Soffhäng, bio, några km fel och ett nyår i efterskott

Jag har alltid så storslagna planer så fort jag är hemma i Stockholm och är ledig. "Åh jag ska hinna med så mycket jag annars inte har tid för, jag ska bara göra typ tre saker jag måste göra den har jag så mycket tid till att få undan sånt jag skjutit på under terminen, sortera upp, planera och fixa", allt sånt. Sen så uppenbarar sig ledigheten och jag får ungefär bara de tre "nödvändiga" sakerna gjorda men inte på en och samma gång utan utspritt över hela veckan... tre saker som jag typ hade kunnat göra i måndags och sen haft resten av veckan ledig om jag velat. Varför håller man på så här? haha 
 
Så veckan har mesta spenderats hemma i soffan, måndagen var en sån dag. Jag lagde lite mat och började läsa Samhällets olycksbarn, på kvällen tog jag även tag i att träna lite vilket var bra annars hade jag nog blivit lite galen. Tisdagen på dagen såg lite liknande ut, jag färgade ögonbrynen, vilket var ett tag sen nu. Alltid när jag inte har gjort det på ett tag inbillar jag mig att det är en sån jättejobbig tidskrävande grej sen tar det max 15 min och sen sparar jag tid på morgonen i typ 4 veckor så det är ju absolut värt egentligen. På kvällen sen skulle vi gå ett gäng från klassen och se musikalen Min vän fascisten på Playhouse. Vi sett fram emot den väldigt mycket. Jag, Arvid och Filip hade även planerat att äta ute innan och allt men föreställningen blev hastigt inställd pga. sjukdom. Otroligt tråkigt såklart och vi hoppas att det blir ett nytt tillfälle längre fram. Så planerna fick slängas om lite och det fick bli middag och bio istället. Så jag mötte upp Arvid och Filip så åt vi mat på Pong vid Drottninggatan, vilket var supertrevligt, åh det var så kul att träffas igen! Sen var vi och såg Utvandrarna. Filmen var en fin produktion men får ett ljummet betyg av mig, jag har inte jättestor relation till Utvandrarna serien överlag så jag känner att jag inte kan recensera helt utförligt men jag håller med de recensionerna som finns. Det var kul att gå på bio i alla fall, en bra kväll!
 
I onsdags lyckades jag äntligen ta mig i kragen och åka in till stan för att köpa lite saker och byta några julklappar. Den största anledningen till att jag skjutit på att göra just det var för att jag behövde svänga förbi Dansbutiken haha... Vi minns ju alla klack-gate i höstas och det är ju egentligen ingen stor grej och de är alltid jättetrevliga när jag är där men jag skäms ändå... särskilt eftersom jag än en gång var där för att jag var osäker på storleken på ett par skor... haha. Det slutade i alla fall med att jag behöll storleken jag fått i julklapp ändå och allt gick smidigt haha. När det väl var över sen kunde jag lugnt strosa omkring på stan. 
 
Torsdagen bjöd på underbart vinterväder, snö på marken, minusgrader och strålade sol. En perfekt dag för en promenad i Nacka reservatet så vilken tur att det var det som var planen också! Arvid var här också så jag hade sällskap och vågade mig därför ännu längre in i reservatet än förut nästan lite för långt också då vi råkade gå fel på cirka 3 km när vi skulle gå tillbaka hem haha... Det var en väldigt trevlig förmiddag och det var härligt att få vara ute i solen. Eftermiddagen sen blev lite lugnare och vi passade på att se Tick, tick...Boom! på Netflix. Fin film och väldigt musikalnördig haha, jag älskar hur mycket cameos och små-refereser som var inlagda i den. Det märks att den är gjord av musikalnördar till musikalnördar.
 
Fredagen blev ännu en lugn dag i soffan men efter lunch där nån gång så ryckte jag upp mig och passade på att träna lite. Med lite mer energi och motivation så tog jag även tag i naglarna sen på kvällen. Jul naglarna sjöng verkligen på sista versen så det var dags för nåt nytt och det fick bli katter denna gång. Det blev kanske inte helt som jag tänkt men, men det fick duga. 
 
Lördagen spenderade jag mest med att läsa och få undan det sista på min attgöra-lista... det sista som jag egentligen hade kunnat gjort typ i måndags... haha. På kvällen sen då började det roliga för då var det nyårsfirande i efterskott! Eftersom vi inte firade tillsammans på själva aftonen tog jag och Nicole firandet en vecka senare. Vi var ut och åt veganska hamburgare och drack bubbel på en nyöppnad helt vegansk restaurang i Mood gallerian. Det var väldigt gott och väldigt trevligt sen fortsatte vi kvällen hemma hos Nicole i Handen med mer bubbel och mer prat. Nämen det var en så underbar kväll, så mysigt och så rolig! 
 
Gårdagen blev en lugn sista lovdag hemma, jag tog en längre sovmorgon, läste min bok, skrev större delen av det här blogginlägget haha och tog även tag och kollade på filmen 1917 som pappa har rekommenderat till mig väldigt länge nu. Det är en ganska enkel krigsfilm som utspelar sig under första världskrigen. Det häftiga med den dock är att den är filmad på ett sätt som gör så att det ser ut som allt är en enda lång tagning med en konstant följande kamera så det var väldigt många häftiga scener. Den var bra, krigsfilmer blir sällan några favoriter hos mig men den var klart värd att se. Sen kom jag i säng i någorlunda tid för att ladda upp inför första dagen på vårterminen.