Ljudtekniker? Dracula på jazz, en redovisning och höstiga helgdagar

Tiden springer som vanligt och jag försöker hinna med och hinna återhämta mig och hinna göra det jag tänkt och inte fastna i nåt slags paralyserat stresscrollande på mobilen... Det går sådär... hur som helst, förra veckan var det redovisningsvecka av relationsblocket så det blev mycket arbete med det eftersom det var långt ifrån klart med själva ihop sättandet av allt. 
 
Måndagen bjöd dock inte på nåt rep utan vi körde på med balett och street på förmiddagen som vanligt och det gick okej, mina höfter och ländrygg kämpar på. Eftersom vi har hål efter lunchen så då passade jag på att ta lite tid och testa en hopp-sekvens jag sett på TikTok... haha. Jag listade ut hur jag skulle göra tillslut men jag var långt ifrån lika vig som hon på klippet så mitt vänstra insida lår fick ta en del stryk men tack och lov blev det ingen sträckning. Sist på dagen sen var det teater och vi fick chans att testa lite ur våra berättelser. Min var ju mest ett långt manus men det gav ändå mycket att få läsa igenom det högt och att få lite feedback på vad jag klippa bort och vad som funkar. För Anna som har Bröderna Lejonhjärta så testade vi att skapa Katla med hjälp av ficklampor, byggplast och drakljud, det blev rätt häftigt ändå.
 
På tisdagen repade vi relationsblocket hela morgonen med fokus på att sätta slutet med placeringar och koreografi så det tog sin lilla tid, men blev bra tillslut. Efteråt hade vi jazz med Maria och körde på med mycket teknik och sen korren till julshowen. Efter lunch var det dags för examination av ljudtekniken med Pelle. Det fick bära eller brista kände jag spontant haha... Att komma ihåg vad alla funktioner heter på mixerbordet gick väl kanske så där, men att ratta åt nån och att be nån ställa in en ljudbild gick bättre. Jag blev godkänd hur som helst och nu har man ju en del bra kunskaper i sin verktygslåda inför framtiden. Sista lektionen sen var kör och vi jobbade på med helklassnummret i relationsblocket, Turn it off från Book of Mormon.
 
Inte bara morgonen utan hela förmiddagen var vigd åt realtionsblocket på onsdagen. Ett långt pass men också välbehövligt. Planen var att trampa oss igenom alltsammans igen med alla nummer och alla övergångar mellan dem. Hur övergångarna skulle se ut löste vi ju veckan innan så nu skulle det övas på och finslipas och Christopher passade även på att cleana numrena. Vi hann igenom ungefär hälften.
 
Efter lunch hade jag sånglektion med Kerstin, jag skulle egentligen haft den på förmiddagen men alla sånglektioner fick flytta sig så vi skulle få tid att repa. Jag hade suttit halva kvällen innan och grävt bland sånger och noter och försökt hitta nåt att sjunga men det är torka nu alltså. Tillslut valde jag Fight for me från Heathers lite spontant och stod där och tejpade noter i panik på lunchen... Jag var lite skeptisk först hur det skulle gå, jag hatar att inte vara förberedd men det visade sig vara ett bra låtval ändå och det blev en bra sånglektion. Det fanns mycket bra saker för mig att jobba på i den låten. När jag var klar fick jag skynda mig att byta om och sen snabb värma upp för att hoppa in på balettlektionen. Jag missade stången precis men var med på allt på golvet. Det var nästan lite skönt ändå. Jag kämpar så mycket vid stången jämt att jag är helt slut när vi ska ut på golvet så det var skönt att känna sig lite fräsch i musklerna för en gång skull haha. Dagen avslutades med jazz med Therese och vi körde på hela lektionen med Roxanne-korren, alla klädda i svart med en röd detalj haha. Som Elin så fint sa "Ovanligt att danslärare/koreografer vill ha svart med en röd detalj. Känns som att man har försökt hitta en bra röd detalj att ha på sig sen 2010" Om det var nån som hade den perfekta röda detaljen dock så var det Alva som körde hela klassen med Drakula-manteln på haha.
 
Torsdagen bjöd på teater först ut på morgonen och vi fortsatte testa våra berättelser för varandra i våra smågrupper, det rullar på även om det är stenigt på vägen... Sen hade vi lektion med Ceca där hela lektionen gick till att öva Turn it off. Vi har inte haft jättemycket tid med den så det var tacksamt att få den lektionen till att finslipa det sista. På lunchen var det show, det var ju torsdag och denna vecka bjöds det på ett tungt rap-battle haha väldigt roligt! Det är så kul att alla grupper har tagit den här uppgiften och sprungit åt olika håll, man vet aldrig vad som ska komma.
 
Hela eftermiddagen sen gick till relationsblock-rep. Först gjorde vi klart finputs genomtrampet från dagen innan, vi hade ju ungefär hälften kvar att göra och sen körde vi ett helt genomdrag av allt utan stopp. Vi höll oss till tidsplaneringen till punkt och pricka och genomdraget gick bra utan nåt större kaos. Vårt första och sista genomdrag innan premiär, hej och hå haha... I de bästa av världar hade jag önskat mig ett genomdrag till bara för att verkligen få in allt så jag kunde slappna av lite mer men den tiden fanns inte denna gång. 
 
Jag var riktigt nervös på fredagen, det var längesen jag var så pass nervös. Jag vet inte riktigt varför det blev så men min prestationsångest har varit hög ett tag så jag tror att jag hade svårt att tygla katastroftankarna. Jag hade sovit okej i alla fall men hade svårt att få ut blod i fingrarna hela morgonen vilket är ett tydligt nervositets tecken hos mig. Redovisningen låg på andra lektionen så första lektionen gick till att köra ett start och stop rep där vi bara testade alla övergångar sen körde vi lite meditativ uppladdning innan publiken släpptes in. Note to self dock är att att ha en meditations samling absolut inte funkar för mig, jag behöver få ut energin innan, nämen jag trodde mitt hjärta skulle hoppa ur bröstet på mig när vi körde igång för det var så mycket nerver. Själva redovisningen gick bra, alla övergångar satt och det var väldigt fint. Min klass är så jäkla bra varenda en, vilka proffs alltså! 
 
Jag är tyvärr ledsen över min egen låt dock. Jag fick en black-out på texten i mitten och på grund av det så blev jag så stressad att jag hoppade på nästa fras 2 takter för tidigt. Det suger så enormt mycket för allt annat var bra och det har gått bra på alla rep och det har aldrig hänt förut. Jag tror det som är jobbigast är att det var som att alla mina katastroftankar och elakheter min hjärna försökt mata mig med besannades som nån slag sorglig profetia. Det gör också att jag har haft svårt att ta emot några lovord eller komplimanger om redovisningen överhuvudtaget utan att känna mig som att de inte är till mig, att jag inte kan räknas in till alla de andra som gjorde bra ifrån sig. Jag vet att det är dumt och oresonligt och jag kämpar på för att se det på ett annat sätt. Herregud alla gör missar och jag skötte det på helt rätt sätt, jag kom tillbaka, jag släppte inte karaktär och jag gjorde en bra redovisning. Det går lite upp och ner, ibland kan jag borsta av mig det och ibland blir jag nedslagen av elaka tankar.
 
Det har hur som helst varit ett roligt och givande block. Jag har lärt mig väldigt mycket och det har varit kul att jobba med Christopher Wollter och ha vår lilla frigrupp som han har kallat det haha. Det känns lite tråkigt att vi inte ska ha honom mer nu.
 
Det var en lite kämpig eftermiddag sen resten av fredagen. Jag var nedstämd och kunde inte riktigt dela de andras glädje och lättnad men jag kämpade på och jag har ett tryggt nätverk av vänner som fångar upp mig, vilket betyder mycket. Vi hade också en bra jazzklass med Lydia och det var skönt att få dansa, särkskillt koreografi. Efter skolan sen var vi ett gäng som åkte till Baras på söder och drog premiärskålen. Jag var bara kvar en timme dock för sen skulle jag möta upp Mamma för att gå ut och äta. Hon hade åkt ner för att gå på redovisningen och skulle stanna kvar en natt. Vi åt på Il Tempo på söder, italienskt och det var supergott och jättetrevligt! Sen blev det en lugn kväll hemma.
 
På lördagen tog jag och mamma en promenad på förmiddagen till Skarpnäck och tillbaka, det var väldigt höstigt väder men skönt att få komma ut en stund. Sen lagade mamma lite lunch till oss innan hon skulle åka hem igen och för min del så blev det inte så mycket mer spännande gjort resten av dagen förutom att jag äntligen såg Hocus Pocus 2. Jag gillade den men inte så mycket som jag önskat för det störde mig att det fanns en hel del kontinuitetsproblem som går emot första filmen. Jag önskar att de hade varit ett starkare manus för det fanns liksom potential men det föll lite platt. 
 
På söndagen så åkte jag in till stan för att möta upp Alice! Vi har inte setts på jättelänge då vi båda har haft så fullt upp på sistone, jag med skolan och hon med nytt jobb men hon bor här i Stockholm nu så det är superkul! I alla fall så var vi på Livrustkammaren vilket var intressant, jag har aldrig varit där tidigare men det var gratis att gå in och det är spännande att se och läsa om den svenska monarkins historia. När vi var klara på museet lyckades vi precis tajma in högvakts bytet vid slottet så vi kikade lite på det innan vi gick vidare in i gamla stan och tog en fika. Det var en supermysig söndagsförmiddag, vi har alltid så kul när vi ses! Förhoppningsvis dröjer det inte lika lång tid till nästa gång. Kvällen sen gick till att sitta med skolarbete och att laga matlådor ett lugnt avslut på veckan.
 
 
SMU - Stockholm - Stockholm Musikalartist Utbildning