Vecka 50: Luciatåg och 100% julshow samt konsten att sjunga, skådespela och göra volter samtidigt

Vecka 50 och julshowvecka! Och Luciavecka! Och Sista veckan på terminen!
 
Jag började veckan med att faktiskt unna mig en liten sovmorgon på måndagen, alltså att jag var på plats en halvtimme innan första lektionen och inte en timme innan. Jag personligen hade nämligen inget rep innan skolan för en gångs skull och när jag kom in så att Gustav och kikade ikapp på julkalendern så jag satt mig där jag med innan vi började, skönt med en lugn start för sen gick dagen i ett med rep efter rep. Första repet var stepp, vi övade på några av de mer komplicerade delarna i korren men annars så körde vi bara på med numret rakt igenom. Efter det hade vi ett kortare rep på Nils nummer både sångligt och tillsammans med dansarna. Ingen rast och ingen ro utan vi gick direkt på nästa rep, denna gång på alla ensemblenumren med Kerstin samt Elviras Tacobar nummer, det är ju också helklass och har väldigt spicy stämmor så det kändes bra att vi fick sjunga ihop oss med Kerstin. Sista kvarten sen innan lunch så fick vi äntligen tid att testa Show Off med Kerstin tillsammans med kören för första gången. Det gick toppenbra! Jag är ju ingen vidare stämutlärare men min lilla ensemble är fantastiska och Alva hade tagit hand om och spelat in stämmorna och alla hade övat in dem.
 
Vi hade tid för en halvtimmes lunch sen var vi igång igen och repade Tacobar igen men denna gång med stageing och allt. När vi var klara med det så hade vi ett kortare körrep med tvåorna på Bereden väg som vi ska sjunga tillsammans och sen gick resten av eftermiddagen till rep inför praktiken. Koreografiassistenten var på plats och cleanade allt vi lärde oss veckan innan. Jag var lite nervös hur det skulle gå, då det helt enkelt inte funnits tid över att repa på praktik-korren med tanke på audition, julshows rep och Lucia. Men det gick faktiskt riktigt bra, det var mycket som hade landat och även fast man fick gräva långt bak i huvudet på vissa steg så fanns det där. Det var ett bra och roligt rep och som jag skrev förut så är jag väldigt taggad på detta sen i vår! Efter skolan sen satt vi och repade scenen innan Twister numret, det har inte varit lätt att få till tid till rep för det men nu hade vi alla äntligen en lucka och bara man får chans att köra det några gånger så sätter det ju sig. Än en gång en lång och fullspäckad måndag och nu fick man lägga om fokuset igen för nu var det dags för Lucia.
 
04.30 ringde min väckarklocka på tisdagsmorgonen, det borde nästan vara olagligt att kliva upp så tidigt. Klockan 06.30 skulle vi nämligen samlas på Bank Hotell för att gå våra första Luciatåg på deras och luciafrukostar. Det var ju is-storm ute och jag lyckades som vanligt bli alldeles för tidig och trodde jag skulle frysa fast utomhus men tack och lov så släppte de in oss rätt så snabbt ändå.
 
Det var lite annan publik nu än den vi hade haft under helgen som applåderade och tjoade. Frukostgästerna såg mest lite halvt tagna på sängen och halvt trötta ut men det var några guldkorn som verkade njuta mer än på insidan i alla fall. Vi gjorde två tåg på raken där runt kl. 7, först ett på Bank och sen på Berns. Sen fick vi paus och tid att äta lite frukost, de bjöd oss på en lite mindre men ack så god hotellfrukost, vilket var väldigt uppskattat! När vi ätit klart var det dags för två tåg till för de senare frukostgästerna enligt samma procedur. Alla tågen gick bra även om jag hade lite panik över att min röst inte alls hade vaknat och jag mest fick upp slem som behövde rosslas av stämbanden. På ett tåg så var det också nån av gästerna vars mobil ringde på högsta volym i en paus i en låt med den där klassiska medelålders ringsignalen som låter som en halv orkester så vi var 3 sekunder ifrån att råka intonera till den i stället. Det är så lätt hänt när man sjunger Acapella. Tack och lov så var Alva som agerade dirigent stabil som en stenkyrka och ledde oss tillbaka igen, men det var några svettiga sekunder.
 
Efteråt var det dags att ge sig ut i lokaltrafiken för resten av dagens schema bestod av äldreboenden runt om i stan. Vi var först på ett hem i Sickla där vi gjorde två kortare tåg på två avdelningar sen hade vi lunch och åkte därefter vidare in mot söder. Det var också fruktansvärt kallt denna dag så att vänta på diverse tvärbanor och bussar var en pina, det är tur att vi har kul tillsammans i alla fall. Det var två gig på två olika boenden på söder sen var vi klara för dagen. Fötterna var frusna, rösten var halvt borta och man var helt slut. Några skulle in till skolan och repa men för många av oss blev det att åka hem för dagen och vila och ånga rösten, eller det var i alla fall det jag gjorde.
 
Onsdagen var vår första showdag men det kändes inte som det. Det var bara tur att vi påminner varandra om kostymen och att man var lite alert på morgonen och tog med sig sminket till skolan. Det var dags för tvåornas show på kvällen där vi gästar med några helklassnummer men jag tror vi alla var så inställda på vår egen show att man nästan förträngt att vi skulle showa redan på onsdagen. Det var fullt med rep hela dagen, tvåorna körde ju sitt genomdrag och vi körde våra nummer och försökte samtidigt få till diverse egna rep, rep där vi kunde ha nån lärare som kikade och gav feedback samt otroligt värdefulla och populära rep med Kerstin. Jag började bli lite nervös över mitt eget nummer då vi egentligen bara repat en gång tillsammans och bara en gång med Kerstin men jag lyckades dra ihop ett kortare rep med ensemblen så de kände sig säkra på vad de skulle göra vilket kändes bättre för alla tror jag. Sen fick vi till ett snabb-rep av öppningsscenen också så då var det egentligen bara repet med Kerstin som behövdes.
 
Förmiddagen rann förbi av bara farten och sen efter lunch var det dags för genrepet. Vi körde tre nummer (4st med Nils nummer) det var vårt jazzdansnummer, steppen och Bereden med tvåorna. Steppen var lite kaos för min del haha men överlag gick allt bra. Det var kul att äntligen få köra för lite publik! När allt var klart och notsen var sagda så fick vi också äntligen en liten reptid på Show off med Kerstin där hon fick se numret för första gången, eller i alla fall ramen av det och det var guld värt för oss att få sjunga ihop oss med Kerstin, det lugnade mina nerver nåt enormt.   Nu hade vi nån timmes paus att hinna äta och sminka sig sen var det dags för show, som vanligt så flyger tiden så man får sitta där och äta och sminka sig samtidigt haha men vi hann allihop och sen hade vi det ju ganska lugnt under själva showens gång. Allt gick bra, jag och Nicole hade en galen skrattattack några nummer före vi skulle in på steppen efter en helt underbart misslyckad selfie haha så vi fick avlägsna oss en stund innan och andas haha men annars så flöt det på. Det var roligt med en riktigt publik och det är underbart att få stå på scen. ”Performing live gives me such a rush”. Då var det bara att åka hem och ladda om inför slutspurten fram till vår egen show.
 
Torsdagen var enbart en repdag. Det är inte varje år de får till det så på grund av olika orsaker men i år funkade det och tack och lov för det! Dock så höll vi än en gång inte på att komma in på skolan på morgonen då det inte hade varit nån städare där och larmat av... Jag hade inget morgonrep så jag behövde bara stå ute i typ en halvtimme men vissa stackare hade stått i kylan i över en timme... Till sist så kom det nån som kunde släppa in oss iallafall!
 
Schemat för dagen sen var att ta oss igenom hela showen från början till slut. Testa numren på scen stagea upp det som behövdes, planera vem som bär in och ut rekvisita/scenografi och (det som är mest tidskrävande) soundtesta med mickar. När vi gör dessa mindre shower så hyrs det ju inte in några utomstående tekniker/teknik utan det är Therese och Christina som sköter allt med den utrustningen skolan har. Teknik har ju en tendens att strula också. Det gjorde i alla fall att när man inte stod på scen så kunde man repa annat. Vi försökte lägga en hel del tid på twister eftersom den inte hunnits repas lika mycket men det är inte alltid det lättaste när alla är med i så mycket olika nummer.
 
Jag fick även äntligen en lucka till att testa voltlängan till mitt nummer som jag hade planerat i huvudet men ännu inte utfört. Ända sen jag fick idén i somras så var min tanke att det hade varit väldigt häftigt och dra till med en rondat salto. Det är lagom svårt, ser coolt ut och är inte nåt jag vanligen gör. Haken var dock just det, jag hade inte gjort en rondat salto på över 3 år! Jag hade testat mig fram lite med vanlig rondat flickis, stilla salto, frivolter och handvolter för att väcka kroppen. Kroppen minns ju men det gäller att ha hjärnan med sig också men just rondat salto, jag behövde få en liten trygghetspunkt för att ta det där sista steget. Tack och lov så finns det ju en kille i ettan som också har varit gymnast och tränare så jag fick till slut inse att min hjärna behövde hjälp att komma över tröskeln så jag gick och frågade honom om han bara kunde stå med. Nämen han var så gullig och ställde upp och det var verkligen allt jag behövde, bara att nån stod där, han behövde inte passa eller nånting. Jag körde direkt, en hög och fin volt till näst intill spik och sen var det som jag inte hade gjort nåt annat, precis som att cykla. Underbart!
 
Vi tog oss igenom hela showen till och var klara även tidigare än planerat så då fanns det lite tid efteråt för att planera upp morgondagen och att repa twister scenen några extra gånger. Efter skolan sen passade jag även på att var kvar en stund extra och repade lite mer på twister-korren med Ida innan det blev dags att åka hem och tvätta håret och förbereda det sista inför den stora showdagen.
 
Fredag, sista dagen på terminen och dags för julshow! Vi började dagen med att alla som hade ett nummer med Kerstin som komp fick köra sina nummer först och främst. Mitt nummer blev därför först ut, jag körde inga volter dock utan det var mer för sången och testa ljudet på pianot. När alla hade fått köra så drog vi igång med ett genomdrag. Hela showen rakt igenom men utan kostymbyten och med tid för att pausa om vi märkte att nåt inte funkar. Jag hade hunnit värma upp innan tack och lov så jag kunde köra mitt första hela genomdrag av mitt nummer med alla voltlängor och allt. Det kändes toppenbra! Genomdraget i sig gick också bra och jag kände mig ändå rätt lugn över alla nummer jag är med i. Det var också väldigt kul att få en chans att se alla andras nummer som man inte har fått se än. Alla är så jäkla kreativa och roliga. Vi blev klara lagom till lunch så vi ändå hann ha en ordentlig paus innan det var dags för genrep.
 
Ettorna, några lärare och några gamla SMU-elever satt som publik. Genrepet gick som en dans det med, jag var särskilt nöjd med Show Off, det hade typ inte kunnat gå bättre och jag fick precis de reaktioner jag ville ha. Det var så roligt att äntligen få göra det för en publik! Efter genrepet så hade vi lite notes sen var det tid till att äta, sminka sig och göra sig klar inför den riktiga showen på kvällen! Det är nåt så väldigt trevligt med att sitta och sminka sig tillsammans innan och ladda upp, trotts tidspress och dåligt ljus, det är alltid så trevlig stämning och sammanhållning. Så klart så sprang man där i korridoren strax innan samling och försökte hinna fixa med det sista och lägga kostymen till rätta men efter Comedy så blir jag typ inte stressad på samma sätt längre, jämfört med Comedy fanns det oceaner av tid haha…
 
Ramhandlingen på showen var vår så välkända och populära smulkalender så de började med att spela in ett avsnitt live från scen och sen var det ju 24 nummer som då öppnades som julkalenderluckor. Jag hade en fullspäckad första akt. Lucka 1 var Sol idag igen, vårt jazzdansnummer med sång. Maria hade korrat och Bella hade skrivit om texten till Another Day of Sun från La La Land. Jag var lite nervös men det gick toppenbra och det var ett väldigt roligt nummer, en smällkaramell skulle man kunna säga med mycket publikfrieri. Nästa gång jag var med var lucka 4 som var Elins nummer, ett dansteaternummer om en auditionsituation till låten Someone in the Crowd också från La La Land. Det gick toppenbra trots att jag vid ett tillfälle höll på att fälla mig själv haha. Det var också ett jätteroligt nummer att vara med i! Jag var så glad att ens få förfrågan, det kändes jättekul!
 
Direkt efter var det dags för Show Off i lucka 5 så det var bara att byta om, andas lite, säkerhetschecka mattorna, ta några klunkar vatten och sen var det bara att köra! Sammanfattat så var premissen till numret att jag är less på att Samuel får all uppmärksamhet för att han hoppar så högt och mina gymnastiktricks bara hamnar i skymundan så jag bestämmer mig för att jag ska sluta showa off. Vilket jag då sjunger om samtidigt som allt jag gör är att showa off haha. Ett humoristiskt gymnastik- och sångnummer helt enkelt, med mycket glimten i ögat.  Det gick toppenbra, det var en pers alltså att orka igenom hela men jag var väldigt nöjd, det kändes som jag fångade publiken exakt så jag ville och jag lyckades hålla never och andningen någorlunda i takt. Det var verkligen en utmaning till nummer! Sång, skådespeleri, komik och akrobatik i en salig blandning. När jag kom på idén i somras visste jag knappt om det skulle vara genomförbart men det var det! Och jag är så glad och stolt över vad det blev och att jag fick skina på mitt sätt. Jag är också så enormt glad och tacksam över min lilla ensemble som ville vara med, utan dem hade det inte kunnat bli så bra som det blev!
 
Hög på adrenalin och med totala eftersvettningar var jag med och sjöng på Nils nummer i lucka 7 sen hade jag en lite längre paus innan det var dags för lucka 10. helklassnumret där vi sjöng Sunday in Battery Park från Kristina från Duvemåla. Som jag skrev om för några inlägg sen så försökte vi ju oss på att skapa en scen till det här numret men tiden för att repa det fanns helt enkelt inte att hitta så då skapade istället Elvira en enklare stageing till det hela vilket blev toppenbra.
 
Nästa lucka jag var med i var lucka 12, Twister. Numret i sig handlar om att vi ska ha en spelkväll hemma hos Ida och Anna som spårar ur och mynnar ut i ett twister spel med död i blicken, skulle man kunna sammanfatta det som, ett teater/moderndansnummer. Reptiden hade varit svår att få till då det var ett av de sista numren som blev klart men det gick jättebra. Scenen innan blev svintight och rolig och koreografin sen var även den tight och skarp. Visst lite mer reptid hade ju varit det bästa vilket som, men vi levererade verkligen! Direkt på så körde vi sen Balettnumret, tyll som också gick jättebra och efter det var det paus.
 
Andra akten hade jag det väldigt lugnt. Men vi började starkt med lucka 14: Elviras Tacobar 2.0 nummer!  Alltså helklass och en fortsättning på Tacobar numret från Comedy men på premissen att det nu har gått en tid sen dess men vi går fortfarande till Tacobar varje fredag även fast det nu börjar knaka ordentlig i fogarna. Så sjöng vi låtarna Varför är vi här och släpp ut skiten från musikalen Min vän Fascisten. Mycket humor, mycket ironi och väldigt extremt men otroligt roligt att både göra och för publiken att se. Det har inte varit det lättaste att lära sig då musiken och stämmorna som sagt är väldigt spicy men vi fick till det och det blev så jäkla bra!
 
Efteråt hade jag en lång paus på 8 nummer då typ alla mina nummer legat i första akten. Men då hade jag chans att lägga i ordning min kostym och kunde också få njuta av att se alla andras nummer från dörren. Sist ut på showen så var först steppen som lucka 23 vilket gick okej bra haha, det var ett tufft nummer som jag har fått struggla så mycket med och sen allra sist som lucka 24 sjöng vi Bereden väg med tvåorna och önskade alla god jul.
 
Allt som allt en helt otrolig show! Allt gick så bra som det bara kunde för alla och vi var så jäkla lyckliga och glada! Det har varit några riktiga VECKOR! Men vi tog oss igenom det tillsammans och vi levererade en julshow utan dess like med en helt otrolig bredd på numren. Allt från akrobatik till jazzpiano och allt däremellan. Jag är så galet stolt över oss alla! Det går knappt att beskriva kärleken jag känner för dessa människor alltså och hur jag aldrig kommer sluta imponeras av allas talang och proffsighet.
 
Jag hade Mamma och Pappa i publiken så klart men också Alice och Zanfan vilket var så enormt roligt! Nämen jag är så glad att de ville komma och att de gillade showen! Jag vet inte hur många gånger jag kramade om dem efteråt. Det betyder nåt enormt att ha sina nära och kära i publiken! Mamma och Pappa också hade på nåt sätt båda lyckats bli en del av showen själva i hattdragningarna (smånummer mellan numren för att ge folk tid att byta om bland annat). Arvid hade känt igen min mamma på en utmaning där de skulle hitta nåns förälder i publiken och pappa fick komma upp på scenen och håll i en pumpa i en lattjo lajban låda tävling haha.
 
Det var en fantastisk kväll och jag var så lycklig och glad! Man städade undan, packade ihop och gick runt och kramades med alla om vartannat. Det blev en sväng till Tacobar sen också när vi var färdig städade men jag och Nicole var så trötta att vi råkade gå fel när vi skulle dit haha så vi blev inte kvar alls länge.
 
På lördagen var mamma och pappa på besök hemma hos mig i Bagis, de hade bott på hotell på Östermalm men passade på att åka ut till mig en sväng innan de skulle ta tåget hem igen. Vi gick på julmarknaden i Folkets hus och åt lunch sen hade jag bara en lugn kväll hemma. Även söndagen var lugn, jag var bara hemma hela dagen och tog det lugnt och städade allt kaos som byggts upp under dessa hektiska veckor som jag inte orkat ta tag i. Ännu en VECKA till ända men nu väntar ett välförtjänt jullov i alla fall och tack och lov för det.
 
Luciadagen
Onsdagen
Torsdagen
 
Fredagen: showtime!
 
Lucia - SMU - Stockholm - Stockholm Musikalartist Utbildning - akrobatik - julshow - musikal - musikalartist - show