Flytta stolar, upp på klack, besatta barn och konsten att hinna ikapp

Är detta helgen som jag ska lyckas komma ikapp mitt liv igen? kanske till och med ligga lite före för en gång skull? jag vet inte med det ser i alla fall lovande ut just nu.
 
Veckan började lite tufft då jag var rätt nedslagen efter helgen och vi körde igång allt med en ganska jobbig balettklass för min del. Vi körde ingen stång utan var bara ute på golvet och det är väldigt utmanande för mig, det är så lätt att jag överanstränger mig då för att jag försöker för mycket. Jag vill verkligen gilla balett men det är så svårt när jag känner mig helt värdelös på det bara för att min kropp är tränat på ett annat sätt. Liksom alla andra klara av det och jag kan inte och det ger mig sån panik. Jag känner mig handfallen för det också som att jag behöver massa mer individinriktad träning men jag hinner inte prioritera det också bland allt annat som ska göras. Jag grät en skvätt, torkade tårarna och körde vidare men det var en uppförsbacke resten av dagen på alla plan. Jag tog mig igenom streeten helt okej och var sen kvar och stretchade ett tag eftersom jag hade lång lunch och kände att jag ville låta de andra i klassen slippa min negativa energi. Jag passade på att öva lite sång på hålet och på teatern sista lektionen kikade vi på de som var kvar att göra sina berättelser utan ord, fick lite feedback och diskuterade i smågrupper om våra planer inför våra 20 min framföranden.
 
Jag hade en bättre dag i tisdags inte lika mycket ångest. Vi började dagen med rep på relationsblocket. Vi ska börja sätta ihop alla nummer nu till en hel redovisning med övergångar och allt och det är lättare sagt än gjort. Det kräver en del tankeverksamhet, stolar ska flyttas och saker ska tajmas. Jag fick sjunga min låt i alla fall och det känns mycket bättre nu med staging och allt, jag fick även folk att gråta så jag tar det som ett bra tecken på att jag når fram förhoppningsvis haha. Nästa lektion var jazz med Maria och vi körde på ganska som vanligt. Lite diagonaler och sen gjorde vi korren som vi gjorde auditionträning på förra veckan men denna gång gick vi igenom den lite mer grundligt och så var det bara att ta på klackarna. Jag har inte dansat i klack sen comedy tror jag så det var aningen vingligt at first men det gick bättre och bättre. Det är en rolig korre och även fast mina fötter hatar mig så är det nice att få börja öva mer i klack igen. Efter lunch hade vi sista ljudtekniken med Pelle innan examinationen nästa vecka... herregud hur ska det gå haha... jag rattade inget denna gång med jag sjöng. Det blev rock, en låt jag typ glömt hur den gick och halvt oförberedd men, men nån fick öva på att ratta ljudet i alla fall. På ensemblen sen sista lektionen fick vi sista delen av helklasslåten för relationsredovisningen så mer kladdiga noter haha men vi tog oss igenom och det låter bra så det är huvudsaken.
 
I onsdags körde vi på med relationsblocket hela förmiddagen från 9-12.15 rakt på för att hinna igenom allt. Vi har ju egentligen två halvklasser på onsdagar men vi behöver vara helklass för att allt ska fungera att repa så då fick man helt enkelt bara gå ifrån ifall man hade sånglektion. Det är ett pussel vi lägger och det känns lite rörigt nu hur allt ska gå ihop men det kommer bli bra. Det var nog mest jobbigt att hålla uppe koncentrationen en hel förmiddag när man mest bara sitter på en stol. Jag hade dock sånglektion i mitten av allt så jag fick ett lite break. Det var en bra sånglektion, jag hade Kerstin och testade ut en auditionlåt som funkar bra, det är en låt jag sjungit en del förut för några år sen men den har aldrig låtit så här bra innan, vilket är kul.
 
Efter lunch fick vi äntligen röra på oss då det var dans hela eftermiddagen först balett och jag har tyvärr fått sota för att jag pushade för hårt i måndags så det var lite kämpigt men mest bara fysiskt denna gång i alla fall. Vi hade sen jazz med Therese och det var fokus på kombo-diagonaler en mer jazzig och en mer lyrisk. Det är svårt men jag försöker tänka på hur mycket enklare det är nuförtiden att göra dessa jämfört med bara nåt år sen. Vi fortsatte sen med Roxanne-korren, det var ett tag sen sist men efter lite uppfräschning så kom den fram igen och jag tycker jag fick till början särskilt bra. Jag var dock rätt slut i ryggen, det är ju det dumma när mina höfter bli överansträngda att det går upp i ländryggen på mig då. Det blir till att stärka upp bålen ännu mer nu. 
 
Torsdag och eftersom jag var en av de fem som skulle köra lunchshow denna vecka var vi på skolan tidigt och repade. Vi hade repat på onsdagen också men då var vi inte alla på plats. Förra veckan körde de på live-piano och Abba-medley men vi gick åt ett helt annat håll och körde all in på skräcktema. Men innan det var dags för show så hade vi våra förmiddagslektioner, först teater där jag än en gång håller på att tappa det när jag försöker få ihop mitt manus och sen street, andra för veckan. Vi har ju egentligen sång med Ceca på torsdagar men eftersom hon var borta och vi missat en streetklass så fick vi igen den nu. Det var en kul lektion, vi körde en ny korre denna gång, en korre som var tung och cool ....när nån annan än jag gör den... haha men jag försökte mitt bästa haha... Efter var det lunch och showtime. Så vi hade då alltså skräcktema på premissen att jag, Elvira, Alice och Nicole var basebarn som blivit besatta av en demon och Arvid var demonen. Jag vet inte hur han fick ihop det men med lite pinnar, kuddar, ett stort svart tyg och en vit mask så blev det riktigt obehagligt. Vi släckte ner med huvudströmbrytaren och kom sen fram från olika ställen och skrämdes och jag gick i brygga, en klassiker som alltid går hem i skräck sammanhang haha sen kom Arvid fram som demonen och vi sjöng en lite läskig visa och dansade ett spooky balett adagio innan vi rövade med oss några i publiken till demonen haha. Det blev succé haha och var verkligen nåt oväntat, det var väldigt roligt.
 
Eftermiddagen fortsatte med vår sista klass modernt. Jag har verkligen uppskattat dessa klasser, det är skönt att liksom bara få vara i kroppen och röra sig, dansa utan spegel och känna hur rörelser liksom färdas genom kroppen. Vi fick börja klassen med att göra som en slags massage på varandra i grupper om tre, det är väldigt svårt att förklara i text men det var väldigt givande och skönt att bara få slappna av medans de andra vickade på en eller lyfte upp ens nacke eller rörde runt på ens ben för att mjuka upp leder och så. Sen jobbade vi med en golvsekvens och att känna hur rörelsen går genom kroppen som om man var en sandsäck. Vi jobbade även en del i par med att genom beröring skicka impulser för rörelse och sen kommunicera via rörelse med varandra. Det låter oerhört flummigt och till viss del är det, det men det makear också mycket sence när man väl är inne i det. 
 
Det är alltid så knasigt att ha en till lektion efter en sån klass för man känner sig så liksom mushy och klar för dagen. Men en sista lektion hade vi och det var relationsblocket, där vi fortsatte ta oss igenom alla numren och övergångar vilket tog hela lektionen.
 
I fredags fick jag min första "sovmorgon" för veckan, alltså att jag inte övade innan skolan. Vi hade som vanligt stepp som första lektion men vi har bytt lärare nu så min grupp har Daniel igen och det blev en hel del fokus på alla sorters timestep. Nästa lektion var balett och vi hade vår vikare Anders Hammar. Mina höfter var svintrötta på mig men det blev en kul lektion ändå. Sista lektionen var jazz med en ny gästlärare. Det var lite mer åt commercial hållet och det var mycket fokus på att öva face och utstrålning vilket jag behöver men det är inte alltid så lätt haha. Men det var en rolig och lite annorlunda klass. Det blev inget fredagshäng efter skolan denna vecka, jag tror det var många som var trötta efter veckan inklusive jag själv. Jag åkte hem med planen att ta tag och börja städa men fastnade i soffan och pratade med Nicole på telefon. Efter att ha ätit lite middag och vilat en stund fick jag ändå lite energi och lyckades damma hela läggan i alla fall innan det blev dags att sova.
 
Igår var jag hemma men på språng hela dagen och fixade med saker. Eftersom jag har jobbat och det har varit så mycket annat på gång nu flera helger i rad så har jag känt mig så enormt efter så nu med en helt ledig helg framför mig så såg jag mitt tillfälle att äntligen få saker gjort. Så jag hann storstäda, öva koreografi till relationsblockredovisningen, laga matlådor, äntligen slänga mina vissna sommarblommor på balkongen, skriva på manuset till teatern och tvätta håret bland mycket annat. Så kunde jag ta en liten paus på kvällen och kika på den relativt nya Bäckfilmen som gick på tv, det är kanske inte det jag vanligtvis kollar på men jag orkade inte sitta och leta på Netflix på nåt annat haha.
 
Idag tog jag lite sovmorgon eller ja jag gick och la mig senare än vanligt igår men jag sov ändå lika mycket som jag brukar haha... Sen har jag fortsatt på attgöra-listan, det är inte jättemycket kvar men det är en del tidskrävande saker som att skriva klart manuset t.ex... Vilket jag i skrivande stund att skjutit på hela dagen.... Hur som helst så var det superhärligt väder idag så jag passade på att ta cykeln och åka och handla lite billigare på Willys när tiden fanns. Annars så har jag äntligen målat naglarna igen efter att ha varit tvungen att ha dem omålade i över två veckor. Nu ska jag ta tag och laga lite mat och sen blir det väl att sitta med manuset hela kvällen... wish me luck haha.
 
 
SMU - Stockholm - Stockholm Musikalartist Utbildning - nailart