Sexiga stämmor, rock-fe, vaganova med publik och äntligen next to normal

Vi brukar ju ha redovisningsveckor på skolan och de brukar ligga precis innan ett lov, förra veckan var inte en sån vecka men ändå hade vi fler redovisningar än vi har haft på en redovisningsvecka nånsin haha. Men vi börjar från början.
 
Det blev en tidig start på måndagen för att repa igenom några rocknummer innan skolan, vi var ett trött gäng men det gick bra ändå. Jag hade sen hål så jag övade sång som jag brukar. Första riktiga lektionen var teater där vi började jobba på golvet med scenerna bara rakt på. Det är verkligen att kasta sig ut och testa sig fram med texten, den är som sagt inte helt lätt jämt och det finns många olika saker att prova men det är kul. Efter lunch var det balett och vi gick nu in på sista veckan med vaganova, kroppen kämpar på. Sist på dagen hade vi en gästlärare på jazzen, det är alltid spännande med gästlärare för man vet liksom aldrig vad man kan vänta sig. Denna gång var det möjligtvis inte my cup of tea tyvärr men det är alltid bra att testa på olika. Efter skolan sen hade jag varit duktig och bokat in en synundersökning, det var ju kanske 3 år sen sist och min syn hade blivit sämre så det var på tiden. Närsynt och astmatiker fantastiskt.... så irriterande att jag måste betala för att kunna se klart. Hur som helst så var de väldigt trevliga hos optikern så det var ett bra besök.
 
Tisdagen började med att repa på morgonen igen, vi körde igenom några nummer vi inte tog dagen innan och bara gick igenom de sista inför redovisningen. Första lektionen för dagen sen var teater och vi fortsatte att jobba vidare där vi slutat dagen innan, vi körde igenom våra första scener och försökte komma med kreativa lösningar på att skapa miljöer och liknade till stor hjälp av fysisk teater. Efter teatern passade jag på att värma upp rösten lite sen hade jag sånglektion med Kerstin vilket jag inte haft så ofta, vi har ju 3 sånglärare så det är inte alltid man träffar alla lika mycket. Jag jobbade med en möjlig auditionlåt som jag har haft mina ögon på ett tag men som jag inte riktigt klarat av att sjunga förut men som går nu. Det är jättekul! det finns självklart mycket att jobba på men det är många toner som jag knappt kom upp på bara för ett halvår sen! Det är kul att kunna se sin utveckling. Eftermiddagen bjöd på jazz med Maria där vi verkligen fick leva ut vår musikalkärlek i en underbar korre till King of New York från Newsies och sen hade vi musik med Oscar där vi började jobba med "sexiga stämmor" det är ett literal citat från vad vi önskade att jobba med nu dessa veckor framöver haha. Alltså stämmor som är lite mer spännande än bara ters och kvint liksom. Så vi sjunger en låt som har mycket spännande intervaller och allt sånt, kul men svårt.
 
ROCKREDOVISNING! den var äntligen kommen, vi var på plats tidigt på onsdagen för att preppa "scenen" fixa med kostym och sen hinna köra ett genomdrag också innan publiken (alltså andra halvklassen och ettorna) kom vid halv tio. Sen var det bara att köra rakt på. Det gick bra! mina klasskompisar är så jäkla proffsiga! det har varit ett långt och lite rörigt arbete med detta, det har varit byte av halvklasser, två lov, en coronasväng och ja, gud vet vad... men nu var vi äntligen i mål. Det är tufft att sjunga rock innan klockan 10 på morgonen men det gick okej för min del även om jag inte är helt nöjd, det var kul att få showa lite iallafall. Efter redovisningen var det direkt tillbaka till verkligheten igen med balett, ingen tid att bli redovisningsbakis här inte. På kören efter lunch sen jobbade vi vidare med helklass comedy-numret vi fick förra veckan, vi fick tilldelat våra solodelar och satte ut var och vilken stämma alla ska sjunga och sånt. Sist på dagen var det hiphop med Daniel igen, köttigt och kul. Jag hade egentligen bara tänk åka hem direkt efter skolan som vanligt men det var några som tänkte ta en spontanöl på eftermiddagen så jag hängde på. Det blev en jättetrevlig eftermiddag/kväll, det är ju alltid kul att umgås efter skolan, det blir alltid många skratt och bra diskussioner.
 
På torsdagen tog jag en välförtjänt sovmorgon, alltså att jag kom till skolan 10 min innan vi börjar och inte 30 min som vanligt haha. Vi hade ett kort teknikpass på morgonen, sen var det dags för den andra halvklassen att ha sin rockredovisning! Jag satt och fotade som en stolt gympamamma under hela redovisningen haha. Det var jättebra som väntat och det var kul att våra redovisningar hade sån olika feel, vår var mer showig och mer musikvideoaktig och deras var mer känslosam och mörk. Vi gick sen till j6 för att ha balett, just denna klass var lite som ett genrep inför vaganova redovisningen så vi körde stången i halvklass och den andra satt som publik så vi fick chans att se varandra. Det var kul att få se på varandra, vi är verkligen jätteduktiga, det är en sån enorm utveckling hos alla. Att själv dansa var lite jobbigt men det gick okej, jag försöker att avdramatisera det hela, men jag vill mer än vad min kropp klarar av just nu. Vi hade sen en kort lunch innan vi fick se ettornas Cats-redovisning! galet att det redan har gått ett år sen vi själva gjorde Cats, det känns inte som det var så längesen. Eftermiddagen fortsatte med jazz med gästlärare och sist teater där vi körde igenom början med alla lyft och sen de scener vi jobbat med under veckan.
 
Fredag och VAGANOVA REDOVISNING! den här balettskolan har försökt döda mig nu i strax över en månads tid. Den har mörbultat mig fysiskt och psykiskt, det var varit höftsmärta, kramp, svett och tårar. Det kanske låter överdrivet men den gav mig en uppenbarelse över hur mycket mer jag behöver jobba och hur annorlunda jag behöver jobba på sätt som min gamla gympakropp inte är van med och det var varit tufft. Själva redovisningen gick okej, det var lite nerver och jag hade lite svårt att komma ner ordentligt i kroppen. Min spontana känsla efteråt var att det gick skit men jag har sett film på det och det var inte alls så, det var på många övningar riktigt bra och jag ska vara stolt över mig själv för det har varit en utveckling även fast jag inte alltid kan se den själv. Efter en sån redovisning så är man ju helt utpumpad men vi hade en hel dag kvar att klara av. Direkt efteråt var det stepp, det var en kul lektion som en än gång slutade i skratt så tårarna rann för vi var en grupp grönsaker mot slutet av lektionen haha. Efter lunch var det jazz sen var vi äntligen klara för dagen. Kvällen blev en lugn kväll hemma framför BiT och så passade jag på att damma lägenheten också när jag ändå var på gång haha...
 
På lördagen efter en väntan på över två år var det äntligen dags för mig och mamma att se Next to Normal i Uppsala! Jag köpte alltså dessa biljetter som en födelsedagspresent till mamma i februari 2020 men vi vet ju alla vad som hände den våren... Jag var sen så lycklig när de skulle sätta upp den igen nu i januari och vi fick boka nya biljetter. Dock slog ju omicron till hårt och den blev än en gång framflyttad men nu var det äntligen dags! Jag mötte upp mamma i Uppsala på eftermiddagen och vi åt på restaurang och fikade innan föreställningen, det var supermysigt. Själva föreställningen sen var helt underbar! jäklar vilka sångare! Helene Sjöholm såklart men också Martin Redhe Nord! gåshud gånger 100. Det är en musikal på ett väldigt tungt ämne och jag hade egentligen ingen större relation till den innan förutom att jag har hört en handfull av låtarna. Det var en väldigt fin upplevelse och jag är så glad att jag äntligen fick se den!
 
Söndagen sen gick åt till att städa på förmiddagen sen åkte jag in till skolan för att värma upp för vi hade nämligen en audition på kvällen. Det var för en praktikplats och det var det första professionella audition som jag gjort så det var väldigt lärorikt. Det var kul att vara så många från klassen där också, att vi liksom gjorde det tillsammans och jag är ändå nöjd över min prestation under omständigheterna, jag har mycket att lära men jag har också en bra bit kvar på utbildningen så det finns tid. 
 
Så två redovisningar och en audition senare så var veckan över, så som sagt det var en köttig vecka och man var riktigt trött efteråt. Det är bra att vi kan stötta varandra så fint i klassen iallafall, det är det som gör oss starka.
 
 
Balett - Jazz - SMU - Stockholm - Stockholm musikalartist utbildning - musikal - musikalartist