Gråtiga moments, hårtips, quizkväll och två publikrep: förra veckan

Som jag sa på klassmötet förra fredagen så kändes förra veckan som att jag satt mig i en bergochdalbana och den åkte iväg innan jag han dra ner säkerhetsspärren. Det var bara att försöka hålla i för glatta livet. Det är mest att vi har massor med nytt som startat upp nu och jag försöker att balansera upp allt i huvudet samtidigt som det vanliga livet ska hängas med också.
 
Jag glömde ta med min matlåda på måndagen, det är verkligen första gången under hela smu som det händer så jag antar att det är ett tecken på att det är rörigt för mig just nu haha. Veckan började annars ganska lugnt dock, vi hade balett och sen skulle vi haft street men på grund av en schemamiss så hade vi eget arbete istället så jag passade på att stretcha och gå i väg och köpa mat. Jag hade sånglektion med Kerstin sen på eftermiddagen och körde Still Hurting som jag har till relationsblocket. Det gick bra men herre gud vad jag har svårt att räkna i den. Jason Robert Brown ska så jäkla extra jämt haha så vi fick traggla på men jag tror jag ändå hittade rätt tillslut. Den passar mig väldigt bra röstmässigt i alla fall så det är ju ett plus. Sist för dagen var det teater och hela lektionen gick bara till att leta upp historien vi ska jobba med nu framöver och jag lyckades inte bestämma mig för nånting alls så det var väl en sådär lyckad lektion haha. Men vi råkade också falla in en del och prata om Drottning Elizabeths begravning och allt kring och Jo gjorde en fantastisk imitation av folk som stod i kön som skulle "pay their respect" till drottningen haha fascinerade ändå med den där milslånga kön.
 
På tisdagen var jag på skolan tidigt och övade för det var bl.a. min tur att sjunga på dagens lektion med Christopher Wollter. Jag hade övat och trodde jag var förberedd och allt skulle gå bra men tji fick jag. Nej men det var verkligen hemskt jag blev så stressad att jag glömde texten och liksom inte hörde pianot, det var som att inte kunde styra själv utan bara hoppade in en takt för tidigt hela tiden. Jag kunde den tydligt inte tillräckligt bra fast jag trodde det och jag skämdes. Jag och Bella hade i alla fall ett starkt moment i smu-rummet sen, hen hade sjungit precis innan mig och hade inte heller haft en bra dag så när vi möttes där rödgråtna kunde vi bara gråtskratta åt eländet haha. Känslomänniskor är vi allihopa...allihopa.. osv.
 
Jag önskar att jag var en sån som bara kunde släppa och gå vidare men det är långt ifrån min starka sida så det blev en ganska jobbig dag överlag. Vi hade i alla fall en fin balettklass lektionen efter med Gunilla då Maria var tvungen att vabba. Det var nästan ett år sen vi hade Gunilla senast så hon var glad att få ha oss och vi var glad att få ha henne så det var en mycket trevlig lektion. Efter lunch sen hade vi musik med Pelle där vi fortsatte med ljudtekniken, vi kör så att det är en som får prata och sjunga i mick samtidigt som en annan får testa ratta med alla inställningar. Jag tycker det här är jättesvårt, det kommer sig verkligen inte naturligt för mig det här med ljudteknik men jag antar att det är en vanesak också. Sist på dagen hade vi ensemble med Kerstin och vi jobbade med helklassnummret vi ska göra i relationsblocket. Det gick bra men det var en otroligt rörig not så man fick ta många djupa andetag så att säga haha. Den är liksom inte svårsjungen men noterna är kladdiga.
 
Onsdagsmorgonen såg lite liknade ut som tisdagen, jag övade själv innan skolan och sen körde vi på med relationsblocket. Jag hade hål sen efter och borde kanske övat men det blev att vi satt och tog det lugnt inne i smu-rummet istället några stycken. Det kändes välbehövligt. Eftermiddagen bjöd på mycket dans, först balett och sen jazz. Vi dansar till Roxanne på jazzen nu och det är så spännande med den låten för den är så galet knuten till gympatävlingar för mig. Jag bara hör de första tonerna och direkt är jag tillbaka på Gävleborgsjakten i typ Hudik ca 2007 och känner doften av hårspray och nya tights. Jag minns inte vilken förening som hade den som friståendemusik men känslan har verkligen etsat sig fast i minnet.
 
Torsdagen började med teater och hela lektionen gick till att vi alla skulle berätta en kort version av våra berättelser vi valt. Hade jag kunnat vara med förberedd? absolut! men det gick ändå okej med tanke på att jag efter mycket om och men tillslut lyckas välja historia strax innan jag gick och la mig dagen innan.... Lektionen efter var vigd till utvecklingssamtal i sång med Ceca och Kerstin. Det gick bra jag har ganska bra koll på vad jag ska jobba vidare på men det känns alltid bra att få bolla lite. Sen fick jag även dela med mig av min lockigt hår-rutin till Kerstin vars dotter har lockigt hår haha. Det är bara kul att kunna hjälpa till, jag gjorde ju samma i somras till mina kollegor på jobbet haha som ville ha hårtips. Efter lunchen var det nivå jazz men just denna klass hade vi gästlärare i modernt istället. Det var en väldigt intressant lektion, vi jobbade efter tanken att komma ut ur huvudet in i kroppen, det var nästan lite åt det meditativa hållet. Jag hade lite tufft i början då vi bara stod rakt upp och ner ett väldigt bra tag och jag får så väldigt ont av det. Men när vi fick börja röra på oss mer kändes det bra. Det var ett spännande sätt att få jobba med kroppen på. Sista lektionen för dagen sen var relationsblocket, vi jobbar vidare med våra nummer och jag fick en ny chans med min låt. Det gick så mycket bättre nu och jag kunde äntligen jobba mer interpret vilket var kul, det går att skapa ganska mycket undertexter i just denna låt och jag känner mig rätt trygg med det också.
 
Veckans största dansdag fredagen började med stepp som vanligt och det gick väl sådär, jag hade i alla fall helt glömt att kolla på koreografin från förrförra veckan... men, men vi tog oss igenom. Det var sen balett och efter lunch hade vi jazz med Lydia. Jag gillar Lydias klasser vi får göra en hel del hopp och snurrar och jag uppskattar de lite mer mordernjazziga koreografierna. Vi hade sen klassmöte och så bar det av till TacoBar efter skolan, vad annars liksom haha. Det är så mysigt att umgås så här i klassen efter en lång skolvecka. Jag blev inte kvar så jättelänge dock för jag skulle hinna hem och äta, byta om och sminka mig då vi skulle på lite fest hos Emmy på kvällen. Temat var känslor a' la insidan ut. Jag var utklädd till avsky/avundsjuka. Det var en mysig liten tillställning vi satt och prata, spelade idiotkunskap, psych och gjorde kahoot-quiz. Jag hade jättetrevligt och det var alldeles lagom en fredagskväll.
 
På lördagen hamnade jag i nåt fixar-mood och ränne runt i lägenheten hela dagen och fick saker gjort sen på kvällen åkte jag in till stan och mötte upp några från klassen på Vigårda för att äta lite innan vi skulle gå på publikrep av Tootsie. Förra lördagen startade nämligen vad man skulle kunna kalla publikrepens vecka, ni kommer förstå vad jag menar med det. Hur som helst så var Tootsie riktigt bra och väldigt charmig. det är ju en musikal baserad från Dustin Hoffman filmen med samma namn från 80-talet. Det är ju lättsmält underhållning men det var för en gångs skull ett bra manus. Det var en stark ensemble, skickliga skådespelare och snygg dekor. Den bjöd på många skratt, har jag vissa synpunkter absolut, men den var underhållande och väl värd att se.
 
På söndagen fortsatte jag på attgöra listan från lördagen men jag hann inte så långt innan det var dags att åka in till stan på ytligare ett publikrep. Denna gång var det teater och pjäsen Sviten på Intiman. Det är en pjäs som från början var ett ljuddrama. Kort så handlar det om att en 17 årig tjej har hittats död i en svit och en polisutredning pågår med förhör med alla som var på plats. Det var deras första publikrep som vi fick se men det märktes knappt, de var väldigt tighta. Det var en spännande pjäs och det var intressant hur de jobbade med förhörsrummet på olika sätt på scen samt väldigt snyggt med hur de vävde in filmsnuttar från festen på en skärm i bakgrunden, det var så oerhört vältajmat och man köpte verkligen att det var minnesbilder som karaktärerna fick fram i sina huvuden. Det var några scener som blev lite röriga men som sagt vi såg ju ett rep så det kanske de har hunnit fixa till nu till premiären. Hur som helst kul att få se och ett bra avslut på veckan.
 
 
SMU - Stockholm - Stockholm musikalartist utbildning - musikal - musikalartist