November: Långväga tågresor, boyband, konsumeringshets, och några dansklasser

En månad har flugit förbi sen sist, alltid lite skrämmande hur fort allting alltid går men samtidigt rätt skönt att vara förbi årets gråaste och mörkaste månad. December är ju också mörk i och för sig men man får göra sitt bästa att bada i julbelysning och julstämning för att hålla modet uppe i alla fall. Som vanligt så minns jag inte riktigt exakt allt jag har gjort under dessa veckor men jag ska försöka sammanfatta det hela.
 
Jobbmässigt så lugnade det äntligen ner sig lite efter den helt galet hetsiga oktober och det var skönt att kunna komma ikapp lite igen, jag gillar ju att städa, sortera och fixa så jag passade på att göra mycket sånt när det var lugnare i butiken samt att städa och ställa i ordning på lagret när jag var där nere. Det är ett evighetsjobb… och helst skulle jag vilja bara få röja upp allt och sätta upp ett system som funkar men den tiden finns inte riktigt. Två lugnare veckor blev det sen drog black week igång med full kraft, folk har inga jobb tror jag för det var fullt i butiken från öppning till stängning hela veckan. Black Friday sen var galen, sjukt med folk men vi var också full bemanning så det rullade ändå på smidigt. Jag var också inte den som hade det värst då jag var ute på golvet på herr och svarade på frågor, hjälpte kunder och beställde upp skor. Efter blackweek så hade det kunnat lugna ner sig igen men då kom snön och kylan så det höga trycket har hållit i sig in i december också men jag har inte jobbat lika mycket och det har känts ganska välbehövligt, jag behövde få en chans att vila upp mig igen.
 
Auditions har det varit i november! Äntligen om jag får säga det själv. Det blev en intensiv period där i mitten där jag åkte tåg genom nästan hela Sverige kändes det som. Första stoppet blev i alla fall ner till Göteborg så jag åkte ner kvällen innan och bodde en natt hos Hanna i hennes studentlägga. Det är första gången jag har varit hemma hos henne sen hon flyttade ner. Jag har liksom inte besökt Göteborg sen 2020. Det var i alla fall så mysigt, hon mötte upp mig på stationen och sen åkte vi hem och åt middag som hon lagat, vilken lyx liksom! Sen spenderade vi kvällen med att prata och äta popcorn. Vi pratar ju på telefon då och då men vi hade inte setts sen hon var nere och såg RENT i våras så det fanns en del att catcha upp på. Min audition var på morgonen dagen efter och var klar rätt fort. Jag var nervös och kände mig lite ovan på audition golvet, det var ett tag sen nu men jag kände mig ändå helt okej över min prestation. Jag hade inte bokat tåg hem förens på kvällen så jag och Hanna skulle få lite tid att umgås. Det blev några second hand besök och sen åkte vi in och promenerade i Haga och upp på nån utkiksplats, vädret var ju helt underbart höstväder. Sen tog vi en fika innan vi åkte hem till Hanna igen och fixade lite middag innan det var dags för mig att ta mig in till stationen för att åka hem. Det blev en kort visit men det var så mysigt och trevligt att få tid att umgås igen, när vi annars bara träffas typ på jul.
 
Nästa audition tog mig norrut i landet och jag åkte upp direkt efter mitt jobbpass på black friday, det är tvära kast här. Tåget var aningen sent men jag tog mig till slut upp till ett väldigt kallt och vintrigt Härnösand. Det var en del nerver men jag sov ändå okej på hotellet, denna audition var lite annorlunda från de jag har varit på då de både sökte amatörer och yrkesutbildade, det var lite annan stämning på plats tycker jag, plus att jag inte kände nån där, vilket annars brukar vara standard nuförtiden. I alla fall så var jag inte jättenöjd över min audition. Jag blev så galet nervös när jag var där inne och det slog mig liksom från ingenstans. Det kan också ha att göra med att Tomas Ledin satt i juryn och bara att stå där och sjunga en av hans låtar för honom var så surrealistiskt att det blev för mycket. Ångest, ångest, ångest… men det är som det är i det här yrket, ibland går det inte som man tänkt. Hur som helst så ville jag hem till Stockholm sen men det ville inte tågen så jag fick snällt vänta till eftermiddagen då det äntligen rullade tåg igen. Jag brukar tycka det är okej att åka tåg men jag var helt otroligt rastlös hela vägen, nästan så jag kröp omkring i stolen, det var så skönt att komma hem igen sen i alla fall.
 
Tredje och sista audition var också den i Göteborg så jag åkte ner igen och bodde hos Hanna. Denna gång blev det en ännu kortare visit. Jag gjorde min audition på morgonen ganska tidigt och kände mig faktiskt riktigt nöjd i alla fall sångmässigt, jag är så stolt över mig själv att jag nerver till trotts sjöng en låt med stort range tidigt på morgonen och kunde hålla tekniken igenom hela. Jag tror det var en av mina bästa gånger sångmässigt. Uttrycksmässigt dock nja där får vi jobba, det hjälper inte att hela kroppen skakar heller… På denna audition var det en hel del folk på plats som jag känner, många av dem gamla klasskompisar från Bjärnum och Markis så det var fint att få prata och catcha upp lite, det är nog det jag tar med mig mest för det blev ingen callback och jag sa hejdå för nu till Hanna och tog tåget hem till Stockholm igen. 
 
Utöver jobb, auditions och att hinna öva jag har haft lite fritid också.   
 
Vecka 45: Jag och Ida var och körde ett ordentligt gympass med skivstång, det var så kul! Jag älskar att ha nån att träna med när Ida är här varannan vecka, vi sprang även på Samuel på gymmet och honom har jag inte sett sen examen så det var en så kul överraskning. Det var sånt fint att ses även om det bara blev väldigt kort. Jag och Ida hann även med lunch en dag och var också och tog en dansklass på Base för Timmy och det var hög nivå så vi fick jaga en del men det var också toppenkul, jag levde mitt bästa liv som vanligt.   Vecka 46: Fick jag äntligen chansen att gå på lite gratis scenkonst igen då vi fick biljetter till A Show Larger Than Life på Hamburger Börs. Jag och Nicole gick tillsammans och det var ett gäng från klassen där också samt några andra gamla smuare man känner. Var jag rätt målgrupp för denna show, kanske inte men det var väldigt kul och de var så sjukt duktiga! Mest imponerad var jag nog av Erik och Mattias (mest kända från EMD) som jag av nån anledning trott var ganska svaga sångare men det fick jag äta upp! Jäklar alltså! De var liksom med i bandet också och spelade massa instrument, kul att se. Kul att få uppleva lite livekultur och igen fint att få träffa om krama om lite folk från klassen man inte sett på ett tag.
 
Vecka 47: Började med ett sista besök hos Anette och för första gången på väldigt länge kände jag att min rehab hade gett resultat, egentligen är det en rätt normal tidsföljd men jag är så otålig haha. Resten av veckan hade jag egentligen bara tänkt använda all min lediga tid till att öva. Base hade dock en spännande gästlärare på plats och det hade varit kul att ta hennes öppna klasser men jag visste inte om jag skulle ha tid. Jag hade egentligen bestämt mig för att åka hem direkt efter jobbet på tisdagen men när tunnelbanan krånglade tog jag det som ett sign och mötte upp Nicole och gick på dansklass istället. Jag var så trött och fick kämpa en hel del men det var väldigt givande, Jessica Scorpio som höll klassen var toppen och jag hoppas hon kommer tillbaka så jag får ta fler klasser för henne. Vi filmade sista gångerna och jag blev ändå förvånad över att det såg mycket bättre ut än vad jag trodde i mitt huvud, det var fint att få känna det nån gång också haha.
 
Vecka 48: Hade jag för första gången på över en månad tre helt lediga dagar på raken och det utnyttjades till fullo för mitt hem och naglar och allt sånt höll på att falla isär, enligt min standard i alla fall. Jag städade lägenheten, satt upp adventsgrejer, tog äntligen hand om naglarna, tvättade, lagade mat, drog en liten shoppingrunda och förnyade körkortet. Jag passade också på att gå på bio och se nya Hunger Games. Jag älskar bio, det är så mysigt! Filmen var också toppen, Hunger Games är en av mina favorit film/bok serier och det var spännande att få besöka det universumet igen. Rachel Zegler och Tom Blyth är också *chefs kiss!*. Direkt efter jag såg den var jag lite delad med vad jag tyckte men den kickade igång nånting i mig så nu har jag ramlat djupt ner i Hunger Games kaninhålet. Jag tror det är dags att läsa om böckerna och också läsa The ballad of Songbirds and Snakes som denna film är baserad på. Annars så avslutades också förra veckan med lite adventsmys på jobbet, vi åt middag, spelade julklappsspel och byggde pepparkakshus. Vi blev inte jättemånga men det var fint att få umgås med kollegorna lite utanför all jobbstress också.
 
Så har jag glömt att få med nåt nu? Säkert... haha men här är i alla fall ungefär allt som hände i november i högt och lågt. Nu lackar vi mot jul och årets sista veckor så hoppas jag att jag ska kunna få lite mer rutin på bloggen, både för ni som läser och för mig. Jag saknar att skriva och behöver det också särskilt när det är mycket som ramlar omkring huvudet samtidigt.