Vecka 31: Turistspaning, arbetsintervju och det kanske mest kaosartade arbetspasset i mannaminne

Vecka 31 var min sista ”riktiga” sommarjobbsvecka och det var en del intressanta jobbpass eller i alla fall ett av dem. Måndagen var ett vanligt stängningspass som jag inte minns så mycket av så det hände nog inget speciellt sen var jag ledig tisdagen och onsdagen! Jag hade då inte varit ledig två dagar i rad på nästan 3 veckor, vad gör man ens med så mycket tid? På tisdagen hörde i alla fall Alice av sig så vi träffades på en fika vid Odenplan. Eller det blev mer av en lunch för mig då jag hade varit uppe och tränat på förmiddagen och inte hunnit äta nåt efter. Vi hittade nåt mysigt litet konditori och satt oss ute och pratade och catchade upp på allt som har hänt sen vi sist sågs, det var så trevligt! När vi kände oss klara och det började bli lite väl kallt att sitta still promenerade vi en sväng, vi var förbi min favorit vintage poster butik och sen tog vi oss ner till Hötorget och sen vidare till gamla stan där vi köpte varsin glass och satt oss och tittade på alla turister. Det var en så fin och trevlig och rolig dag! Jag är så glad att vi hann ses nåt nu i sommar, vi har alltid så kul ihop! På onsdagen sen fixade jag med en massa saker hemma och hann bland annat äntligen med att måla om naglarna.
 
På torsdagen jobbade jag stängning igen men jag var uppe tidigt ändå för jag skulle på arbetsintervju! Det här är ju första hösten på 5 år som jag inte ska plugga och det har varit en ständig pengarstress hela sommaren eftersom det där trygga CSN:et som har kommit varje höst nu inte ska komma längre. På musikalartistfronten är det ju tyvärr lite skralt så det har blivit att söka butiksjobb. Nu hade jag äntligen fått napp på Scorett! Själva intervjun kändes bra och alla verkar väldigt trevliga. Jag håller verkligen tummarna att jag får det, men det är också en ganska hårt verklighetssmäll för mig att jag inte kommer få leva musikallivet på heltid längre på samma sätt så jag hade en del blandade känslor. Hur som helst, efter intervjun gick jag en sväng inne på nyöppnade Urban Outfitters och sen åkte jag hem igen för att äta lunch och förbereda inför jobb.
 
Torsdagar brukar vanligtvis vara ganska straight forward men just denna torsdag hade vi fått en rätt stor leverans så det var en del att leverera in kombinerat med en hel del kunder. Det gick ändå bra med allt och på fredagen öppnade jag så då kunde jag fortsätta inleverera det jag inte hunnit med dagen innan. Jag fick även hjälpa en äldre dam med att få upp låset på en resväska hon glömt koden till, det är min favoritsyssla för de blir alltid så glada och ser på en som att man är magiker haha. Det var min ljusglimt för dagen och tack och lov det för sen gick det bara utför…   Jag hann klart med leveransen och tänkte att nu blir det lugnt men då kommer det in inte bara en utan två kunder exakt samtidigt som båda vill göra en reklamation och ingen har kvitto. Så jag stod där i typ en timme och försökte hjälpa dem att få fram kontoutdrag och mejla det till mig och fan och hans moster… Till slut så löste det sig för alla och de var glada och nöjda. Jag hade precis börjat andas ut igen när jag får ännu en leverans. Men det var lugnt det var några resväskor bara, det går bra. Jag hinner dock bara börja packa upp dem så kommer, ja ni gissar rätt, en TILL leverans med hela 18 kollin! och inte bara det, leveranssnubben hittar inte till godsmottagningen utan ställer allt på gatan utanför. Tack och lov kom vakterna förbi just då och hjälpte mig bära in allt i butiken men alltså nu var det svettigt kan jag lova. Samtidigt som allt detta pågår så säljer jag ju väskor och hjälper kunder som vanligt.
 
Nu skulle man ju kunna tro att det värsta är över, men icke! För då dyker hon som ska jobba eftermiddagen inte upp. Nå missförstånd eller jag vet inte men jag får då alltså mitt bland allt annat börja ringa runt till alla butiker i hela stan för att få nån att komma in och i alla fall ge mig ett lunchavbyte men ingen kan… Till slut får min enda kollega som inte är på semester åka in och hon har 2h in till stan. Men alltså vilken hjälte! Så nån rast för mig blev det inte utan jag fick ringa in vakterna så jag i alla fall kunde gå på toa. 17.30 kom äntligen min kollega in och bytte av mig så efter 7h 45min utan rast fick jag äntligen åka hem. Jag såg ut som om jag blivit överkörd av en ångvält och körd i en torktumlare… herre gud… men jag överlevde.
 
På lördagen sen vilade jag hela förmiddagen sen tog jag mig ut till Farsta för mitt sista jobbpass för veckan. Det var ett stängningspass och betydligt lugnare än dagen innan tack och lov.
 
Söndagen spenderade jag mest i soffan och kollade på Six Feet Under. Med risk för att låta tjatig men det är en så sjukt bra serie! Jag har sett den så intensivt att det känns som om jag nästan känner dessa karaktärer och alltså utan att spoila nåt men alltså näst, näst sista avsnittet i säsong 5! Jag grät så jag satt och hulkade, händelseförloppet var så oväntat och ändå så uppenbart och som sagt det känns som om jag känner dessa karaktärer. Två avsnitt kvar och jag vet att den ska ha det bästa sista avsnittet på en serie genom tiderna så det kommer bli spännande att se om det stämmer.