Jazzdans varje kväll, saknade vänner och en underbar midsommar: mimosas, skratt och en egen gärdesgård

Det hann bli högsommar på riktigt förra veckan och jag tror det tog oss alla, eller i alla fall mig by surprise. Jag menar visst, vi hade det riktigt fint på Öland sista dagarna men efter den så kalla våren var jag liksom inte beredd på att det skulle bli runt 30°C varmt bara så där.
 
Hur som helst så blev det också, lite spontant, en vecka i dansen tecken. Det är nämligen summercamp just nu på Base med två dansklasser per kväll, mån-tors och jag var väldigt sugen på att gå och dansa lite. Jag var dock också väldigt nervös över det, jag har liksom aldrig tagit dansklasser utanför en utbildning förut. Jag har ju inte dansat så länge egentligen så detta var lite att hoppa ur min comfort-zone. Men jag bestämde mig för att ta tre klasser med lärare jag har haft innan så det kändes lite mindre nervöst. Så efter en lugn förmiddag hemma så åkte jag in för att ta Marias jumps & turns klass. Det var ganska många där och en del ansikten man kände igen, några gamla smuare t.ex. Jag var lite nervös till en början men kunde slappna av mer och mer ju längre tiden gick, jag är ju ändå van med Marias klasser även fast vi fick göra lite annorlunda diagonaler från vad jag gjort tidigare. Sen fick jag ju hoppa också och det blir jag alltid glad av haha. Det var en väldigt rolig klass och jag kände mig väldigt stärkt och stolt över mig själv hur långt jag har kommit i min utveckling som dansare. Det finns eoner av saker att jobba på men det lugnet jag kan ha nu, tilliten till mig själv och också utvecklingen i tekniken det är häftigt att kunna känna av det.
 
I tisdags åkte jag in till stan på dagen och mötte upp Louise som varit här i stan på konferens. Vi åt lunch på nåt litet kafé på Östermalm sen tog vi en promenad ut på Djurgården i det fina vädret. Det var så trevligt, vi har ju inte setts sen typ nyår(?) så vi hade massor att prata om. Efter vår sväng på Djurgården gick vi och köpte glass i Kungsan innan Louise tåg gick. Sen fick jag roa mig själv i nån timme innan det var dags att vara på Base igen för ännu en dansklass. Denna kväll tog jag Lydia Gerlangs klass, vi har haft henne som gästlärare några gånger under året och jag gillar hennes jazzstil som går mer åt det moderna hållet. Det var också en väldigt kul klass med roliga över-golvet. Vi fick till och med köra side-arial! jag litar dock inte riktigt på att mina fötter på hårt golv. Jag har ju gjort arial förut men på friståendegolv vilket inte riktigt blir samma sak, jag skulle dock verkligen vilja kunna det på dansmatta också. Vi avslutade sen klassen med en rolig koreografi där jag kände att jag verkligen kunde få dansa ut, jag skaffade mig ett par rejäla blåmärken på knäna också för jag blev lite för excited haha. 
 
Onsdagen hade en lugn förmiddag, jag var bara hemma och fixade med saker. På kvällen sen åkte jag in och tog Marias andra klass för veckan. Vi körde lite teknik denna klass också men fokuset låg mest på koreografi. Det var inte riktigt min dag för koreografi, det var lite snabbare utlärning än jag är van med och en ganska snabb korre så jag fick struggla lite. Vissa dagar funkar hjärnan snabbare än andra dagar, jag är mest stolt över att jag inte slog ner på mig själv för det.
 
Jag hade egentligen inte tänkt att dansa i torsdags men det var Therese som skulle ha den sista klassen och när jag kunde boka om min tvättid till tidigare på dagen och jag både hann måla en nail art till midsommar och laga mat under dagen så hade jag ju massor av tid över på kvällen. Det var klassisk lyrisk jazz á la Therese Carlsson, en rolig men fysiskt krävande korre med mycket känsla. Det var väldigt kul men tufft pga. värmen, kroppen gillar värmen men att orka hålla fokus blir svårare. Det gick ändå helt okej och det var skönt att få dansa ut sig.
 
Då var dansveckan över och vi var helt plötsligt framme vid midsommar! Nicole var äntligen tillbaka från Grekland och jag tog mig ut till Handen för att fira dagen tillsammans med henne och Norea. Det var fantastiskt midsommarväder så vi gick och handlade fika och lunch och satte oss sen på stranden. Vi gjorde mimosas, åt mat, pratade och bara njöt av solen. Det blev faktiskt ett dopp också även om vattnet var lite kallt. En väldigt trevlig och smålyxig start på midsommarfirandet. Efter några timmar i solen fick det räcka och vi gick upp för att handla lite middag och efterrätt på ICA. Nämen vi skrattade så mycket på vägen dit att vi knappt kom fram haha. Humor nivån var i högform om jag får säga det själv!

Det var inte riktigt middagsdags än när vi kom tillbaka till Nicole så då passade vi på att binda kransar, det var inga förbokade kransar här inte! Inte ens ståltråd hade vi, kanske för att vi glömde köpa det hela tiden haha. Men Norea och Nicole hade varit ute på förmiddagen och plockat blommor i skogen och vi hade en hel rulle snöre att binda med så det var bara att börja vara kreativ. Jag måste ändå säga det att ormbunkar är en bra krans-bas och även vad som såg ut att vara en Kung Julian (från Madagascar filmen) cosplay kan bli en fin midsommarkrans haha.
 
När vi var klara tog vi med oss lite snacks och bubbel och satte oss med våra kransar ute på gården. Det blev såklart en liten photo-session med kransarna, som det bör, och massor av skratt. Särskilt när Nicole insisterade att bära mig tillbaka till porten då jag inte hade med mig mina skor och det var betydligt mycket mer grus än jag planerat haha.
 
Vi gick sen upp till Nicole igen och fixade med middagen som blev en midsommarlunch! haha, väldigt trevligt! Vem säger att en lunch måste ätas vid lunchtid liksom? Efteråt åt vi jordgubbar med glass och chokladsås. Till efterrätten drack vi även likör från Korfu istället för snaps haha och sjöng snapsvisor. När midsommarkvällen började gå mot natt var det dags att ge sig ut och plocka 7 sorters blommor och hoppa över 7 gärdesgårdar. Blommorna gick att lösa ganska smidigt men det var dock väldigt dåligt med gärdesgårdar i Handen så då fick vi helt enkelt bygga vår egen och hoppa över den 7 gånger. Så sagt och gjort gick vi ut och plockade lite pinnar och tog fram rullen med snöre igen. Nämen jag skrattade så mycket haha, det blev en fantastiskt fin gärdesgård och den höll för alla 21 hopp! 

Efter en lång fantastisk dag av firande var det dags att åka hem men pga. lite dålig planering från mitt håll så fick jag sprinta, verkligen sprinta till pendeln för att åka hem, jag svettades så det rann längst kroppen men jag hann! och det ska jag ändå ha! Det var en helt underbar midsommar med så många skratt och jag är så enormt glad och tacksam! 
 
Tack vare att vi åt så mycket under hela dagen så klarade jag mig ifrån bakfylla på midsommardagen och var bara lite lätt uttorkad och varm för den här värmeböljan just nu är verkligen inte nådig. Jag städade lite och vek undan tvätten från i torsdags, som jag inte hunnit med, sen kom Putte hit på fika! Han var i Stockholm för att fira midsommar med sin bror så då passade jag på att norpa honom innan han skulle hem igen. Det var några månader sen vi sågs sist så vi hade mycket att catcha-up på. Väldigt trevligt att vi hann ses och kul att äntligen få bjuda hem Putte hem till mig för första gången. När jag sagt hejdå till Putte hade jag en lugn kväll hemma bara, jag ringde och pratade med Mamma och hann skicka in några jobbansökningar och bocka av några grejer på min attgöra-lista.
 
Igår var det helt sjukt varmt och då borde man kanske ha legat i nåt vattendrag nånstans och svalkat sig men jag låg hemma med mensvärk och försökte mest överleva både smärta och värme. Det låter mer dramatiskt än det var. Jag fick dra för alla gardiner och persienner och försökte hålla värmen ute så mycket det gick och så fick jag ändå en hel del saker gjorda här hemma. Jag hann köra lite golvstyrka innan det blev för varmt, jag sorterade upp bland alla mina noter, ordnade om lite i mina överskåp till garderoberna och jag lagade mat. Jag måste dock erkänna att behöva ha ugnen på länge i denna värme var mindre smart haha. Det var en produktiv dag ändå, vilket inte är så vanligt just nu då min generella motivation varit svårstartad ett tag. Så ett bra avslut på veckan.
 
 


Base23 - Jazz - Stockholm Musikalartist Utbildning - dans - midsommar