Massa morgonrep, hjärnmush och en musikalig valborg

Äntligen ikapp! nämen det trodde jag faktiskt knappt på själv särskilt efter denna vecka haha. Det har varit morgonrepens vecka det här varje morgon en timme innan skolan, olika nummer varje morgon.
 
Vi började i måndags med ett morgonrep på Gaston, vi gick igenom det nya vi fick i fredags och vi cleanade det vi redan hade. Det är ett mastigt nummer och det finns mycket att cleana så det tog verkligen hela timmen sen började den riktiga skoldagen med att vi hade Les Mis rep hela förmiddagen. Jag presenterade och gick igenom ramhandlings manuset och vi delade ut repliker till alla sen körde vi igenom och testade alla övergångar och så körde vi igenom alla nummer också. Efter lunch sen hade vi sångrep med Kerstin hela eftermiddagen vilket var välbehövligt.
 
På tisdagen hade vi morgonrep på öppningsnummret och jobbade lite liknade som med Gaston dagen innan, vi körde igenom numret i sin helhet några gånger och gick sen in och cleanade lite på de olika delarna av koreografin. Sen fortsatte skoldagen med Les Mis rep, denna gång med alla sånglärarna på plats och vi jobbade oss igenom numrena med övergångar och allt. Nästa lektion blandade vi les mis rep med sångrep på andra comedynummer också så man fick gå lite emellan. Efter lunch var det jazz med Maria som vanligt men vi var väldigt få då många hade andra rep samtidigt så det blev en väldigt intensiv klass med mycket snurrar av olika slag haha det var verkligen inte det lättaste att hålla spotten på slutet när allt bara snurrar. Sista lektionen var musik och Pelle var tillbaka så vi gjorde en version av ett speed-arr där vi i trios fick ta en låt ur en hatt som vi absolut inte kunde och fick en timme på oss att lära oss den, kanske lägga till nå stämmor, skapa en tanke på ett framförande och sen framföra den för klassen. Jag jobbade med Nicole och Elin och vi fick en mysig liten barstool country låt, trevlig att sjunga men mycket text men jag tycker vi fick till det bra.
 
På onsdagsmorgonen repade vi "coffee" vilket är ett numrena där vi är en lite mindre grupp som kör ihop. Vi skulle få ut resten av koreografin senare på dagen så då passade vi på att repa det vi redan fått så att det verkligen skulle sitta innan vi träffar Hans igen. Skoldagen fortsatte sen med diverse sångrep och det är lite rörigt på vissa punkter och min hjärna klarar inte riktigt av rörigt just nu, men jag vet vad jag ska göra i alla fall så det känns bra. Nästa lektion var balett där vi körde zumba och stryka, jobbigt men samtidigt ett skönt sätt att få rensa huvudet på. Efter lunch sen hade vi rep på "Coffee" med Hans där vi fick ut resten av koreografin så nu är det numret klart, vilket känns väldigt skönt. Nu kommer vi behöva repa det en massa dock men det känns bra och det kommer bli ett roligt nummer att se på. Dagens sista lektion var sångrep med Kerstin men först hade vi en inplanerade fikapaus vilket var oerhört trevligt, välbehövligt en onsdag som denna.
 
Torsdagsmorgonen bjöd även den på "Coffee" rep men denna gång med fokus på allt nytt vi fick i onsdags. Det märks att det börjar bli mycket i huvudet nu haha. Dagens första lektion sen var för mig rep på vårt "tjejgruppsnummer" där vi fick ut resten av stageingen och koreografin så nu är också det numret klart. Det är många formations byten så det är mycket att komma ihåg och hålla i huvudet men det kommer gå bra. Nästa lektion repade jag, Adam och Alma vårt lilla "sagonummer" tillsammans med Kerstin och Hans så vi stagade klart slutet och fick sen chans att köra allt med livepiano vilket var så tacksamt! vi har ju bara kört Acapella innan eftersom det inte finns bakgrund på denna låt. Efter lunch sen hade jag och många med mig eget rep så Nils lärde ut korren till "heelsnumret" där vi är några som ska vara ensemble i, här började min hjärna tappa greppet lite och ville inte riktigt ta upp nya steg... haha nämen det var verkligen mush där uppe men jag försökte mitt bästa. När det sen var utlärt hade vi lite privatlektion med Nils för att lära honom gå snyggt i klackar, det är verkligen inte lätt alltså men det tar sig och det var framförallt väldigt roligt. Vi hann även med att repa lite på koreografi delen vi fick på morgonen till "tjejgruppsnumret" också och jag var om inte ännu mer förvirrad nu haha... stackars lilla huvudet.
 
Sista lektionen sen var Les Mis rep och vi var alla väldigt trötta, vi testade lite kostym och började sen kolla på några nummer som behövs ändras lite på. Jag var less om något men jag hade också väldigt ont i ryggen, jag vet inte riktigt varför men mitt högra muskelfäste ville inte vara med mer. Vi tog oss igenom lektionen iallafall och det blev bra tillslut. Både jag och Nicole hade haft en liknande dag så i nästan tyst samförstånd gick vi och köpte glass efter skolan, herregud så trevligt och verkligen välbehövligt sen kom jag hem och hade tusen saker att hinna med men vet ni! jag hann också med allt!
 
I fredags repade vi "tjejgruppsnumret" på morgonen sen flöt dagen vidare med en halv balettklass sen rep på "heelsnumret" med Roine sen stepp som min rygg bara klarade en timme av och sist repade vi våra helklassnummer med Hans. Helklassnumrena börjar verkligen komma till sin rätt nu. Gaston är fortfarande lite rörigt men vi har inte heller fått våra props till det numret än så det kommer utkristallisera sig ännu mer sen. Men öppningsnumret börjar verkligen skina nu och Hans var nöjd över oss vilket känns väldigt bra! När vi var klara stannade jag kvar en stund med Nicole och Erik för att passa på ett lyft de ska göra, det är inte det lättaste eftersom jag inte riktigt sett lyftet innan men vi gjorde några tappra försök men vi får nog vänta på att vi får en film på det så kommer jag kunna coacha lite bättre också när jag ser mer exakt.
 
Sen var det bara att hoppa in i duschen och fixa till sig lite för på kvällen hade vi blivit inbjudna till att se Robert Fux föreställning Dragshow - En näradödenupplevelse på Maxim. Vi jobbade ju med Robert på Almstriden så det skulle verkligen bli kul att få se honom på scen i sin egen show. Men först var vi och köpte mat och såklart glass. Några gick ut och åt medans vi andra köpte med oss och satt i smu-rummet men det var lika trevligt det med. Själva föreställningen sen var väldigt häftig, Robert Fux är fantastisk! jag tror dock att jag kanske inte riktigt var rätt målgrupp för just denna show men den var kul att få se i alla fall.
 
Igår var det valborg och då borde man ju kanske ha passat på att sova ut men Nicole och jag hade bestämt oss för att åka till Linköping och gå på en musikalkonsert! Det var Oscar som vi haft som vikarie för Pelle på musiken som var kapellmästare och hade arrat alla låtar. Vi tog tåget tidigt och efter en hel del tågstrul för Nicole stackarn så var vi på plats i Linköping och började dagen med en lunch på brödernas. Jag har aldrig varit i Linköping innan men det var en väldigt mysig stad. Föreställningen sen var väldigt trevlig, det var bra låtar och riktigt snygg musik, sen var tyvärr sången lite ojämn men överlag en kul grej att se och vi kände oss väldigt inspirerade av hela konceptet. Vi tog sen tåget hem till Stockholm igen och det var en trött tågresa med många skratt haha. Väl framme gick vi och handlade lite och sen åkte vi ut till Nicole i Handen och så kom Elin, Adam och Arvid och även Filip på slutet och så hade vi en liten spelkväll med bubbel och snacks, mycket trevligt!
 
Idag fick jag äntligen sova ut för första gången på hela veckan och jag hade nog verkligen kunna slagit nåt slags sovmorgonsrekord men jag hade turligt nog ställt en klocka på halv tolv. Jag har sen haft en väldigt lugn hemmadag mest suttit här och skrivit faktiskt. Jag har lite saker jag ska ta tag i nu på kvällen men annars blir det bara en återhämtningsdag idag, det är verkligen det jag behöver för nästa vecka kommer bli stressig och sen går vi in på föreställningsvecka så det gäller att ta vara på återhämtningen också.