Fika, vänner och ett nytt år

Veckan mellan jul och nyår, mellandagarna, de där dagarna då varje dag känns som lördag och man befinner sig i en dimma av julrester, choklad och sällskapsresan på tv4. Men det är ju lite så det ska vara också och förutom det så jag har ändå haft lite andra saker för mig också.
 
Måndagen var kanske ett dåligt exempel på det dock eftersom jag verkligen tog en sån hel dag hemma och bara göra ingenting. Inget intressant att blogga om i alla fall, jag satt och skrev förra inlägget jag la upp vilket ändå tar sin lilla tid haha men annars så var jag bara hemma och umgicks med familjen. I tisdags åkte jag med mamma ut till MediaMarkt på förmiddagen för att hjälpa henne köpa en ny mobil, sen släppte hon av mig på stan där jag mötte upp Axel för en fika. Åh det var så galet längesen vi sågs nu och så galet längesen vi sågs och pratade. Han och Sebastian var ju och kollade på Almstriden i somras men då hann vi ju knappt ses nåt och sen har vi inte setts nånting sen dess. Det var hur som helst väldigt trevligt och jag tror vi satt där på Java i över 4 timmar eller nåt sånt. Vi hade så mycket att catcha up på, det är verkligen mitt favorit sätt att spendera en dag med, en fika med en kär vän!
 
I onsdags var jag och mamma på en liten secondhand-runda på förmiddagen, vi var bla inne i en ganska nyöppnad liten butik längst ner på Brynäs som hade helt underbara vintage klänningar. Men det ända fyndet som gjordes för min del var en basker, väldigt söt och mycket snällare för plånboken. Torsdagen blev bara en lugn dag hemma, jag tränade lite och såg Brittney Spears dokumentären jag tänkt se ett tag men mer än så blev det inte. 
 
Så var vi framme vid nyårsafton, jag säger det ofta och jag säger det igen, det är galet hur fort det här året har gått! Det blev inga stora festplaner för detta år heller, inget Eiffeltorn och ingen charlstondans. Ni som känner mig och ni som läst min blogg ett tag vet ju att jag inte har haft så vidare bra upplevelser av många tidigare nyårsaftnar Det finns mycket ångest som ligger och bubblar just kring denna dagen vilket det egentligen inte ska behöva. Så jag har lite bestämt mig för att om jag inte har nåt väldigt tydlig och organiserat jag ska på så är det lika bra att bara vara hemma och äta god mat istället. Nyårsafton är bara en dag och man kan fira i efterhand också så det fick bli planen för denna gång. Hur som helst, på förmiddagen var jag ute och grillade korv i Hemlingby tillsammans med Louise, Emil och en kompis till dem. Jag är ju i vanliga fall inte nån friluftsmänniska haha men det var trevligt, att grilla korv ute är ju ändå alltid en hit. Jag har heller inte träffat nån av dem sen i somras så det var kul att få catcha up lite på allt som hänt sen dess. Nåt som också var spännande var att jag körde bil för första gången på över ett år! jag gissar på att det var över ett år den kan även vara längre sen jag minns nämligen inte haha. Det var lite skakigt men det gick haha det mesta sitter i muskelminnet, det svåra är ju typ att komma ihåg hur man åker här i Gävle. Det är ju bra ändå att damma av sin bilkörning då och då, jag blev ju även uppläxad om det i somras av ingen mindre än Robert Fux som jag jobbade med på parkteatern. Och när en av Sveriges främsta dragqueens är på en om hur viktigt det är att hålla sin körkunskap up to date då bör man ju lyssna och ta till sig!
 
Jag kom hem på eftermiddagen sen och tvättade bort all röklukt ur håret och fixade mig inför nyårskvällen. Om jag fixade mig för att bara sitta hemma och äta mat, absolut! det är ju ändå nyår haha. Mamma hade gjort chevré fylld fläskfilé med kroketter och rödvinssås sen var det semifreddo till efterrätt! Nämen hur gott! Vi kollade på På spåret och spelade såklart med i duoappen haha sen var det en väldigt intressant fransk dokumentär om musikalfilm som vi kollade på och så vips var klockan midnatt. 2022 nu då alltså spännande! Jag och pappa startade det nya året med att ta en liten promenad ut i snön för att kolla på fyrverkerierna. 
 
Det är ändå alltid fantastiskt att kunna vakna upp utvilad och glad på årets första dag, inte för att de kanske egentligen gör nån skillnad för resten av året men det känns bra i alla fall haha. Lördagen blev en väldigt lugn dag, förmiddagen spenderades hemma och på eftermiddagen var vi förbi på fika hos min gammelmoster vilket var mysigt. På kvällen sen var jag och åkte skridskor med Alice, det var så kul att vi hann ses lite här i Gävle också och vi har alltid lika kul! Nu fick vi lite mer tid att catcha up än när vi sågs på föreställningen senast också så det var kul. Det blev ett fint avslut på lovdagarna hemma i Gävle.
 
Igår bar det av hem till Stockholm igen, jag åkte mitt på dagen så jag hann äta lunch hemma först. Tågresan gick bra och sen spenderade jag kvällen med att packa upp och se två franska filmer. Först Dagarnas Skum en film baserad på en surrealistisk bok från 1947. Väldigt förenklat så handlar den om Colin som gifter sig med Chloé som får en mystisk sjukdom där en näckros växer i hennes lunga. Jag försökte faktiskt läsa boken för några år sen men den var så otroligt underlig att jag liksom inte kunde hänga med i det jag läste haha. Filmen gick bättre, den var otroligt konstig och det är säkert så mycket symbolik bakom saker som jag absolut inte förstår. Jag är inte ett jättefan av surrealism egentligen men den här funkade och det var troligtvis för att den inte var 100% obehaglig som surrealism ofta kan bli. Sen om jag rekommenderar den hmm nja kanske inte haha. Den andra franska filmen jag såg var Paraplyerna i Cherbourg, en fransk musikalfilm från 60-talet. Jag har tänkt att se den ett tag och nu passade jag på när det finns på svt-play. Det är en väldigt annorlunda film, väldigt europeisk (och med det menar jag att den inte är Hollywood) och den är helt genomsjungen. Den var väldigt fin, romantisk, lite klyschig men det gjorde inget och aningen bitterljuv. Det som är mest intressant är väl att det finns många likheter mellan denna film och filmen La La Land. Det märks att Paraplyerna i Cherbourg är regissören till La La Land's favoritfilm.
 
Nu ska jag spendera sista jullovsveckan i Stockholm och börja landa lite i vardagen igen.
 
 
Gävle - Vänner - nyår