En ökande frisk skara, roliga korrar och massa spiderman

Nämen tack och lov att vi fick vara på plats i skolan igen förra veckan och vi var en tapper skara som växte för varje dag.
 
I måndags var vi bara 8st på plats av 21, vi kämpar på haha. Det gick det också och som sagt var vi bara glada att få vara tillbaka i skolan. Min första lektion för dagen var min sånglektion, jag fortsatte jobba med Over the love som jag började med förra veckan och trotts en lite svår väckt röst så gick det riktigt bra. Vi la mest fokus på verserna, vilket är de väldigt låga partierna, med att verkligen komma ner och hitta balans och en stabil grund att stå på. Det är nånting jag måste jobba på nästan jämt men det gick väldigt bra och jag kommer ner och har balans på toner jag knappt kunde drömma om för bara ett halvår sen, så det är coolt! Lektionen efter var teater som tyvärr fick bli på zoom då vår lärare var hemma och karantänade så vi jobbade enskilt med scenanalys och textanalys och sånt. Efter lunch sen var det balett som gick bra på allt förutom assemblé-hoppen som kan vara mitt fiendesteg haha... Sist på dagen hade vi jazz. Jag kände mig lite i obalans i början men det blev en bra lektion ändå och vi fick dansa en väldigt rolig liten korre till The Nicest Kids in Town från Hairspray där vi också gjorde som små nummer i två grupper. Nämen det var så roligt!
 
I tisdags hade vår lilla skara på 8 ökat på till hela 11st, det går framåt! Teatern var fortsatt på zoom men i tisdags jobbade vi med att läsa texten till halvklassnummerna och jobba lite kring den. På hålet sen passade jag på att öva sång som jag brukar, det gick okej men det börjar känns lite i rösten nu att vi är igång på riktigt igen. Efter lunch hade vi en köttig jazzlektion med Maria med mycket teknik men också en väldigt rolig korre. Sist på dagen körde vi vidare med interpret och jag var mest publik men fick även agera lite statist och spela barn i en lekpark haha. Som vanligt levererade mina klasskompisar, jag är alltid så imponerad!
 
Väl framme till onsdagen så hade vår skara ökat på yttligare och vi var nu en klart större majoritet som var på plats än inte. Dagen började med att jag fick sjunga min rocklåt på tok för många gånger för tiden på morgonen haha... Vi skulle gå igenom stageing och sånt till våra nummer och jag var först ut. Den stackars rösten fick kämpa, varför har jag valt en så svårt låt??? är frågan jag ställer mig om och om igen haha men det kommer bli ett bra nummer ändå och det bli kul! Nästa lektion var balett, vi har fortsatt Anders då Eugenia fortfarande är sjuk. Vi jobbar mycket med piruetter både en dedans och en dehors just nu vilket är kul, men svårt. Efter lunch hade vi street/kommersiellt och kroppen fick kämpa för jag hade dragit på mig en väldans träningsvärk från tidigare i veckan... Men det var en jätterolig lektion och vi fick dansa till Brittney vilket ändå alltid är en bra grej! Sista lektionen för dagen var kör och vi började äntligen jobba med ordentligt med At the End of the Day, den är skarvig att sjunga men jäklar vad det kommer låta bra sen!
 
På onsdags kvällen sen umgicks jag med Arvid, det var lite spontant men vi köpte pizza och kollade på det som gick på tv bara och det var supertrevligt! Nämen jag skrattade så mycket haha, min humor är obefintlig redan innan och lägg på lite trötthet på det också.
 
Torsdag och nästan full styrka igen bara nån handfull som saknades, det går åt alla rätta håll haha. Dagen började med ett sångteknikpass och jag fick lov att ta det lite lugnt för jag hade sån träningsvärk i min röst sen allt rocklåts sjungande dagen innan. Det gick helt okej ändå, jag kan ändå känna mina begränsningar. Efter sången hade vi balett som såg lite liknande ut som veckans tidigare lektioner och gick helt okej. Efter lunch hade vi äran att få se ettornas Shakespeare redovisning, vilket var jättekul! det är kul att kunna känna igen scenerna som vi också gjorde och se hur olika man kan tolka dem. Redovisningen gick snabbare en väntat så vi hade helt plötsligt en 40 min rast som vi självklart spenderade med att köra masken i sal 3 haha. Nämen det började nånstans i att jag fick frågan att coacha lite handståenden och hjulningar och sen eskalerade det i att nån började göra masken och eftersom jag har ett litet partytrick i att jag även kan göra masken framlänges så kunde jag ju inte låta bli haha. Sen slutade det med att folk hasade runt som maskar på golvet haha. Nämen har jag sagt förut hur mycket jag älskar min klass! Efter allt maskande så hade vi teater och denna gång helt på plats, vi fick våra roller till hel-/halvklassnummerna och började även jobba lite på golvet med At the End of the Day och Lovely Ladies. Åh det kommer bli så kul att få börja jobba med detta!!
 
Veckan sprang i väg i rekordfart och så var vi framme vid fredag igen och alla fredagens dansklasser. Det började lite skakigt för min del, baletten gick nämligen inge vidare och jag hade en sån dag när jag bara tyckte det var otroligt jobbigt att behöva se mig själv i spegeln så jag fick kämpa lite både mot prestationsångest, tårar och elaka tankar. Det är lätt att fastna där när man väl trillat dit men jag lyckades faktiskt ta mig ur det. Jag ändrade min frisyr, det kan hjälpa i bland och sen gick steppen så mycket bättre också så jag fick lite självförtroende tillbaka. Lektionen efter lunch var jazz med vår nya gästlärare Gerrard så klackar på! Denna gång var jag mycket mer förberedd på det i alla fall och hade tejpat upp fötterna ordentligt för att undvika skavsår. Det var en rolig lektion, det gick otroligt snabbt och det är helt galet så svårt det är att göra vissa steg i klackar när man inte är van haha men det var kul. Vi fortsatte med den fosse inspirerade korren från sist och jag levde mitt bästa liv! Nämen jag fullkomligt älskar den här stilen av jazz, så kul att verkligen så broadway showa! Fötterna mådde sådär sen haha men nu var det i alla fall helg. Kvällen sen blev bara en lugn hemmakväll, jag tog äntligen tag i att tvätta håret... och så kollade jag såklart på På spåret!
 
I lördags tog jag en sovmorgon och passade sen på att veckostäda lite, vädra sängkläder och göra rent handfat och sånt. Sen kom Nicole hit för vi skulle åka på bio och se nya Spiderman! Jag hade ju en Marvel-fas förra året då jag såg alla filmerna men sen föll jag lite ur det och har inte sett nån av de senaste men nu var det dags igen. Det var en galet stor biosalong vi var i så vi fick till och med sitta på balkong haha men det gick bra, bara man ser ordentligt liksom. Filmen i sig var bra! jag gillade den! jag har som vanligt massor med åsikter men jag vet också att det är en film som är lätt att spoila så jag säger inte mer än så just nu i alla fall. Den var underhållande och värd att se!
 
Vi gick på en ganska tidig visning och efteråt tänkte jag bara ha en lugn kväll hemma men mina grannar ovanför bråkade så kraftigt att jag kände mig tvungen att ringa polisen. Det var så obehagligt! jag har aldrig varit med om nåt liknade innan! jag var så rädd att nån for illa där uppe. Tack och lov så var polisen här snabbt och sen lugnade allt ner sig men jag var riktigt skärrad och rädd jag menar man vet ju aldrig, jag hoppas min granne är okej.
 
Jag sov lite dåligt natten till igår, jag hade nog lite svårt att varva ner ordentligt men som tur är så hade jag inget jätte brådskande jag behövde göra idag. Det blåser även full storm ute så det är ju inte så att jag precis kände för att gå ut nåt ändå. Jag har pratat med Hanna på facetime, lagat mat, testat ut tonart till min les mis låt och lite sånt. Samt skrivit detta blogginlägg såklart, ett ganska lugnt avslut på veckan.
 
 
SMU - Stockholm musikalartist utbildning - dans - musikal