Pool på scen, stress, tillsammans på ett skepp och festkvällar

Med tanke på att förra veckans inlägg kom ut ungefär en vecka för sent så kan ni ju ana att det är lite mycket just nu. Så vad sägs om lite pms på det också sa min kropp också… så ja thats enough slices! 
 
Vi började veckan i dansens tecken i alla fall, balett var först ut och vi körde en lugn start med en stretchuppvärmning, sen stång efter det så fortsatte vi lära oss balettnumret vi ska köra på julshowen. Det är ett tag kvar men det finns mycket att lära sig och det är inte helt lätt jämt heller. Nästa klass var street och denna vecka kom Robin i alla fall haha. Det var en bra klass, vi gjorde en kul korre. Det är skönt att streetklasserna inte är så långa samt att vi har lång lunch på måndagar för då fanns det tid att stretcha lite efter och jag och Elin gjorde några tappra försök på front walkover alltså framåtmjukis. Jag tror på Elin i detta men jag är tveksam om min rygg kommer tillåta mig göra såna tricks igen haha men det hade varit väldigt kul, jag har ju kunnat det när jag var liten liksom. Hur som helst, efter lunch hade jag sånglektion, egentligen med Kerstin men eftersom hon är borta så hade jag Anna Eiding. Jag var som vanligt inte alls så förberedd som jag borde eftersom jag alltid glömmer att jag har sånglektion på måndagen och inte hunnit tänka ut nån bra låt. Det fick bli att jobba på Pretty Funny igen och det gick väl okej. Men jag måste verkligen börja planera bättre. Sista lektionen för dagen sen var teater och det var en riktigt dålig lektion för min del. Jag hade inte hunnit med att jobba med uppgiften under helgen och jag kände att jag vill jobba med mitt manus på lektionen men det får vi inte tid till. Jag försökte förklara det för Jo men jag tror vi liksom talade förbi varandra och det blev bara dåligt och jag blev bara ännu mer stressad än jag redan är över den här uppgiften. 
 
Men det var bara att ta nya tag för efter skolan sen var det dags för, you guessed it! Ännu ett publikrep denna gång på Playhouse. Men innan så var jag, Elin, Bella, Alva och Jirran och åt på Max och var en sväng på Weekday och Beyond Retro. Det var väldigt trevligt och jag fick ett enormt shoppingsug dock så lyckades jag hålla i pengarna denna gång. Men jag var lite sugen på ett par riktigt fluffiga öron muffar alltså. Vi hade ganska gott om tid så vi gick sen och satte oss inne på Playhouse och spelade finns i sjön innan föreställningen började haha. Själva pjäsen vi såg vad Red Speedo som regisserats av vår teaterlärare Stefan. Den handlar lite kort om en simmare som ska tävla OS kval men tränaren har hittat förbjudna preparat i kylen på klubben. Den innehåller så mycket mer också men det är svårt att sammanfatta. Det var hur som helst en helt otrolig scenbild, de hade en pool på scenen och det kändes verkligen som man var där i simhallen. Det var högt tempo, den var lite rolig och ibland väldigt chockartad och skrämmande. Den var dock nog inte riktigt för mig men hur som helst så var det kul att få se den. 
 
Tack och lov var föreställningen i måndags bara en enaktare så man kom hem i bra tid så jag kunde åka in och öva på morgonen i tisdags, det är jobbigt att gå upp tidigt men det är också skönt för den stackars kroppen och rösten att få komma i gång lite på morgonen. Dagen rullade sen på med relationsblocket där vi jobbar oss vidare genom alla numren. Efter det var det jazz med Maria och det var ett tag sen nu. Vi körde diagonaler som vanligt men när vi gick på korren så var det auditionträning så hon lärde ut den jättesnabbt och så fick vi dansa upp den i grupper. Det gick så där för mig men ändå bättre än det hade kunnat gått. Jag är väldigt tacksam att vi får jobba så här i alla fall för det är nåt jag verkligen behöver. Jag behöver hitta nån slags strategi men jag jobbar på det. Efter lunch fortsatte vi med ljudteknik med Pelle och ska jag vara ärlig så vet jag inte hur engagerad jag var på just denna lektion. Men jag tror det var lite så för de flesta faktiskt, enligt bilderna jag tog haha. Sist på dagen hade vi sen ensemble med Jan Radesjö som är kapellmästare på China och vi körde på nåt slags nunne-tema och sjöng låtar från Sound of Music och Sister Act.
 
Onsdagen startade med att igen öva på morgonen och sen var det ett halvklasspass av relationsblocket. Jag börjar känna mig ganska stressad över det nu också vi hann liksom inte med mer än två nummer denna lektion och mitt eget är långt ifrån klart och nu ska jag inte vara med i några andra nummer och ja jag vet inte. Christopher Wollter har en vision men jag har inte riktigt fått veta den än. Lektionen efter hade jag hål så jag satt och stresslyssnade på körkarlen och mådde skit… Efter lunch var det balett och det var väldigt skönt att få dansa lite, vi körde stången och sen tyll (numret till julshowen). Det gick bra, jag var lite seg. Vi skulle kolla på varandra och ge feedback när vi körde tyll vilket dock bara var jobbigt. Det är ett av mina sämre personlighetsdrag men jag gillar verkligen inte att få feedback på nåt jag inte kan än. Jag blir defensiv och tvär, liksom jag vet att det ser ut som skit jag behöver inte få det bekräftat igen.
 
Vi brukar ha jazz sen som sista lektion på onsdagar men denna vecka hade vi en extra ensembleklass i stället. Det var med Janne igen så vi fortsatte på nunne-låtarna. Det var en lite kortare lektion så vi fick sluta tidigare vilket var skönt. Här nånstans var nämligen min stress och pms på sin peak denna vecka så illa att jag åkte hem och satt och grät en skvätt över den här jäkla teateruppgiften som dödar mig sakta… Stabil och så… 
 
Jag fortsatte i denna sinnesstämning på torsdagsmorgonen också för då skulle vi nämligen spela upp våra berättelser utan ord allihopa. Jag kände mig -3% förberedd och mådde piss hela lektionen. Min hjärna körde på med en stark hatkampanj mot mig själv, usch och fy. Jag var bland de sista som gjorde och det blev ändå okej men usch vad jag får ångest över denna uppgift och hur jag inte kan keep up to speed med den. Lektionen efter var sång med Ceca och hon sa först att vi skulle ha en ganska mysig klass. Hon fortsatte sen köra igång med det hårdaste sångpasset jag kört på år och dar… herregud jag hade knappt nån röst resten av dagen och mitt struphuvud satt i pannan haha…   
 
På lunchen i torsdags gjorde lunchshowen comeback. Det är tydligen nånting som har varit en tradition på skolan, att en grupp från tvåan/trean gör liten lunchshow en gång i veckan. Det här är ju dock nånting vi eller nån annan klass på skolan varit med om innan eftersom vi började mitt i en brinnande pandemi. Hur som helst så är det tillbaka nu och denna gång var det Alex, Elin, Adam & Filip som körde, väldigt roligt! Efter lunch hade i modernt igen och vi fortsatte på ungefär samma tema som förra gången men vi gick lite snabbare fram denna gång och fick även göra lite floorwork. Det är så svårt att beskriva en sån här klass utan att det bara låter flummigt. Men det slutade i en slags dansimpro där vi fick jobba mycket med att flytta vikten utifrån att huvudet styrde, det var som att vi alla var på ett stort skepp som gungade fram och tillbaka. Det var jätteintressant och vi kunde agera med varandra och få till fina möten i dansen. Det var härligt att få dansa helt utan prestationskrav, det var det jag behövde. Sista lektionen sen var relationsblocket och vi stageade helklassnumret, det blev lite rörigt då vi var många borta men det kommer nog utkristallisera sig så småningom. 
 
Fredagen bjöd som vanligt på massa dans, vi började med stepp som faktiskt gick helt okej. Jag hade kollat på korren inför denna gång haha. Det kändes bra och jag tycker ändå det såg helt okej ut också när jag dansade. Nästa lektion var balett och det var en riktigt bra klass, en tung klass fysiskt men det gick bra. Vi hade bra tempo och hann med mycket på golvet, vilket är roligt. Vi gör en liten hoppkombo just nu med assembléhopp mm. den är svår men kul! Sist för dagen hade vi jazz med Lydia och vi fortsatte där vi slutade förra veckan. Vi gjorde lite diagonaler och sen la hon på slutet på korren vi körde förra veckan. Det var en toppenklass, det var en rolig koreografi och kul med lite akrobatiska moment i den också även fast jag ganska blir lite övertaggad ibland. Vi skulle bl.a. upp och över på huvudet på ett ställe från knäsittande men det slutade med att jag gjorde en hjulning på huvudet istället haha… Jag hade väldigt kul i alla fall och jag hoppas att vi får ha Lydia fler gånger.
 
Efter skolan bar det av till tacobar, vilken skräll liksom haha. Det var jättetrevligt och jag blev kvar lite längre än jag först tänkt vi var sen några som drog vidare till söder också men vi blev inte så långvariga. 
 
 I lördags vaknade jag halvt mörbultat efter att ha varit vaken halva natten med mensvärk och den fortsatte på morgonen också. Jag hade tänkt göra lite saker på förmiddagen men jag orkade inte. Efter alldeles för många värktabletter så släppte det till slut tack och lov och jag åkte in till stan för att gå på soppteatern. Vi hade fått biljetter till föreställningen Ginger. Det var min första gång på soppteatern och jag gillar verkligen konceptet. Vi var dock inte på själva lunchföreställningen då soppa serveras men det hade varit kul att gå på nån gång. Själva föreställningen var en ”krogshow om gingers” allt handlade alltså om rödhåriga och fördomar om rödhåriga med två rödhåriga tjejer. Jag tyckte dock inte att den var så bra, det kändes som de drog samma skämt i 55 min. Vissa saker var roliga men det blev lite för upprepande och rörigt. Efter så följde Nicole med hem till mig och vi köpte mat på Bagisgrillen och satt och pratade en massa, vi har ju inte haft tid med det på så länge så vi hade massor att catcha upp på. På kvällen sen tog vi tuben till Vårby för att gå på Bella & Lukas inflyttningsfest. De har lyckats få tag i en superfin lägenhet där ute och det var så trevligt att äntligen få se den i verkligheten. Jag var dock väldigt trött och skulle ju upp och jobba dagen efter så jag blev bara kvar några timmar. Nicole åkte också hem tidigt vilket var skönt då kunde vi göra sällskap en bit.
 
Igår jobbade jag min tredje barnklubb jag var väldigt trött efter ännu en natt med mensvärk men det var bara att köra på. Det var pyssel denna gång och det gick bra att bygga stationen. Det blev sen en ganska krävande dag dock för det var väldigt många barn och det blev kö och jag fick deala med massor av arga föräldrar som blev sura för att det var kö och det tog de ut på mig. Jag var både ledsen och trött efteråt och försökte få lite gjort inför veckan på kvällen sen men det var kämpigt. Jag lagade matlådor i alla fall och vek undan tvätten från i torsdags så alltid nåt. Jag ser fram emot att få vara ledig sen nästa helg det behöver jag.
 
 
SMU - Stockholm - Stockholm Musikalartist Utbildning