Chorus Line i klackar och hatt, les mis, tågkaos och en rättegång som äntligen är över

Förra veckan var en vecka indeed, en vecka som jag fruktat för och samtidigt önskat bara skulle vara över så fort som möjligt.
 
Veckan började rätt vanligt iallafall, jag fick stressa lite på morgonen på måndagen eftersom jag var tvungen att packa och vi hade morgonrep så jag behövde åka tidigare än vanligt men det gick bra, jag var ändå framme i bra tid. Så vi repade som sagt Les Mis kör på morgonen sen fortsatte dagen med ett hål för min del så jag passade på att kopiera noter och öva lite sång. Efter hålet var det teater och vi jobbar på med ABC cafe samt folkets sång, det tar sig mer och mer. Jag vet inte vad mer jag kan skriva om det just nu, det är liksom en process och ju mer vi kommer in i materialet och får en tydlig scenbild desto bättre blir det.
 
Efter lunch var det balett och Vaganova och jag får kramp, på riktigt mina höftböjare gör så ont! Den är som sagt väldigt tung för mina överrörliga leder så jag har inte riktigt hittat hur jag ska jobba än. Jag blev lite ledsen där ett tag men lyckades ändå skärpa till mig och vända lektionen, det är så skönt när det går! Sista lektionen var jazz med Gerrard. Fötterna börjar ändå vänja sig med klackarna mer och mer nu alltså jag kommer troligtvis ha ärr efter alla skavsår men ändå haha. Vi fortsatte på Chorus Line korren i slutet och la till balett-delen också så vi verkligen kunde köra hela låten med jazz, balett och sång. Det var väldigt kul men olyckan var också framme för stackars Elin så jag fick kasta mig ut och linda en fot mitt i allt men är det nåt jag alltid är redo för så är det att linda fötter. Det var en rejäl stukning men tack och lov så inte mer än så och vi var på den snabbt med linda och högläge. Så jazzklassen fick sig ett lite omtumlande avslut och sen var jag tvungen att springa till tåget direkt efteråt. Jag skulle ju åka direkt hem till Gävle på kvällen, det var ingen fara med tiden dock jag är bara tidspessimist som vanligt haha. Tågresan gick smidigt och jag var hemma lagom till att äta lite hemlagad middag och spenderade sen kvällen med att se på husdrömmar med mamma.
 
Tisdag och dagen var kommen, rättegång. Det har varit en lång process det här som började redan i oktober 2020. Rättegången skulle ägt rum i oktober 2021 men blev som vi vet framskjuten men nu var det alltså dags. Jag var väldigt nervös och illa till mods när jag vaknade på morgonen, jag kunde knappt äta frukost och även fast det var 24ºC varmt inomhus så var jag frusen som en isbit. Det var en väldigt jobbig dag på många sätt men jag hade tack och lov både mamma och Alice med som stöd bland åhörarna. Det var väldigt tufft att höra på vad de andra målsägande berättade om, hur unga de hade varit, hur tydligt systematiskt det hade utspelat sig för alla och hur de inte vågade berätta för nån, det blev mycket tårar. Det var så oerhört stark av alla att berätta. Att själv vittna var väldigt obehagligt men jag försökte vara så tydligt och saklig som jag varit i tidigare förhör och jag kände ett väldigt stöd från de andra målsägande också, även fast jag inte känner dem så väl. Kvinnor kan vara så jäkla starka tillsammans! Det var skönt när dagen var över, jag har gjort det jag har kunnat göra nu är det bara att vänta på utfallet. 
 
Jag passade på att äta middag hemma men sen tog jag tåget tillbaka till Stockholm igen, det gick bra iallafall till Uppsala där vi satt fast i nästan 3½ timme! När vi kom fram till Uppsala centralstation så fick vi veta av tågpersonalen att det tyvärr blivit ett signalfel och att vi inte kunde åka vidare men att de väntade på mer information. Så vi väntade och väntade, jag ringde Nicole och berättade om dagen, jag satt och skrev på mitt karaktärsarbete om Jean Valjean, jag började skriva på förra blogginlägget och timmarna bara fortsatte ticka förbi utan info, ibland slocknade även all el på tåget och vi fick sitta där i mörkret... När vi stått still i 3 h så fick vi iallafall veta att vi skulle gå ut och byta till ett annat tåg som skulle ta oss till Stockholm men genom att åka en omväg via Västerås.. En halvtimme till fick vi vänta men sen rullade ändå tåget och ca 2 timmar senare och efter en exakt 7 timmars!!! tågresa mellan Gävle och Stockholm var jag äntligen framme... Jag fick även sprinta av tåget på centralen för att hinna med min sista tunnelbana hem. Jäklar vilken pers till dag men jag överlevde.
 
Eftersom jag kom hem så sent så fick jag hoppa över morgonrepet i onsdags och kom in direkt till första lektionen istället. Där fortsatte vi att gå igenom rock numrena som var kvar. Jag var väldigt trött men det gick bra. På baletten sen hade vi zumba och styrka nämen jag var så tacksam över det! det är svinjobbigt det också men inte lika psykiskt haha. Efter lunch hade vi street med Gustav och jag förstår faktiskt inte hur jag orkade mig igenom den klassen men det gick, vi körde en högintensiv korre till California Girls av Katy Perry, väldigt kul men väldigt fysisk och vi drog över säkert 10 min för att vi dansade den om och om igen så många gånger haha. Det är skönt att sista lektionen på onsdagar är kör, inte lika högintensivt haha. Vi jobbar vidare med Les Mis vilket inte är så förvånande haha och denna gång var det Sköna Damers tur men vi drog även igenom När en dag är förbi.
 
Andra rättegångsdagen var i torsdags, vi som målsägande behövde inte vara på plats och jag hade varit lite i valet och kvalet om jag skulle åkt tillbaka till Gävle igen. Hade rättegången hållits i oktober som den skulle med två dagar rakt efter varandra då hade jag nog stannat kvar men nu i och med att det var en hel dag emellan och det enorma tågkaoset så bestämde jag mig för att det är bättre att jag är kvar och inte missar mer av skolan. Jag hade iallafall Alice på plats bland åhörarna så hon kunde berätta för mig efter vad som sas.
 
Dagen brukar ju börja med sångteknik men Maria var borta så vi hade Kerstin och körrep istället. Vi var rätt många som saknades så det var lite svårt att gå igenom alla våra nummer men vi fick iallafall tid att verkligen nöta in texten till Sköna Damer vilket verkligen behövdes då vi inte jobbat med den så mycket då det i huvudsak är andra halvklassens nummer. Nästa lektion var balett och vi möts igen jag och vaganova... åh jag hade så ont i mina höftböjare. Jag försökte verkligen lägga mest fokus på att hålla mina knän och allt sånt men det är så lätt att jag jobbar för mycket och på fel ställen. Jag tog iallafall tag i och pratade men min balettlärare Eugenia efteråt och är det nåt vi har på den här skolan så är det stöttande lärare! Så hon tog lite tid efter lektionen för att jag skulle hitta rätt sätt att jobba och föreslog att jag skulle stå längst fram nästa klass så hon kunde hjälpa mig. Det kändes mycket bättre efter det. Efter lunch var det jazz med Gerrard igen och det gick riktigt bra på diagonalerna särskilt i piqueerna! liksom dubblarna funkade helt plötsligt, även chaineerna gick bra, jag tror verkligen min kropp börjat lista ut det här med vikt placeringen nu. Vi fick en lära oss en ny korre i torsdags men fortsatte på Chorus Line temat och denna gång tacklade vi original korren till One, ni vet den i en kickline med hattar och allt. Den ser verkligen inte så svår ut men jäklar vad man behövde engagera simultanförmågan, det är verkligen en sån korre som behövs repeteras om och om igen till kroppen liksom lär sig. Det var kul iallafall även om hatten förstörde mitt hår...
 
Efter klass hade jag fått en uppdatering från Alice om rättegången och det var både positiv men också väldigt obehaglig läsning som gjorde mig väldigt ledsen och illa berörd. Jag fick veta att en av mina gamla tränare har suttit och ljugit i sitt vittnesmål och målat upp mig i dåliga dager. Jag blev väldigt illa berörd av det och det har fått mig att ifrågasätta vad jag egentligen har haft för människor omkring mig i så många år. Det är också väldigt sårande och jag var väldigt ledsen efteråt så tack och lov för det enorma stödet jag fick från mina klasskompisar, det gjorde ändå att jag klarade mig igenom resten av dagen. Då vi både fick se ettornas cellblock redovisning och hade en helklass teaterlektion. Jag satt sen hela kvällen i telefon först med mamma och pappa sen med Alice som berättade mer detaljerat om allt, sen med mamma och pappa igen och sist med Hanna. Det var skönt att få prata av sig om allt men jag var fortfarande ganska illa till mods.
 
Jag mådde bättre på fredagen eller jag försökte iallafall att fokusera på annat. Baletten gick mycket bättre jag fick inte alls lika mycket kramp och jag fick mycket hjälp av Eugenia. Det är fortfarande en väldigt jobbig klass men det kändes så mycket bättre i fredags nu vet jag iallafall lite hur jag ska tänka för att det ska funkar för mig och jag måste helt enkelt släppa på all prestation. Steppen sen gick också bra även fast vi alla delade en gemensam hjärndödhet när stackars Mattias försökte förklara på vilka siffror vi ska steppa på i kano-delen av koreografin haha. Nämen hjulet snurrar men hamstern är död ungefär haha... Vi fick till det tillslut iallafall efter många skratt. Sista lektionen var som vanligt jazz och vi fortsatte där vi slutade dagen innan så fortsatt bra diagonaler, jag blir typ imponerad av mig själv haha sen tragglade vi på med korren till One. Vi fick även göra den på rad som den ska och herregud så svårt det var, det finns inga marginaler för misstag då inte. Värsta var att vi sen skulle dansa upp det vi jobbat med för andra gruppen haha... ja det gick väl sisådär haha men, men. Ettorna kom in på slutet också ock kollade så vi körde hela öppnings korren till Chorus Line också vilket jag kan lite bättre så det var ändå kul. Skoldagen avslutades sen med ett skolmöte.
 
Efter skolan gick jag, Bella, Alva och Arvid och tog en öl (läs cider för min del) på tacobar, ett kort men trevligt häng som avslut på skolveckan. Sen på kvällen kollade jag och Arvid på, På spåret och tävlade mot Bella och Alva på distans, vi vann! Det var ändå många frågor jag kunde detta avsnitt! Jag var särskilt stolt över att jag lyckades ta en fråga om namnet på en brittisk kung enbart utifrån en textrad ur Mary Poppins! Det var allt som allt en trevlig kväll men som blev lite för mycket vin och lite för sent, det är lätt att vara efterklok.
 
På lördagen sen låg jag mest i soffan hela dagen och kollade på nya serien Pam & Tommy som ändå var helt okej. Sen kollade jag såklart på mello också, själv denna gång men det gick det också och jag ville ändå gå och lägga mig efter. Söndagen var lite mer produktiv jag vaknade i bra tid och hann med att tvätta håret, laga mat, städa och lite skolgrejer. Jag hade en del ångest och mycket tankar i huvudet, mycket på grund av allt kring rättegången men jag försöker inte låta det påverka mig för mycket. Det är mycket som händer i livet allmänt just nu, min hjärna går på högvarv vilket också gör mig extra skör. Det blir att ta en dag i taget iallafall.