dagen efter. Försöka slappna av och hantera alla skenande nerver.