Tillbaka till 70-talet, Skarsgård x5, första genomdrag, bio och jättemycket rep

Jag är i fas fortfarande! haha vilket är galet med tanke på att det känns som min hjärna har fungerat på ungefär 3% kapacitet sen i onsdags haha men jag är också helt ledig denna helgen och det är så oerhört välbehövligt.
 
Comedy närmar sig med stormsteg så repen har avlöst varandra denna vecka och det är tufft för både kroppen och huvudet. Det blev en tidig start i måndags då vi körde ett helklass sångrep på morgonen innan skolan sen fortsatte förmiddagen med Les Mis. Vi behöver vara alla nästan hela tiden nu när vi repar Les Mis då det är många helklassnummer och flera övergångar där många är inblandade men just i måndags så låg det andra rep parallellt och vissa var borta så det var en jäkla röra ibland med bord som ska flyttas av personer som inte var där, repliker som måste hoppas in för, barrikader som ska byggas om och allt sånt. Där och då är det lite så att man vill gråta åt eländet men skulle man se det utifrån så är det nog ren komik haha. Vi repade så gott det gick iallafall och det kommer bli bra och lösa sig med allt.
 
På eftermiddagen sen repade vi "heels-numret" med Roine, cleanade lite på koreografin och satte ut alla placeringar, det kommer bli ett riktigt pangnummer. Sen sist på dagen fick vi våra ensemble-delar utlärda till "systrar-numret" (haha dessa kodnamn på numrena blir bara värre och värre). Det är alltså en nummer där några har lead och sen är vi med på scen i helklass som ensemble.
 
Tisdagen började med ett morgonrep av "tjejgruppsnumret" vi var ett trött gäng och en tredjedel som inte sjöng men vi kämpar på haha. Förmiddagen bjöd sen på ett intensivt övergångs-rep på Les Mis nu när i alla fall 99% av klassen var på plats och det gick så mycket smidigare än dagen innan. När det var klart hade vi lite sångrep på olika comedynummer som behövde kollas på lite extra både i helklass och i mindre grupper. Efter lunch var det, som vanligt på tisdagar, jazz med Maria men eftersom vi var stressade över comedy så fick lektionen ett lite annorlunda upplägg i att vi fick värma upp själva innan så vi direkt kunde gå på diagonalerna och sen få tid att repa igenom helklassnummrena tillsammans med Maria. Det var skönt att vi kunde göra så och det var givande att få lite ny input också från nån som inte har sett numrena innan. Sist på dagen hade vi rep med Roine på "tjejgruppsnumret" där vi cleanade koreografi delen samt fick lite egna små koreografier till våra solo-delar i låten. Det är mycket i huvudet nu men numret ser redan mycket snyggt ut, det vi har svårast med är nog att hålla oss centrerade hela tiden haha.
 
När vi var klara för dagen så passade jag på att duscha och byta om sen var jag och Nicole iväg och köpte lite mat innan vi gick till J6 och hade ett kortare sångrep "heelsnumret" de som kunde. Vi gick sen tillbaka till Base och satte oss i smu-rummet och åt middag, Filip och Arvid kom också och joinade oss efter ett tag. Vi skulle nämligen gigga på kvällen på Premiärfesten för Netflix nya serie Clark!
 
Så när vi var klara promenerade vi bort till Berns och blev där uppklädda i 70-tals kläder och skulle sen agera statister vid ingången bredvid två retro bilar som skulle se ut som de hade lämnats efter en biljakt. En lång improvisation alltså, det var kul men det var väldigt kallt. Vi fick gå in och mingla inomhus på festen i omgångar också för att synas i våra outfits men också för att locka folk att testa på aktiviteter där inne och det var nästan lite surrealistiskt att gå omkring bland alla kändisar. Bästa var också när man såg att folk kollade på oss som att de försökte placera vad vi var kända ifrån haha och man bara "honey no" men tack haha. När de flesta gästerna kommit så fick vi gå in allihopa och mingla runt där inne, vi fick ta bilder i fotoautomaten och stod och dansade till musiken nämen det var så roligt haha. Sjukaste med allt var ändå att, visst det var massor av svenska kändisar där, men av alla så stack ju ändå Skarsgårdsfamiljen ut mest, det var liksom inte bara en eller två där utan hela FEM stycken! Walter, Bill, Gustav, Alexander och Stellan var alla på plats och jag och Nicole var så starstruck haha. En lång men otroligt häftig kväll och alltid lika kul att gigga för Netflix.
 
Det blev en ganska sen kväll så det var en väldigt trött Emelie som klev upp i onsdags och åkte in för morgonrep på "coffee-numret". Psyket och kroppen kämpar på och jag har ju som jag skrev i förra inlägget fått ont i ländryggen och det verkar tyvärr hålla i sig. Morgonen gick sen till att repa vokalt på en massa olika nummer så även rösten fick kämpa. Vi hade sen rep tillsammans med Christina då vi kände oss för stressade för att kunna ha balett. Efter lunch hade vi rep och genomdrag av Les Mis, i en stor sal denna gång så vi kunde få hela ytan och testa lite mer ungefär hur det kommer gå till när vi är på plats på scenen sen. Här började det bli kämpigt för mig, få timmars sömn och en rygg som gör ont och är stel jag fick hålla mig flytande av ren vilja.
 
Sista lektionen skulle vi ha sångrep med Maria och Kerstin på de numrena där vi är helklass som sjunger men redan innan hade min energi helt tömts ut och jag kunde knappt hålla tillbaka tårarna. Liksom jag grät inte för att jag hade ont eller pga stress eller nåt sånt utan jag var bara helt och hållet uttömd och orkade inte hålla ihop längre. Jag försökte kriga mig igenom lektionen i alla fall eftersom jag bara är sån som människa men Maria såg hur ont och kämpigt jag hade så både hon och Kerstin gav mig välsignelse att åka hem och vila istället. Bör jag kunnat tagit ett sånt beslut själv, kanske.. men det är svårt när man alltid än van att pusha igenom allt och när man inte vill svika sina klasskompisar liksom. Det var väldigt skönt att komma hem tidigare i alla fall och jag tog verkligen vara på tiden att bara få ligga ner i soffan och vila en eftermiddag.
 
En bra natts sömn gör verkligen susen så även om jag fortfarande hade ont i ryggen så var jag mycket mer på banan igen i torsdags och nu var det också dags för att köra vårt allra första genomdrag av hela showen! Jag var med så mycket som jag kunde på koreografierna och allt sånt och trotts lite missar här och där var det ändå ett stabilt och bra första genomdrag! Det var också mycket kul att få se allas nummer, det är ju många som man fick se för första gången, nämen folk är så duktiga! Efter genomdraget hade vi lite rep på olika nummer som behövdes cleanas eller som det behövdes läggas på stödstämmor på för att göra det mer maffigt. Vi repade även själva när man inte behövdes inne hos lärarna.
 
Efter lunch promenerade jag iväg till Naprapaten så jag kunde få min rygg kollad och behandlad. Problemen jag har är precis som jag misstänkte bara muskulärt så det är troligtvis nåt koreografiskt vi gör som triggat det och det är nåt jag få leva med tills jag får tid att vila mer ordentligt sen efter comedy. Jag blev i alla fall masserad och fick elstötar och allt sånt så det kändes lite bättre sen efteråt. Det är bara skönt att få veta vad det är också så behöver jag inte oroa mig för smärtan mer än att jag få ta det lite lugnt fram tills det verkligen gäller. Jag gick tillbaka till skolan sen och vi fortsatte repa lite olika nummer för att sen avsluta dagen med ett genomdrag till. Det gick nog bättre överlag men jag gjorde mycket mer fel denna gång troligtvis för att jag var väldigt trött och öm. Det är svårt att dansa rätt när man inte får dansa fullt ut.
 
Efter skolan sen var vi ett helt gäng som skulle på bio på nya Doctor Strange. Så det var bara att duscha och klä om, sen gick vi och åt middag på Bastards, såå oerhört trevligt med mat efter denna dag ni förstår inte men jag höll också på att somna efteråt haha. Jag var lite rädd att jag inte skulle kunna hålla fokus på bion sen men även fast filmen var väldigt svag manus mässigt så var den underhållande och hade typ fem jump scares så jag höll mig vaken haha... Jag hade låga förväntningar eftersom jag inte gillade den första Doctor Strange, den här var i alla fall lite mer underhållande. Men det är väldigt synd att manuset är tunt som en sagobok för treåringar, jag förstår liksom inte varför... det känns bara mer och mer urvattnat för varje film som kommer. Hur som helst är det alltid värt det tack vare sällskapet! Liksom för hon som ofta brukade få gå på bio själv förut är det en dröm att få gå med typ 13 andra som är lika taggade!
 
I fredags tog vi alla en välförtjänt sovmorgon från allt vad morgonrep är och det var så trevligt! Jag sov kanske inte så mycket längre men att få ha de där extra 20 min på morgonen att bara ta det lugnt är en ynnest. Vi började dagen med att värma upp lite själva och sen repade vi "heels-numret" med Roine och cleanade koreografin och sången, det tog nästan hela förmiddagen sen precis innan lunch så cleanade vi även "systrar-numret" med Roine. För vissa var nog fredags förmiddagen ganska lugn men jag hade verkligen fullt upp med rep. Efter lunch fortsatte det att repas på lite små-nummer men sen körde vi ett genomdrag igen och denna gång utan spegel. Det gick bra, jag kämpa på med ryggen och försöker att inte ta ut mig för mycket. Jag kände mig dock halvt överkörd av en ångvält efteråt, ont i ryggen, ont i höften, ont i foten för vi krockade lite i ett nummer och ont i handen för att den kom i kläm när vi i ett nummer ska skola med stålkoppar... Vi gick i alla fall och köpte en välförtjänt glass och satt oss i solen efter skolan sen åkte jag hem och la mig på balkongen i solen hela eftermiddagen, jag orkade inte göra nånting annat och när solen sen försvann förflyttade jag mig bara till soffan och sen till sängen för en tidigt kväll. Det var nog det bästa jag kunde göra för både kroppen och huvudet.
 
Jag har som sagt haft en helt tom helg denna vecka bara massa tid för vila, återhämtning och att komma ikapp med saker hemma som att städa, tvätta håret, måla naglarna och skriva blogginlägg mm. Ingen helg att lägga till historieböckerna precis men jag tror det var viktigt för mig att få koppla bort från allt en stund och verkligen ladda upp batterierna igen innan veckan som kommer, den kommer bli kul och intensivt.
 
 
2022 - SMU - Stockholm musikalartist utbildning - musikalartist - nail art - netflix - vår