Batman humor, les mis uppfräschning, en kulturnatt och min födelsedag!

Förra veckan var kort men intensiv, på måndagen var det ju annandag påsk och vi var lediga så då var vi några som passade på att gå på matinee-bio och se nya Batman filmen. Men Emelie du hatar ju Batman? Absolut men jag känner att jag ville se den så jag legit kan ha en åsikt om den men också mest för det trevliga sällskapet. Vi träffades och åt lunch först i alla fall och vädret var helt underbart så vi kunde sitta ute på Hötorget och njuta av solen när vi åt. 
 
Filmen sen då vad tyckte jag om den? jo den var ju ett haveri av dess like haha... Den var förvånansvärt rolig dock men jag tror inte riktigt att det var regissörens tanke med det hela. Tvillingarna från Desperate Housewives var med, det var kul haha men nä, alltså, krystade kärleksscener, omotiverade actionsekvenser, konstiga val, klent manus, på tok för lång. Det blev ju nästan satir ibland för den försökte så hårt att vara seriös. Det var en upplevelse i alla fall och vi hade en väldigt trevlig eftermiddag så det var absolut värt! haha
 
tisdagen var vi tillbaka i skolan igen och dagen började med att starta upp Les Mis, första akten av Comedy kommer ju att vara ett utdrag från vårat Les Mis workshop-projekt. Mycket sitter ju kvar så det handlar mer om att fräscha upp allt och tweaka till det så det passar för en ny scen men just denna lektion var mest att vi skulle få visa upp det för Jo och börja jobba lite lätt med det. Lektionen efter hade jag sånglektion, det blev lite improviserat då jag egentligen skulle haft med Kerstin men hon var borta så min lektion var inställd men jag hoppade in på en ledig tid hos Ceca istället. Hur som helst så sjöng jag Heart of Stone från SIX mest som en kul grej, rösten kändes inte helt återhämtad från bihåleinflammationen så jag kände mig lite off men, det gick okej.
 
Efter lunch sen hade vi jazz med Maria och denna klass låg fokuset på teknik med klack vilket var väldigt välbehövligt. Vi har ju dansat en del med klack med en av gästlärarna vi haft tidigare på terminen men då har det varit väldigt mycket bara kasta sig handlöst ut. Nu fick vi chans att göra saker i ett lite lugnare tempo så man verkligen fick tid att känna in vikt placeringen och allt sånt. Det är liksom inte så "bara" att börja dansa klack, allt blir annorlunda. Det var en rolig och välbehövlig klass. Sista lektionen för dagen sen var eget rep för många av oss så vi passade på att repa lite på öppningsnumret själva innan vi blev av med salen för balettbarnen kom.
 
onsdagsmorgonen hade vi alla möjliga olika sångrep till Comedy med lärare eller utan. Det gick bra men är också lite rörigt,  ibland skulle man behöva klona sig själv för att öva på två olika nummer samtidigt haha. Nästa lektion var balett och vi körde en lite lugnare version av stången vilket jag gillar då det är enklare för mig att hitta rätt muskler då. Jag hade även kört Eugenias stolskola själv hemma kvällen innan så jag hade enklare att hitta rätt muskler redan från början på denna klass. Baletten är och har varit tuff för mig hela denna terminen så det gäller verkligen att gripa tag i varje utvecklings halmstrå jag kan känna för att inte bli helt nedslagen.
 
Hela eftermiddagen sen gick åt till Les Mis rep, vi gick igenom alla helklassnumrena och de som har med sina duetter/trio-nummer fick chans att jobba på dem och det började fnulas på hur vi ska binda ihop allt. Vi hade en tanke om en ramhandling redan på redovisningen tidigare i våras men då fanns inte riktigt tiden för att utveckla den tanken helt men nu när det inte är lika många nummer och det finns tid så är det nånting vi verkligen ville satsa på. Så Arvid och Bella kom med en idé och jag erbjöd mig att skriva ett manus.
 
Torsdagsmorgonen såg likadan ut som onsdagen, vi hade lite olika rep och helst hade jag behövt vara på tre ställen samtidigt haha... Åh det är väldigt svårt att blogga om hur vi repar när det kommer till de olika numrena jag vill liksom inte avslöja för mycket för de som läser som ska komma och kolla samtidigt som det blir så rörigt när allt blir så allmänt jämt, en verklig balansgång. Hur som helst så fick vi äntligen roller utdelade till ett "tjejgruppsnummer" vi ska göra och det var i rättan tid för sen andra lektionen hade vi vårat första rep med Roine på just det numret. Vi började repet med att gå igenom den svenska översättningen så vi fick koll på hur han ville ha den rent musikaliskt och vi fick även komma med egna förslag på lite ändringar. Att översätta musikal från engelska till svenska är verkligen inte en dans på rosor jämt. Sen fick vi första halvan av numret utlärt, det kommer bli väldigt snyggt!
 
Efter lunch sen hade jag eget rep sen sista lektionen körde vi Les Mis igen. Det var en lektion med mycket prat, planering och diskussion vilket inte kanske är det bästa att ha sista lektionen på en torsdag men det var också nånting som behövdes. Tankarna kring ramhandlingen är heller inte det mest okomplicerade att förstå och inte så lätt att förklara men jag kände att jag förstod utifrån Bella och Arvids vision så när jag kom hem sen satt jag mig direkt ner i två timmar och skrev ett första utkast på ett ramhandlingsmanus. Det gäller att passa på att smida när järnet är varmt. När allt var klart så skickade jag det till Bella så hen fick läsa igenom och revidera lite och sen till Arvid så han fick komma med sina tankar and just like that hade vi ett färdigt manus som vi kunde skicka till Jo. Jag kan ha ätit middag nästan klockan 22 den kvällen haha men det kändes väldigt bra att ha ett manus klart.
 
Fredagen var ingen vanlig dag för det var faktiskt min födelsedag! 27 år! "en väldigt sexig ålder" - ett direkt citat från Elvira. Nämen jag har haft ålders noja sen jag fyllde 18 men Elviras underbara positiva sätt att se på ålder och födelsedagar har verkligen smittat av sig. Ett år sexigare liksom! jag tror på riktigt hon är den största grunden till att jag har blivit fri från min ålders noja. 
 
Dagen började i alla fall med balett som vanligt och det var en lite tuffare klass för min del denna morgon, jag kunde inte riktigt hitta rätt och fick ganska mycket kramp men vi kämpar på. Sen hade vi stepp och det gick väldigt bra, både jag, Nicole och Elvira hade en riktig panglektion, presations mässigt, tyvärr gick lektionen på tok för långsamt fram vilket bidrog till en hel del frustration från vår sida. Efter lunch sen hade vi helklassrep på Gaston och vi fick ut den sista delen av dancebreaket och slutet, det är ett långt dancebreak, egentligen inte så komplicerade steg men mycket att hålla i huvudet. Det gick bra men det är ett nummer vi kommer behöva repa mycket på och cleana. 
 
Min födelsedag bjöd på underbart vårväder så när vi slutade blev det lite dusch och fix sen tog vi oss till Humlan och satte oss där för en liten picknik. Nämen det var så mysigt och jag är så glad att så många var på. Alva fixade med partyhattar och jag fick blommor och bubbel och det var bara en helt fantastiskt fin eftermiddag. Pappa var i stan också tillsammans med Håkan och Roland så de var såklart förbi också och sjöng haha. Det började närma sig middagstid så vi lämnade Humlan, gick och köpte lite mat och satt oss inne i smu-rummet, det blev sushi för min del vilket var mycket trevligt. På kvällen skulle vi nämligen få gå och se treornas slutproduktion Chicago på Maxim. Kul att få se treorna och kul att få kika in teatern och scenen vi själva ska stå på om bara några veckor. Jäklar vilken show de bjöd på! otroligt vilken nivå på sång och dansnumrena, de är verkligen stjärnor hela bunten. Det är synd att de spelar så kort tid för det här var verkligen en upplevelse!
 
Planen efteråt var egentligen att gå ut och ta ett glas bubbel men det var verkligen proppfullt överallt så efter lite övervägande så åkte vi ett gäng hem till mig istället, åt lite mat, chips, drack bubbel och passade på att se filmen från vår redovisning av Vi som är hundra. Jag har ju som sagt varit lite tveksam över min egen prestation i den men jag måste säga att jag har ändrat mig efter att ha sett filmen. Det som slog mig mest är också hur enormt samspelta vi är, det är nånting jag redan visste såklart men det blir ännu tydligare när man ser det utifrån, det är häftigt!
 
Jag är så enormt glad och tacksam över min födelsedag, den var väldigt fin! och jag är så glad över alla dessa fina vänner jag har runtomkring mig!
 
Jag var väldigt trött men också väldigt uppspelt efter dagen så det blev inte jättemånga timmar sömn natten till lördagen och det var en trött Emelie som ändå vaknade kl 9.... liksom varför? haha. Det var också en trött Emelie som rultade omkring hemma sen under dagen också, jag hade egentligen massor med saker jag skulle hunnit med att göra men mitt huvud var mush och jag kunde inte hålla fokus för fem öre så, det blev inte mycket gjort haha det blev snarare ännu mer stökigt..
 
På kvällen var det nämligen kulturnatt i hela stan så jag och Nicole hade planerat att gå på det. Gratis kultur, dock behövdes mycket bokas i förväg vilket vi inte riktigt hade lagt en tanke på haha så det blev lite mer improviserat än vi tänkt. Vi började i alla fall på operan för där hade de lite balett man kunde kolla på. Vi var ändå där i bra tid innan men det var fullproppat med folk och de enda platserna som fanns lediga i salongen var "lyssnings platserna" högst upp, alltså operans absolut sämsta platser som är byggda så att du inte kan se scenen överhuvudtaget... så vi fick ge upp haha. Men vi fick i alla fall testa på operans sämsta platser och se opera salongens tak så alltid något? Vi gick vidare till Kungsan istället och kikade på körsbärsträden och tog oss sen vidare till scenkonst museet. De hade gratis inträde och inte alls lika mycket folk så det var lite trevligt ändå, jag har aldrig varit där innan. Vi gick sen vidare till Dramaten och fick kika på scenografin till Natthärbärget och nån väldigt liten kostym utställning innan vi bestämde oss för att gå till Stadsteatern. Där hade de kortfilms visning i Klara biografen och det fanns lediga platser så vi gick in. Vi såg säkert ett tiotal kortfilmer med blandat kvalitet från högt till lågt, från oerhört konstigt till vardagligt. Det var ändå kul att se, vissa var verkligen otroligt fint filmade. Det blev ett bra avslut på kvällen.
 
Söndagen sen blev en total städ-/fixdag. Jag hade så mycket att hinna med men jag var riktigt effektiv och hann klart med alla 14 punkter på attgöra-listan och det var så härligt med en helt ren lägenhet igen. Det är redan rörigt nu och då är det så himla viktigt för mig att jag har en icke rörig plats att vara på, det ger i alla fall lite lugn sen är det ju också så mycket trevligare luft när det inte är dammigt överallt haha. Skönt att komma ikapp och få en ren start på ännu en hektisk repvecka.
 
 
Les Miserables - SMU - Stockholm musikalartist utbildning - museeum - musikal - musikalartist - vår