Åter till vanligheten, jazzsång, brygghäng och köttiga jazz-koreografier

Med showveckan över var det helt plötsligt bara en månad kvar av tvåan på SMU, liksom ursäkta! hur fort går tiden egentligen? 
 
Efter en helt tyst söndag hade min röst nästan återhämtat sig igen men jag hade också utvecklat nån slags torrhosta som jag fick dras med ett tag. Tröttheten var också nånting som inte helt hade åtgärdats än heller, showen var verkligen en sån urladdning. Är det nåt man har lärt sig så är det verkligen hur viktigt det är med återhämtning även under show perioden och inte bara efter. 
 
Nu hade vi vanliga lektioner i skolan igen, lite konstigt men samtidigt väldigt vant, vi fick ändå en relativ mjukstart vilket var behövligt. Förmiddagarna både på både måndagen och tisdagen bjöd på teater där fokus låg på att göra röstuppvärmning och röstövningar. Att ha en bra uppvärmning som funkar för en är en så bra grej och nånting jag har blivit dålig på så nu har vi fått lite inspiration så vi kan börja formulera våra egna uppvärmningar vilket kan vara bra att ha till framtiden. På tisdagen hade jag även sånglektion med Ceca på förmiddagen. Jag var fortfarande inte helt återställd i rösten men på en 80% i alla fall så då passade jag på att sjunga lite mjuk och härlig jazz istället, det är ju inte ofta man gör det. Jag sjöng Your Heart is as Black as Night av Melody Gardot och det var en så trevlig lektion, jag fick chans att öva mycket musikaliskt och på improvisation vilket var väldigt roligt och givande.
 
Måndagens balett blev en lugn klass med lite golvskola och sen fick vi börja lära oss lite koreografi till balettdelen av julshowen sen i jul, det gäller att börja i tid haha. Sen som avslutning på måndagen hade vi jazzfunk och fick dansa en väldigt rolig uttrycksfull korre till Never Had a Friend Like Me från Aladdin. Det märks att hjärnan inte är helt återhämtad från comedy dock, det är mycket mush där inne och jag kände mig som en lätt grönsak flera gånger när jag skulle försöka få in koreografin haha... vi kämpar på.
 
På tisdagens jazz med Maria var det fullt ös på tekniken, vi ska ju har redovisning av våra diagonaler om bara några veckor så det är mycket som ska slipas på och nu kan vi ju verkligen lägga fullt krut på detta också när vi inte längre behöver ha allt från Comedy i huvudet. Tisdagen avslutades sen med vår sista lektion i musik med Pelle för denna termin och vi gjorde än en gång speed-arr versionen där vi får plocka en låt ur en hatt och sen lära oss den i trios för att sen framföra för klassen. Denna gång var jag med Elvira och Ida och vi fick sjunga Vackert Väder av Jakob Hellman, fin låt men lite tricky att lära in. 
 
Onsdagen startade med ett sångteknikpass i riffs och runs med Ceca och tänka sig rösten blir bättre och bättre! Sen hade vi balett, med Anders denna gång så en ny stång och lite nya roliga och kluriga övningar på golvet. Efter lunch sen var det street och det var verkligen ett tag sen vi hade det. Vi hade en ny lärare där som vi inte haft innan och hon var superbra och vi fick dansa en rolig och snygg korre till en prince-låt. Sista lektionen bjöd på ensemble med Ceca där fokus låg mindre på stämmor och mer på sjunga låtar där vi fick öva på snabb artikulation och sväng. Efter skolan så passade vi på att ta vara på det soliga vädret som ändå var, vi är ju inte riktigt bortskämda med det i år tyvärr så det gäller att ta tillvara på det som väl blir. Elvira och Ida skulle bada vid Skanstull så då var vi ett gäng som följde med och bara njöt av solen en stund.
 
Torsdagens sångteknikpass med Maria gick till att få prata och utvärdera kring comedy, det behövdes och det känns väldigt bra och viktigt att våra röster får höras också särskilt kring hur stressigt mycket blev, stress som hade kunnat undvikas. Baletten sen såg ungefär ut som onsdagens, inga större överraskningar. Efter lunch hade vi en köttig jazzklass med Gustaf mycket hopp och snurrar på diagonalerna och sen en fartfylld korre till Show Me How You Burlesque, hjärnan och kroppen kämpar på men det är också fantastiskt roligt även vår teaterlärare Jo blev sugen på att hoppa med och dansa med oss. På teatern sista lektionen fortsatte vi på röstuppvärmings temat men började även jobba lite smått på texter vi har fått välja. Jag tog en bit av en krönika av Martina Haag som är väldigt rolig och lite annorlunda från texter jag jobbat med innan så det kommer bli kul.
 
På fredagen var Eugenia tillbaka och det var en ganska typisk balettklass men med ny stång och lite nya övningar på center. Steppen sen tog jag mig igenom på rent våld tror jag för jag var verkligen inte motiverad till att steppa haha... Sista lektionen för dagen var jazz med Gustaf igen men denna gång utan killarna, då de istället hade partnering med treorna. Vi fick göra massa fartfyllda diagonaler med mycket hopp, särskilt mycket barrels vilket jag gillar sen gjorde vi en helt galet snabb korre till Encanto. Nämen det gick så snabbt så att han lärde ut stegen till första delen först utan musik och sen när musiken kom på blev jag så chockad att allt i min hjärna bara totalt utraderades haha. Vi jobbade oss sakta men säkert tillbaka dock och det var väldigt kul att få avsluta fredagen med att bara dansa röven av sig haha.
 
Jag hade sen en helt fri helg framför mig, eller fri och fri... men jag fick äntligen tid att komma ikapp med allt hemma som fått läggas åt sidan under den sista stressiga delen av show perioden. Det städades och fixades och sorterades och ja verkligen allt ni kan tänka er. Rösten fick också ordentligt med vila, det var en lite tråkig men ack så välbehövlig helg på många plan även fast jag inte hann med allt.
 
 
SMU - Stockholm - Stockholm musikalartist utbildning - sommar