Les mis rep, vi har en plan, egenskrivna låtar och massa höga hopp

Det är mycket som händer just nu överlag och en kan inte hjälpa att känna sig lite överväldigad, jag tror det här "lovet" som kommer strax ändå är rätt välbehövt, både för kropp och själ.
 
Den här veckan har handlat väldigt mycket om Les Mis med de andra lektionerna lite strösslade emellan. I måndags körde vi helklass redan från start och körde igenom alla numren med sång och den stageing vi hunnit med tillsammans med alla lärarna. Det var kaos och strul med musik och vi drog över en massa på tiden men vi tog oss igenom det. Vi hade sen individuella tider tillsammans med lärarna inför våra nummer. Det har varit så körigt kring det i och med att jag och Arvid sjunger samma låt men är i olika halvklasser, har fått besked att vi ska välja egna tonarter och fick veta nyss att vi ändå på nåt sätt ska sjunga låten tillsammans. Ska vi dela upp låten, sjunga stämmor, sjunga en varsin gång? nämen det finns så många olika alternativ. Är det nåt jag blir stressad av så är det att inte ha nån plan men vi försökte brainstorma fram nåt på våra korta tider inne hos lärarna som alla hade olika tankar. Jag satt och tänkte så det rykte ur öronen på rasten sen och så kom vi tillslut fram till en bra plan på hur vi ska göra den och då kändes allt mycket bättre! 
 
Efter lunch släppte vi Les Mis för dagen och fokuserade på dans istället först balett där vi körde en blandad klass med både styrka/golvskola samt Vaganova stången. Det gick ändå helt okej. Sista lektionen var jazz med Gerrad men utan klackar denna gång. Det var nu Fosse och hatt som gällde, massa spännande steg och en spännande korre som tryckte ut oss i alla slags knasiga ytterlägen, Fosse är verkligen inte ergonomiskt om nån undrar, men det var kul så klart också.
 
Tisdagen bjöd även den på helklass Les Mis rep på förmiddagen. Vi la mycket fokus på helklassnumrena och hade lite mer tid att jobba igenom dem än vi haft dagen innan. Kaoset hade lagt sig och det lät riktigt bra även om vi fortfarande filar på stageing och sånt. Efteråt hade vi lite enskilda tider precis som dagen innan. Jag och Arvid hade tid med Kerstin så vi kunde pitcha vår plan och få hjälp med att ta ut stämmor till mittendelen och slutet. Nämen det kommer bli så bra! stämmorna som Kerstin föreslog är såå snygga! vi har ingen stageing än men det kommer låta väldigt bra iallafall.
 
Efter lunch i tisdags var det jazz med Maria och det var en ren teknikklass och vi fick hoppa massor till min stora glädje! Till och med splitthopp! Vi fick även kompis-stretcha, nämen hur längesen var det inte man fick vara så nära varandra på klass senast? hur mysigt att ligga i pik och bli kramad av sina ben och en kompis på ryggen samtidigt haha eller så är det bara jag och Elin som är lätt galna haha men det var väldigt välbehövligt iallafall, det ger väldigt mycket att kunna stretcha 2&2 igen! Sista lektionen var sen musik med Pelle men vi är klara med interpreterna nu så denna lektion var helt ängnad åt kreativitet i sin renaste form, vi skulle nämligen speed skriva låtar! Vi delade oss i grupper och fick nån minut att skriva ner en låttitel på ett papper sen fick vi skicka vidare det till nästa grupp så vi alla fick en ny låttitel att skriva en text till som vi sen skickade vidare igen så vi fick en ny text som vi då skulle tonsätta. Nämen det var så roligt, först skrev vi en helt gränslös text med rader som "Ding ding dong I will be strong" haha... Texten som vi fick tonsätta hette Rödnäsa och vi tonsatte den som en 2000-tals tjejgrupps popdänga och den blev riktigt svängig, komplett med en klapp-refräng acapella. Vi gjorde detta en gång till också i nya grupper med samma princip fast på ännu kortare tid, då fick vi dock tonsätta våra egna texter och då blev det den väldigt gripande låten Rosa ballonger och cola. 
 
Les Mis på förmiddagen är lite av ett tema denna vecka så i onsdags hade vi körrep så bara en massa genom körningar av alla helklasslåtarna, det var en köttig 1½ timme för rösten, vi kämpar på haha. Efteråt fick vi ett litet avbrott då vi hade balett, skönt för rösten minde skönt för mina stackars höftböjare... vi kämpar på där också haha. Efter lunch var vi dock tillbaka till Les Mis med ännu ett körrep för att köra igenom alla helklassnumrena. Så avslutade vi dagen med en streetklass som var mer komersielt jazzfunk typ, jättesvårt och jag hade enorm prestationsångest hela klassen, hela onsdagen var överlag inte en toppendag rent mående mässigt. Men som Elvira sa till mig i omklädningsrummet efter "den dagen är över och kommer aldrig igen". 
 
På torsdagen hade vi också Les Mis rep på morgonen men enskilt med sånglärarna för våra duett/trio-nummer. Jag och Arvid var först in hos Maria och vi fick sjunga igenom låten och visa upp formen med stämmorna och allt vi fick av Kerstin i tisdags. Det gick bra och det låter som sagt väldigt snyggt! Efteråt så övade vi lite själva, sen satt jag mest och bubblade och försökte trösta min stackars trötta sångröst. Sjungande skulle nämligen fortsätta för istället för balett så hade vi Les Mis rep på helklassnumrena. Det gick bra, det blir tydligare och bättre för varje gång. Efter lunch hade vi dock ett litet dancebreak i en jazzklass som faktiskt gick riktigt bra, det var roliga diagonaler, mycket hopp och jag har upptäckt att jag tydligen är väldigt vass på barrel jumps. Väldigt kul! På sista lektionen för dagen så var vi tillbaka på Les Mis igen, denna gång körde vi lite av ett start och stopp rep för att kolla på övergångar och liknande, det gick bra och det gav en tydligt helhet inför redovisningen. Jag blev också väldigt taggad på att få se och höra allas låtar.
 
Fredagen var en hel dansdag som vanligt, den hade en liten tuff start jag kände mig ganska nedstämd och skör hela morgonen och fick kämpa nåt enormt på baletten både psykiskt och fysiskt. Det var väldigt jobbigt men jag tog mig igenom klassen. Det blev bättre sen på steppen tack och lov. Det är väldigt kul på steppen just nu, vi jobbar med en rolig korre och vi har bara väldigt kul och lättsam dynamik i steppgruppen överlag vilket gör det väldigt roligt att steppa och jag kan släppa på prestationsångesten. Efter lunch var det jazz och vi körde på, på ungefär samma sätt som dagen innan. Det var en kul klass men jag fick tyvärr väldigt ont i höften mot slutet, jag tror det bara är enorm kramp men det gör ont så jag ville inte pusha det nå mer. Det var fantastisk väder i fredags också så efter skolan promenerade jag och Nicole och köpte glass och ställde oss rakt i solen ett tag, är det inte klassiskt svenskt ändå haha så fort solen kikar fram på vårkanten och vi såg ut som två rikspuckon absolut men så får det vara när man bara vill njuta av solen igen. Det blev sen en väldigt lugn kväll hemma för min del, jag spelade med i På spåret som vanligt och kollade på Carina Bergfelt sen gick jag och la mig, är jag 26 eller 86? ibland undrar jag också.... haha.
 
Jag vaknade rätt tidigt i lördags så det blev en väldigt lång dag vilket visserligen var bra då jag både kunde ta tid att vila och hinna damma och ta tag i lite skolarbete och annat jag skjutit på. På kvällen blev det ett lite mer spontant mellomys här hos mig. Jag visste att Nicole skulle komma och hade först inte bestämt om jag skulle bjuda in fler men jag kände ändå på förmiddagen att det hade varit mysigt. Vi blev en lite mindre skara och det var supertrevligt, det var en rolig deltävling och bästa var ändå Sarek's comeback haha.
 
Igår vaknade jag och kände mig nedslagen redan från början, jag vet inte riktigt varför det har varit mycket på senaste tiden. Jag hade ingen ork eller lust att göra exakt nånting. Jag tog mig iallafall, efter lite om och men, ut i solen på en stupid walk for my stupid mental health vilket kanske hjälpte lite. Sen på kvällen lyckades jag äntligen ta tag i att tvätta håret och måla en ny nail art, så avslutade jag dagen med att äntligen se Greta Gerwig's Little Women som jag har tänkt se sen den kom ut 2019 men aldrig tagit tag i. Jag tyckte den var väldigt fin och jag grät floder, verkligen hulkgrät när Beth dog och typ resten av filmen ut haha. Det var ett bra avslut på en rätt jobbig dag.
 
(Bliderna från skolan denna vecka är tagna och lånade av Norea & Bella)
Les Miserables - Stockholm musikalartist utbildning - dans - musikal - musikalartist - nail art