Vecka 49 & 50: Julmys i vinterkyla, Titanic, spelkväll, jobb, och julshower

Då var jag tillbaka igen och det har bara gått en halv månad nu, vilket ändå är en förbättring. December är här och har redan hunnit gå till häften. Jag minns när jag gick i lågstadiet att jag alltid tyckte december månad var så outhärdligt lång och hur enormt lång tid kvar det var till jul när det var Lucia. Jag kan lugnt säga att det inte känns så längre, hur kan det redan vara tredje advent? Men nu går jag händelserna i förväg, i alla fall i detta inlägg.
 
Vecka 49:
Förra veckan började med två långpass på jobbet, 10–19 både måndag och tisdag och det rullade på som vanligt, vad jag minns i alla fall. På onsdagen sen var jag ledig och då blev det julmarknad för hela slanten! Jag och Ida bestämde oss för att trotsa monsterkylan och ge oss ut till den klassiska julmarknaden på stortorget i gamla stan. Först blev det en fika för att samla värme och energi, vi tog bara ett kafé längs vägen mot stortorget och hamnade i en väldigt rustik källare, häftig miljö men aningen kylslagen. Väl framme på marknaden sen gick vi och kikade i alla stånden och köpte en varsin varm choklad för att försöka få upp nån liten värme, 12 minus är inte att leka med! Efter nån timme behövde vi verkligen tina upp så då promenerade vi bort till NK och kikade in deras julavdelning. NK är verkligen en helt annan värld… en pläd för 6000kr? eller en liten prydnads modell av en båt för 8000kr? Det blir nästan lite komiskt det hela. Vi var ju verkligen två fiskar på torra land där inne men det bidrog ju också till en hel del roliga skämt oss emellan. Julavdelningen var i alla fall mysig även fast den var dyr och vi båda lyckades hålla oss i skinnet och inte köpa nån onödigt dyr juldekoration, även om det var nära haha. När vi ändå var på NK så passade vi även på att kika in julskyltningen och jag läste hela sagan högt för Ida, lite för julstämning men också för att jag läser snabbt och vi ville inte riskera att frysa fast i kylan.
 
På torsdagen jobbade jag igen, lager denna gång. Det gick bra och var ganska lagom mycket att göra. Jag kände mig väldigt omotiverad och allmänt nedstämd dock så det var lite kämpigt.
 
Jag hade sen långhelg då jag var ledig fredag-söndag och då passade mamma på att komma på besök. Hon dök upp tidigt på fredags förmiddagen, jag hade knappt hunnit kliva upp haha. Men hon köpte med sig gott bröd från Lilla Bagis och så kunde vi äta frukost tillsammans. När vi ätit klart och jag hade hunnit göra mig klar åkte vi den långa resan ut till Täby Centrum för att gå på Titanic utställningen som är där ute. Det är en massa föremål som de har hämtat upp från vraket tillsammans med berättelser om båten och dess passagerare. Det var intressant, Titanic är och kommer nog alltid att vara ett väldigt spännande ämne att få lära sig mer av. Jag älskar ju filmen också och det var kul att kunna dra en del paralleller till den genom utställningen. När vi var klara passade jag på att gå en sväng på Rusta där ute eftersom jag behövde köpa nya innetofflor. Vi tog oss sen tillbaka in till Stockholm igen och tog en fika på Mr. Cake. Jag har faktiskt aldrig varit där innan så det var väl på tiden. Det var väldigt gott fika i alla fall. På kvällen skulle vi ut och äta så vi åkte hem för att byta om och fixa till oss lite innan vi åter igen steg på tunnelbanan och tog oss in till restaurang Olivia. Maten var toppen men det var så hög ljudnivå på de andra gästerna att vi knappt kunde hålla ett samtal, det var nästan komiskt. När vi ätit upp så åkte vi tillbaka hem och spelade På Spåret, klassiskt fredagsmys!
 
På lördagen besökte vi fört Stina Wollters akvarell utställning här i Bagarmossens folketshus sen åkte vi in och gick på hovstallets julmarknad. Det är nog den största julmarknaden jag har varit på i år, det var över hela området och även inne i ridhuset. Allt från mat och delikatesser till hantverk av olika slag. Man kunde även kika på vagnarna hästarna kör samt besöka hästarna själva i stallet. Det är nåt galet så stora djur dessa hästar är! Jag tror den minsta var 170 i mankhöjd annars ligger dem väl på runt 180 eller mer. Väldigt häftigt och de är så söta! För att värma upp oss sen tog vi en fika på Kafé Albert innan det var dags att åka hem. Vi lagade lite tidigt middag/sen lunch och sen var det dags för mamma att ta sig in till Centralen. Det är alltid så mysigt att ha mina föräldrar på besök och det finns alltid nån spännande att hitta på. Nästa gång blir det jag som åker till dem istället.
 
Dagen var dock inte slut för att mamma åkte hem utan jag bytte om och mötte upp Ida på tunnelbanan vi skulle nämligen gå på Peter Jöbacks julkonsert i Globen. Vi hade fått gratis biljetter via skolan och då vill man ju passa på. Vi hade några små problem innan dock för det är ju totalt väskförbud och det innefattar ALLA väskor, man får alltså inte ens ta med sig en liten midjeväska… Det är ju tydligt att en man har tagit det här beslutet och att det bara drabbar kvinnor som är de som inte har fickor på sina kläder och behöver ha med sig grejer när man går ut… Hur som helst så hade Ida en midjeväska med sig och på vägen mötte vi Filip som hade blivit avvisad för att han hade just en midjeväska så hur löste vi detta? Jo vi helt enkelt tömde Idas väska och grävde sen ner den i snön en bit bort haha… Nämen vad ska man annars göra liksom? Vi kom in utan problem sen i alla fall och på plats där inne sprang vi på en massa gamla smuare både från vår klass och klasserna som går nu, mycket trevligt!  Konserten sen då, nja. Han är duktig men jag tyckte nog att det blev lite tradigt. Låten ”Jag kommer hem igen till jul” var så fin och verkligen en höjdpunkt i konserten! men annars så nja… men jag var kanske inte rätt målgrupp heller. Kören han hade med sig var galet bra dock! Vilka sångare! Efteråt grävde vi upp Idas väska igen och sen stod vi på varsin sida tågspåren och vinkade hejdå inför julen då Ida inte kommer upp nåt mer innan jul.
 
Söndagen sen gick till att blogga och bocka av några grejer på helgens och veckans attgöra-lista. Sen på eftermiddagen åkte jag ut till Handen för att ha spelkväll tillsammans med Filip, Adam, Alva och Nicole. Jag är ju inte en sällskapsspelsmänniska alls egentligen haha… men ni förstår ju hur mycket jag tycker om dessa personer och att få umgås med dem trumfar ändå det faktumet. Det blev också en väldigt mysig och rolig kväll och jag är så glad att jag bestämde mig för att åka dit. Det var fint att få ses igen och jag hoppas det inte dröjer så länge mellan gångerna nästa gång.
 
Inlägget fortsätter efter bilderna!
 
 
Vecka 50:
Denna vecka började med ett jobbpass på lagret. Det var en relativt lugn dag och jag levde mitt bästa liv nere på lagret för jag hann klart med allt! Att jobba på lagret är ju annars lite av ett evighetsjobb för man blir avbruten hela tiden. Men på mina 7½ timmar hann jag med alla högerskor, hela leveransen, all påfyllning och till och med lite städ på några väldigt röriga lagerplatser. Nämen det var så trevligt! ni förstår inte haha.
 
I tisdags var jag ledig hela dagen, i onsdags jobbade jag ett väldigt lugnt kvällspass bara och sen var jag ledig igen torsdag och fredag. Jag försökte få så mycket gjort som möjligt dessa dagar och hade en hel lista att bocka av men det är tufft med motivationen just nu och tufft med beslutsångest över typ allt. Jag flyr hellre in i dö-scrollande på mobilen för att försöka få en paus från allt och det är så svårt att bryta sig loss från det. Hur som helst så fick jag ändå några saker gjorda, som att spela in diverse röstprov och selftapes för olika jobb och auditions. Jag målade naglarna, tvättade, lagade mat, dammsög, dammade och tränade för att nämna några saker. Det är ju ändå rätt mycket men det är det att det hade kunnat göras på hälften av tiden och jag hade fått tid till att bara kunna återhämta mig ostört och det stör mig. I fredags blev det inte jättemycket sysslor gjorda dock för jag åkte in till Base för att se genrepet av Treornas julshow. Jag kunde inte gå på deras riktiga show så det var tur att genrepet fanns. Det var så kul att få se dem och numren de har skapat, de är väldigt duktiga allihop! 
 
Jag fick upp många minnen i huvudet från vår julshow förra året och hur galet mycket vi hade att göra och hur vi ändå fick ihop det. Julshows perioden i trean på SMU är verkligen en pers i sig. När jag kom hem sen ringde jag Nicole för att jag som vanligt vill prata om vad jag tyckte om allt haha. Vi råkade sen prata om allt från himmel och jord i nästan två timmar. Sen på kvällen blev jag inspirerad att kolla på inspelningen av vår julshow och det var väldigt fint att se den så här ett år senare, och inte för att tuta i eget horn men jäklar vad bra vi var!
 
Igår och idag har jag sen jobbat men det har varit en ovanligt lugn helg. Kan bero på tövädret, jag hade inte heller velat ge mig ut i det om jag inte var tvungen. Så igår fick jag till och med sluta lite tidigare. Idag jobbade jag hela passet men vi var också inte lika många i butik så det fanns att göra för alla och i de lugnare stunderna fanns det tid att städa och ställa i ordning. Det är väldigt kul när jag och min kollega Gyulyay jobbar tillsammans för vi är båda såna som går och städar och sorterar och plockar med allt haha.
 
Imorgon går vi in i julveckan och det är massor att fixa med innan det är dags att åka hem till Gävle för lite välförtjänt julledighet med familjen. Bara två veckor kvar av 2023 dessutom, galet!