Vecka 48: Julshowsrep, en audition korre, voltlängor, tacos, och konsten att turista i Norrköping

Varje vecka nu innan jul har alla varit VECKOR om man säger så och varje gång känns det som det inte kan bli mer stressigt och varje gång blir det, det ändå och det är en under att vi håller samman. 
 
Vecka 48 började starkt med att Nicole skriver till mig när jag halvt om halvt springer till tunnelbanan på morgonen, ”Har du fått om audition?!” och jag lyckas, medan jag springer, gå in på mejlen och där var den, kallelsen till audition i Malmö! Alla av oss som sökt hade blivit kallade och nu fanns det en auditionkorre och en obligatorisk auditionlåt att lära sig inför kommande veckan. Den genomgående känslan på dagen var att folk sprang runt som yra men glada höns haha. Att addera ännu fler saker till den redan proppfulla att-göra listan är nog för att välta vem som helst över kanten och jag tycker ändå vi höll oss relativist flytande.
 
Måndagen rullade annars på rätt som vanligt vi hade balett på morgonen och sen hade vi stepp-rep utan skor. Det var första gången vi körde numret med placeringar allihop i en stor sal och det var en frustrerande lektion. Herre min gud vad min hjärna inte vill ha nåt med stepp och göra alls. Så fort vi skulle vända på saker och gå åt nån annan riktning var det som att jag aldrig hade sett stegen nånsin i mitt liv… Nämen detta är så frustrerande… vi tog oss igenom det i alla fall och det var skönt att äntligen få en tydlig bild av numret hur det ser ut och inte bara lösryckta delar.
 
På eftermiddagen hade vi vår sista halvklass-teater för terminen och vi fortsatte med Norén scenerna. Jag och Filip fokuserade mest på att läsa scenen flera gånger och försöka få in texten utantill och testade med lite olika viljor och tankar på hur vi tänker kring scenen. Det gick jättebra, det kändes som vi hittade flera saker som funkade och vi jobbar bra tillsammans. Det gick också förvånansvärt lätt att lära sig hela texten, så tydligen kan min hjärna minnas allt annat än stepp haha… Vi fick även testa göra scenen med Stefan och det kändes jättebra, vi har en bra grund och jag ser fram emot att fortsätta jobba nästa termin. Sist på dagen hade jag sånglektion med Kerstin och fick för första gången chans att testa mitt julshows nummer Show Off med henne och tog även lite tid att testa auditionlåten. 
 
Tisdagen bjöd på många rep, vi repade Elins nummer på morgonen innan skolan och jag var så trött och så hjärndöd jag fick helt enkelt bara försöka hänga med och se till att filma allt så jag kunde öva själv sen när hjärnan var lite mer med. Efteråt hade jag ett hål så då passade jag och Nicole på att öva på auditionkorren till Malmö. Jag hade stått hemma hela kvällen innan med videon och lärt mig, men det var skönt att kunna öva tillsammans med nån också, och att kunna göra det i en danssal. Det blev en hel del skratt och många frågetecken men det gick bra och vi körde den riktigt bra mot slutet. Innan lunch så bjöds vi på duettredovisning av tvåorna vilket var jättekul att se! De är så duktiga! Efter lunch så fortsatte repen, vi körde Elviras nummer och började stagea upp det för första gången och sen hade vi lite mindre lucia-rep innan dagen avslutades med ensemble med Kerstin där vi även där övade ensemblelåtarna till julshowen.
 
På onsdagen hade vi egna rep på förmiddagen, det var lucia-rep innan skolan och sen repade vi Nicole, Anna och Idas twister nummer till julshowen och vi körde på twistermattan för första gången. Det är lite tricky att få till allt men det kommer bli ett väldigt roligt nummer. Efter lunch hade vi lärarlett först balett där vi körde en vanlig klass om jag inte minns fel och sen hade vi jazz där vi repade Sol idag igen, alltså julshows numret och det är i princip helt klart så vi fick sista tiden att repa annat. Vi började stagea upp vårt ensemblenummer Sunday in Battery Park (men nu när jag skriver det här några veckor senare så slutade det med att vi inte använde nåt av det, tiden var för knapp).
 
Torsdag och första december! Jag var inne på morgonen och värmde upp och övade sång sen hade vi teater där vi precis som veckan innan fortsatte med att gå igenom alla verktyg och övningar vi gjort under åren, det är mycket som ska hinnas igenom så det kommer nog ta några lektioner till det här i vår också. Nästa lektion sen fick vi öva lucia med Ceca vilket än en gång är mycket tacksamt, det börjar verkligen falla på plats med Lucia även om alla texter inte sitter helt än. Efter lunch fick jag äntligen tid att repa mitt nummer till julshowen. Jag hade först en halvtimme där jag testade runt lite med lite volter, det var första gången jag hade en rep tid som inte var tidigt på morgonen så kroppen kändes lite mer vaken och jag hade tid att värma upp ordentligt. Jag dammade av både flickisar och frivolter, saltos och handvolt frivolt. Mycket muskelminne, mindre muskler haha. Den andra halvtimmen hade jag för första gången min ensemble på plats vilket kändes både bra och lite läskigt men jag försökte vara så tydlig som jag kunde för att underlätta för alla och det kändes riktigt bra. Jag är så oerhört glad att de vill vara med och göra mitt nummer! Efteråt så repade vi kören till Nils nummer och sist på dagen så tror jag vi repade stämmor till Elviras nummer om jag inte minns helt fel.
 
Fredagen började på helt fel sida för mig. Jag vaknade på morgonen och möttes i köket av alla matlådor jag lagat kvällen innan som jag glömt ställa in i kylskåpet… Jag var tvungen att slänga allt… I vanliga fall hade jag kanske blivit lite less och inget mer med det men nu i alla stress och trötthet var det nog för att knuffa mig över kanten. Inte gjorde det saken bättre heller att det blev dubbel bokat rep på morgonen. Jag var så arg och ledsen och ja allt däremellan. Steppen första lektionen gick otroligt dåligt, jag får inte in stegen i huvudet och jag ville mest bara ge upp och be Mattias plocka bort mig… Baletten kändes okej i alla fall, vi hade en vanlig klass vilket var ett skönt avbrott. Men sen efter lunchen så hade vi eget rep och övade mer stepp och tårarna och paniken var tillbaka. Man är inte ensam om det i alla fall och just denna gång var det jag och Elvira som turades om att gå ut och gråta. Sen kom vi i alla fall båda krypandes tillbaka på slutet och Alva som är med i vår trio i numret fick ta oss under sina vingar och gå igenom de nya stegen igen. Det är verkligen nånting som är fantastiskt med min klass, att man får och kan vara sårbar och skör och ändå veta att alla finns där och fångar upp en och så kan man skratta åt det sen när man landat lite igen. För det var verkligen nåt jag och Elvira gjorde i smu-rummet efter haha. Sist på dagen sen hade vi klassmöte med Therese och Christina där vi gick igenom inför julshowen och lite annat som händer nu framöver sen var det helg.
 
Jag, Nicole, Ida och Anna bestämde oss för att ha tacokväll hemma hos Anna på fredagskvällen så medan hon åkte i förväg hem så sprang vi andra några ärenden på stan. Nicole skulle hämta ut linser så jag och Ida stod och testade glasögonbågar under tiden haha. Sen gick vi vidare och letade om vi kunde hitta nån bra tröja till audition innan det blev en handlingssväng och så tog vi tuben ut till Anna. Hon är relativt nyinflyttad och det är en jättemysig liten källarlägenhet i en villa i Enskede. Det var en så trevlig kväll med många skratt och god mat! Lite senare på kvällen kom även Gustav, Adam, Alice och Alex men jag gick inte långt efter de kom för jag höll på att somna sittandes efter en tuff dag.
 
På lördagen var det en liten utflykt på schemat, Norrköping var destinationen! Jag, Nicole och Ida skulle gå och se musikalen Come from Away på Östgötateatern på kvällen. Men vi åkte redan på förmiddagen så vi fick lite tid innan att äta och turista lite. Vi gick och åt lunch ganska direkt när vi kom fram på nåt lite cafe/resturang italienskt ställe. Jättegott var det i alla fall! Sen gick vi runt i stan och Nicole guidade oss igenom sin barndomsstad, det var otroligt kallt ute denna dag så vi fick till slut gå in och kika i lite affärer istället för att hålla värmen och så blev det en liten julfika också innan det var dags för musikal. Det var min första gång på Östgötateatern och det var supertrevligt! Come from Away var en helt ny musikal för mig, jag hade hört två låtar innan och hade väl bara en lättare koll på handlingen. Jag tyckte den var bra överlag men jag har som vanligt lite åsikter. Den var lite seg i början upplevde jag men tog sig mot mitten och det kändes som att man fick lite mer känsla för karaktärerna. Sen tyckte jag även att det var svårt att skilja låtarna från varandra, jag tycker mycket lät ganska lika. Hur som helst så är jag glad att vi såg den och de på scen, samt musikerna var grymma. Kul att de sätter upp lite nyare och annorlunda musikaler och inte bara alla gamla klassiker. Vi var ett nöjt men trött gäng som tog tåget hem sen, det blev en toppendag och ett skönt avbrott i stressen.
 
Söndagen sen var jag bara hemma och pendlade mellan att fixa med saker, packa och stress-scrolla på tiktok… Veckan som nu väntade skulle bli spännande på alla plan.
 
 
Stockholm - Stockholm Musikalartist Utbildning - musikal - teater