Skavsår i klackar, etydande och en tråkig déjà vu

Den här veckan fick sig verkligen en twist, visserligen en twist som vi mycket väl visste skulle kunna hända och ändå så var det lite av en chock och en flashback. Men nu går jag händelserna i förväg, vi börjar från början i måndags.
 
Efter förra veckans karusell var jag tillbaka på marken igen och jag var taggad på en ny skolvecka. Jag vet dock inte vad det var men jag kände mig väldigt nervös i måndags redan från när jag vaknade, jag antar att det hade blivit lite väl mycket av en krash-start efter förra veckan så kroppen försökte hänga med. Tack och lov så släppte det under dagen. Jag började min vecka med en sånglektion som faktiskt gick riktigt bra, rösten kändes stabil och utvilad och jag fick chans att sjunga en låt jag har haft mina ögon på länge som jag alltid tänkt var för svår för mig. Men nu var tiden inne, det gick så bra och jag överraskade mig själv med hur högt jag kommer i mitt range nu, det var väldigt kul! Nästa lektion var teater där vi först hade lite uppvärmning och sen började etyda. Av alla de nyckelorden vi skrev ner förra veckan valde vi ut 8st som vi alla fått lägga till låtar till. Vi har alltså 8 spellistor på ord som frihet, vrede, kärlek osv och de är dem vi nu får etyda till. Vi jobbade mycket med etyd när vi jobbade med våra monologer förra året och det kan verkligen hjälpa med att hitta uttryck, energi och känsla. Det ska bli spännande att använda sig av etydanted i detta arbete också.
 
Efter lunch var det balett och just i måndags hade vi vikarie i form av Desislava Stoeva som är solist på operan här i Stockholm. Väldigt coolt bara det! Det var en väldigt rolig klass, hon var supergullig och vi fick massor med tid ute på golvet och fick chans att dansa mycket vilket jag älskar. Det var utmanande men väldigt roligt! Sista lektionen för dagen sen var jazz med vår gästlärare Gerrard som vi ska ha nu några månader framöver, han är all about showjazz så det var klackskor på vilket var väldigt ovant haha. Tempot och svårigheten var hög, det är verkligen helt annorlunda att dansa i klackar, tyngdpunkten rubbas. Det var en rolig klass i alla fall vi fick dansa en fosse-inspierad korre på slutet. Skavsåren var också ett faktum, nästa gång ska jag var mer redo med tejp och sånt så att fötterna mår lite bättre.
 
Tisdagen började med teater och lektionen såg lite liknande ut som gårdagen med uppvärmning och sen etydande. Efter hade jag hål så jag passade på att öva sång, det gick riktigt bra och jag kunde hålla på länge och ändå återhämta mig relativt snabbt efteråt. Jag var så trött i rösten jämt i höstas men det verkar som att all vila under lovet gjorde susen och att jag har blivit starkare och mer uthållig. Efter lunch var det dags för jazz med Maria. Det var väldigt mycket fokus på teknik vilket jag ändå kände att jag behövde. Sista lektionen är ju egentligen interpret men vår lärare var i familjekarantän så vi fick jobba själva med ett speedarr istället. Denna gång blev det låten Sverige av Kent och det blev en superfint litet nummer som vanligt! Precis innan sista lektionen möttes vi dock av den dystra nyheten att covid nått oss igen då en av oss som gått hem tidigare under dagen testat positivt. Så på kvällen kom den tråkiga med förståeliga nyheten att det blev distans för oss resten av veckan. En riktigt flashback till februari förra året men vad gör man... allt för att bromsa smittkedjan. 
 
Så då var vi tillbaka på zoom igen då på onsdagsmorgonen. vi har ju sång med Ceca första lektionen vilket är svårt över zoom så lektionen gick till att planera inför rock-redovisningen istället och det tog ju sin lilla tid ändå, det blir ju ändå en hel del nummer som ska gå ihop. Nästa lektion var balett med Anders och för att anpassa för hemmamiljön blev det en uppvärmning med massa styrka och sen en stång som inte kräver så mycket plats. Efter lunch sen hade vi street, vi hade en ny lärare som gjorde sitt bästa att ha lektionen över fb-live. Det var en kul lektion men samtidigt väldigt tråkigt att inte kunna ha den på plats, hoppas vi får en ny chans att ha honom på plats i framtiden. Sista lektionen för dagen på onsdagar är ju ensemble sång vilket absolut inte går att ha via zoom så vi fick jobba själva med att lära oss At the end of the day från Les Mis istället. Sist på dagen sen hade jag mitt utvecklingssamtal i jazz, jag var lite nervös innan men det gick jättebra och jag känner mig både peppad, fokuserad och stärkt nu att fortsätta jobba framåt under terminen. Jag utvecklas mycket mer än jag kan se själv och ibland behöver jag verkligen få höra det från nån annan. Jag kommer behöva jobba hårt men det är värt det!
 
Torsdagsmorgonens sångteknikpass över zoom blev till mina grannars stora glädje (gissar jag haha) en genomgång av passet bara så vi kunde göra det vid ett senare tillfälle som är mer lägenhetsvänligt. Nästa lektion var balett med samma klass som dagen innan, styrka och stång sen efter lunch hade vi jazz med massa teknikstrul... distans ändå hörni haha... men det gick tillslut. På teatern sen på sista lektionen hade vi vår redovisning av researcharbetet inför Les Mis, intressant att lyssna på allas fokusområden men som alltid tråkigt att vara över zoom för det är så svårt att hålla fokus uppe så länge. 
 
Fredagar är ju bara dans vilket funkar sådär på distans men what to do, det hade också droppat av person efter person som börjat känna sig krassliga redan under torsdagen så redo att dansa på fredagen var vi 7st... haha åh... Det var bara att köra på först med balett sen stepp där vi tack och lov slog ihop nivå-grupperna för annars hade det bara varit jag och Gustav i den ena haha... Stepp är verkligen inte en höjdare på distans även utan skor. Tack och lov att mina grannar under mig är pensionärer med sämre hörsel haha för det var flera i klassen som fick klagomål från grannar. Efter lunch på jazzen fick vi jobba själva utifrån instruktioner så vi skulle slippa teknikstrul. Först uppvärmning sen fick vi jobba med en teknikövning och sist öva och filma korren vi jobbar med just nu. Det gick bra. Sist på dagen var det skolmöte sen var denna distansvecka över och vi fick den fantastiska nyheten att vi får komma tillbaka igen på måndag, tack och lov! Jag hade nåt energi påslag på fredags eftermiddagen och hamnade i nåt väldigt städ-mood när jag ändå höll på att vika undan all tvätt från kvällen innan så det fick bli en storstädning av lägenheten vilket iofs var välbehövligt! jag passade även på att fixa naglarna och lite annat småfix. Åh så skönt med en ren lägenhet igen! det gäller verkligen att ta vara på dessa städ-mood när de kommer!
 
Jag ställde ingen alarm när jag gick och la mig fredags för jag brukar ju nästan alltid vakna efter 7-8 timmar i alla fall men tji fick jag när jag vaknade igår och kollade på klockan och den sa 12.30! Jag nästan flög upp ur sängen! jag hade alltså sovit nära på 11h... haha tydligen behövde jag det men usch vad jag inte gillar att sova bort morgonen. Det gjorde i alla fall att jag blev sjukt effektiv resten av dagen och hann både med att tvätta håret, måla nail art, kolla på, På spåret som jag missade i fredags och skriva två blogginlägg. Så jag hann ändå med det jag hade tänkt jag skulle göra under dagen. 
 
Idag var jag tillbaka till mitt vanliga jag och vaknade kl 9 av mig själv utan alarm haha. Det har varit en lugn söndag men jag fick ändå det jag skulle gjort, gjort så det kändes bra! Förmiddagen gick till att öva sångtext och läsa manuset till Les Mis sen har eftermiddagen mest bjudit på lite fönstershopping på nätet haha och så har jag lagat mat också så nu har jag matlådor så det räcker och blir över ett bra tag. Imorn får vi äntligen komma tillbaka till skolan igen och jag kunde inte vara mer taggad, mycket lutar åt att vi blir en väldigt liten skara imorn men bättre det än distans iallafall.
 
 
Stockholm musikalartist utbildning - dans - distans - musikal - nail art