Vi bara ställer skåp! Musical Comedy showveckan!

Det var ett tag sen jag låg så här långt efter i bloggandet, det har varit ett par riktigt roliga men också slitiga veckor sen sist och jag har både hunnit levt mitt bästa liv och kraschlandat totalt. Jag minns knappt när jag ens började skriva på detta inlägg men att få det klart är tydligen väldigt svårt. Ni får helt enkelt bear with me och vi får helt enkelt börja där vi slutade senast, rakt in i showveckan.
 
Efter att verkligen fått vila en hel helg så var min stackars rygg nästan tillbaka på banan igen. Den gjorde fortfarande ont men mycket mer hanterligt tack och lov. På måndagen var vi på skolan hela dagen och repade, först Les Mis hela morgonen, det var en challenge då vi hade behövt varit alla på plats men det låg parallella rep och folk var borta på annat. Det blir ju som sagt nästan komiskt tillslut...  i alla fall när man tänker tillbaka på det nu i efterhand, för där och då var det mest frustration. Efter lunch hade vi lite kostym-prov blandat med rep och sen körde vi ett genomdrag också, första gången med vääldigt höga klackar på vissa nummer mvh livrädd för mina fotleder. Ryggen tillåter mig att dansa mycket mer än veckan innan men jag tog det lugnt.
 
Tisdagen såg ganska snarlik ut som måndagen, vi körde Les Mis på morgonen med tack och lov lite fler personer på plats denna gång men fortfarande inte alla... haha.... Sen hade vi lite blandade sångrep på det som behövdes och samtidigt även kostym-prov och rep på detaljer med Hans och Roine. Jag fick inte en enda paus på hela morgonen kändes det som, jag bara kastades emellan allt, från stämrep till fe-kostym provning rakt in i att cleana Sex is in the heel och Coffee Break.  Efter lunch var det dags för ett fullt genomdrag med kostym, första genomdraget med kostym, vilket var en upplevelse. Det mesta går bra och jag har bara tre snabbyten, svåraste är ändå att vi fått så lite tid att öva med rätt skor då vi ska ha väldigt högklackade stövletter i vissa nummer och det kastar verkligen omkull balansen på en, tack och lov så såg våra kostym-ansvariga hur vi ramlade omkring så vi byta till ett par lägre men ändå fortfarande höga. Efter genomdraget så var det bara att få lite notes sen samla ihop all kostym, packa ihop, grabba tag i nån rekvisita och börja promenera mot Maximteatern. 
 
Spännande att vara på plats på en riktigt scen igen. Det är också första gången jag är backstage på en innestads teater i Stockholm, lite speciellt ändå. Maxim är en gammal teater och den är minst sagt spännande byggd. Backstage med loger och allt är som en stor labyrint med spiraltrappor, gångar och massa skrymslen och vrår. Det går nästan att känna historiens vingslag genom väggarna. Jag älskar det! trots att jag gång på gång gick vilse haha. Vi körde igång nästan direkt, på med myggor sen körde vi soundcheck och började att ljudsätta öppningsnumret eftersom det är det som är mest krävande och det tog också hela kvällen. 
 
Kroppen hade som jag tidigare skrivit om tagit lite stryk redan förra veckan men nu började känna mig lite rosslig i halsen också och efter att ha sovit väldigt dåligt natten till onsdagen så började min röst så smått svika mig. Jag var långt ifrån ensam med det tyvärr. Det verkade som vi alla fått nån litet förkylningsskräp som bara satt sig på stämbanden och inget mer. Vissa var helt utan röst och för flera av oss kämpade vi på med det som fanns, det är så typiskt att det alltid är så här innan shower. Jag ångade, bubblade, drack varmt och åt så mycket halstabletter att min mage hatade mig, allt för att behålla rösten. Onsdagen sen var en full dag av ljud och ljus. Det är ljudet som tar längst tid, vi är många och det är mycket som ska balanseras men tack och lov har vi en ynnest att få jobba med såna proffs på ljud och ljus, en otrolig skillnad sen Bjärnum haha... men då var det ju elever som skulle lära sig så det finns ju ett överseende.
 
Vi började med Les Mis direkt på morgonen och där är vi alla på scen hela tiden och medans de höll på att programmera fick vi tid att stagea ut på scenen eftersom det blir lite annorlunda från hur vi har övat i salen. Det kändes bra att äntligen få lite space och en överblick på hur ramhandlingen bidrar till allt. När Les Mis var klart fick vi en kortare lunch innan vi körde igång med ljud och ljus till Comedy. Även där multitaskades det och vi kollade placeringar och sånt när vi ändå väntade på scen. När man inte behövdes på scen för ljud och ljus så passade vi på att öva, testa kostym, ställa iordning sin loge och öva på sina prator. Det var en lång och intensiv dag och då hann vi ändå inte klart med allt.
 
Efter ännu en tveksam nattsömn så var det torsdag och premiärdag! Vi körde igång direkt på morgonen med att ljud/ljussätta de sista numrena så snabbt som möjligt. Det tog ungefär fram till lunch och efter lunch var det dags för genrep aka vårat allra första och ända genomdrag med kostym på scen innan premiär.... och det var kaos! Datorn la av, ljudet blev fel, kostym hann inte bytas eller dragkedjor fastnade och vi fick stoppa efter nästan varje nummer. Nämen hur ska detta gå var vi nog många som tänkte, herregud... Vi fick lite notes efteråt sen hade vi knappa 2h att hinna preppa allt, sminka sig, äta, fixa hår samt öva på några sista små saker. Nämen jag var så stressad, det var kanske inte det optimala uppladdningen och när vi skulle preppa scenen till Les Mis och det bara var kaos med stolar och rekvisita och allt vad det var så höll jag på att bryta ihop helt. Tack och lov så fångade Bella upp mig så vi kunde stå och andas lite tillsammans för sen var det bara att köra.
 
Men jäklar vad vi körde! Vi ställde verkligen skåp med Les Mis! otrolig energi och riktigt snygga sångnummer! Jag är också stolt över ramhandlingsmanuset jag skrev (efter Bella och Arvids idé) det blev en väldigt fin hopbindning av allt och jag är så glad att alla tog det till sig. Röstmässigt fick jag kämpa en del men det höll nästan hela vägen, mitt mellanregister var i princip bara luft och jag fick tyvärr världens tupp på början En en dag. Där och då kändes det jättetufft men nu i efterhand kan jag skratta åt det. Det blev en jättefin första akt och jag tror verkligen vi tog publiken med storm.
 
Paus och 20 min för att ladda om, preppa, bubba och förbereda inför akt 2. För min del var det att försöka torka tårarna och hitta nytt fokus och tack och lov för min fina klass som alla finns där och lyfter upp en! 
 
Akt 2, musical comedy och vi bara fortsatte ställa skåp! Jäklar vilka proffs jag får dela scenen med alltså! Det glittrade om oss alla och energin låg på 200%. Nu kan jag ju också berätta lite om numrena som jag var med i! Vi startade allt med en showigt helklassnummer med låten Sparkling Diamonds från scenmusikal versionen av Moulin Rouge, ett medley med låtar som bl.a. Diamonds are a girls best friend och Single Ladies. Nästa nummer jag var med i var Sex is in the Heel ur musikalen Kinky Boots, det var ett av mina favorit nummer att få dansa i, svårt på höga klackar men så fantastiskt showigt. Sista refrängen på Sex is in the heel då levde jag mitt bästa liv! längst fram med en jublande publik och massa coola strobe lights, det var så jäkla kul! Nästa nummer jag var med i var komiska Coffee Break ur musikalen How to Succeed in Business Without Really Trying. Hur kaos blir det egentligen när kaffet tar slut på kontoret? mycket kaos! Ett fantastisk roligt nummer som hade sina struggles men som verkligen lyfte på föreställningen. Från kontoret till tjejgrupps glam och coola Anne Boleyn, nästa nummer jag var med i var nämligen Ex-Wives från musikalen SIX! Jag älskar den musikalen så det var fantastisk roligt att va med där. Här hade jag hade önskat att vi fått övat mer i klackarna dock för det var väldigt ovant och jag var rädd för mina fötter. Rösten höll i alla fall tack och lov!
 
Nästa nummer jag var med i var ett till helklassnummer, Schyler Sisters ur musikalen Hamilton. Här hade vi några på lead och vi andra var ensemble, liksom New Yorkborna i bakgrunden. Stackars Jirran som spelade Peggy tappade sin kjol under numret, jag och David försökte förgäves knäppa på den igen... sånt som kan hända, jag har själv varit i den sitsen, det är bara att köra på haha. Sen var det ett snabbyte i ilfart till min fe-kostym för att köra numret Hello från musikalen HEX. Det är från en så purfärsk musikal att den knappt hunnits spelas, den kom under 2020 i London och är en tvist på Törnrosa och handlar om den goda fen som på nåt sätt har ställt till det för alla och måste ställa saker till rätta igen. Jag spelade den goda fen och i just detta nummer så ska jag försöka få den lite korkade prinsen, Adam, att kyssa den sovande prinsessan, Alma. Ett väldigt roligt och levande nummer, vi fick många skratt och det gick verkligen så bra det bara kunde gå. Lika snabbt som jag fick på mig fen skulle hon av igen och på med kläder inför finalnumret. Hans hade skrivit om texten till Gaston från Skönheten & Odjuret till att handla om allas vår kära Samuel, ömsom hyllning, ömsom snälla pikar haha. Komplett med ett dancebreak med säkert runt 100 skålar med ölmuggar, låten utspelade sig såklart på Tacobar, var annars liksom! Om jag för alltid kommer ha ett ärr på knogarna efter att ha slagits med kopparna, absolut! men det var ett väldigt roligt nummer och mycket publikfrieri. 
 
Jäklar vilken show! Vi var i extas, våra lärare var i extas. Vi fick stående ovationer och publiken verkade knappt vilja sluta applådera, nämen hur mycket lever man inte för detta!! Det gick verkligen helt galet bra om man tänker på förutsättningar vi hade. Små missar hände såklart men det gör det alltid och det är inget publiken minns. I den bästa av världar hade vi hunnit haft ett till genomdrag på scenen och inte bara genrepet, då hade många små-missar kunnat undvikas men det är som det är.
 
Efter lite jubel på scen fick sen gå och krama på våra nära och kära. Mamma och pappa var där såklart, Axel var där! bästa! och så var min pappas kusin Anna med familj där också, så kul! Jag fick blommor och bubbel och det var så härligt att höra att alla gillade showen, jag blir så glad! När jag sagt hejdå till alla var det bara att börja städa ur logen och bära med sig allt tillbaka till Base, jag hade nog 4 eller 5 väskor allt som allt haha, jag hade på riktigt träningsvärk i armarna dagen efter för det var så tungt att bära allt hela vägen hem sen. Men första natten på nästan hela veckan sov jag riktigt bra. 
 
På fredagen var vi alla redigt föreställnings bakis, nämen på riktigt det är galet vilken urladdning det kan bli, det känns nästintill som en riktig bakfylla minus illamåendet. Vi hade bara en lektion på fredagen, en jazzklass efter lunch, den var också frivillig men jag åkte in ändå satt med och bara stretchade hela lektionen. Det var det min kropp behövde kände jag. Det var fint väder så efter skolan gick vi och köpte glass och satt oss i humlan några från klassen, mycket trevligt! sen tog några av oss vidare till Tacobar (såklart! haha) och drack sangria, också mycket trevligt. Min röst var nästan helt slut vid det här laget, jag är helt enkelt en för entusiastisk person för att kunna tappa rösten haha.
 
Jag borde kanske ha haft en lugn lördag hemma och återhämtat mig men det bara fortsätter att hända roligheter som jag inte kan passa på. Så på lördagen kom Nicole till mig strax efter lunch och vi gick och kikade på Bagis mega loppis som var i centrum. Vi hittade inget men jag fick en chans att prata med Henrik Wahlström som driver ett av mina favorit instagram konton! Jag har sett honom omkring flera gånger men aldrig vågat gå fram haha men nu passade jag på vilket var superkul! han var så trevlig och det var kul att få dela min uppskattning, jäklar vad jag fick jobba för att få fram nån slags röst dock haha. När vi kände oss klara gick vi och handlade lite sen lunch samt massa snacks och ingredienser till bålen. På kvällen var det ju nämligen dags för eurovision final och typ hela klassen skulle komma hem till mig! Jag hade suttit hela förmiddagen och förberett ett ESC-quiz och pyntat hemma med glitter draperi och serpentiner. Om jag var taggad? svar Ja!
 
Vi började kvällen med att köpa mat på Bagis grillen, vilket har blivit lite av ett måste så fort folk kommer hit, den är omåttligt populär. Ibland blir jag nästan lite orolig att folk kommer hit mer för maten från grillen än för att hänga med mig haha. När alla hade ätigt klart körde jag igång quizet och jag tror det blev uppskattat, jag hade försökt att lägga det på en lagom nivå och blanda mycket bland frågorna. Jag hade ju fortfarande ingen röst så jag fick lösa det med att ha med mig mormors lilla ringklocka för att kunna kalla på uppmärksamhet innan frågorna när jag inte kunde prata speciellt högt haha. Själva finalen i sig var lite av en besvikelse, det var inte ett bra år i år med låtarna och jag tror knappt jag hade nån favorit, att Ukraina vann var heller ingen surprise. Men allt som allt är jag otroligt glad att det var så många som ville komma jag tror vi blev 15st totalt! vilket är galet haha. Jag hoppas verkligen alla hade det trevligt.
 
Söndagen sen blev en lugn och helt tyst dag hemma, återhämtning på alla plan, eller i alla fall försök till det. Det var mig en vecka indeed den här showveckan, en bergochdalbana i alla bemärkelser och nu var vi ute på andra sidan igen för livet fortsätter ju, som det gör.
 
 
Akt 1 Les Miserables 
Showbilderna är tagna av Göran Wallgren!
 
Akt 2 
Sparkling diamonds
Sex is in the heel
Coffee Break
Ex-Wives
Schyler Sisters
Hello
Gaston 
Hur mina ben såg ut efter showen... haha
 
 
ESC - SMU - Stockholm - Stockholm musikalartist utbildning - musikal - musikalartist - scen - show - showartist