Vecka 47: Snöstorm, en mellofavorit från 2005 och ett advents-mys

Det krävs inte mycket för att hamna tre veckor efter här på bloggen, det är som sagt fullt upp nu och har varit ett bra tag men det är väl dags att komma i kapp igen och jag hade ju ändå börjat på detta inlägg för tre veckor sen men inte hunnit klart så det är väl lika bra att börja just där. 
 
Vecka 47 fick en lite spännande och annorlunda start då det kom ett plötsligt snöoväder och lamslog större delen av kollektivtrafiken, men inte gröna linjen tydligen, den gick utan större problem (vilket är spännande så den annars står still för minsta lilla.) Det blev till att pulsa i snön på alla oplogade vägar och klättra över nedfallna trädgrenar när man tog sig till skolan. Vi skulle morgonrepa och jag hade till och med åkt in lite tidigare för att först och främst ha sömsmån ifall tunnelbanan fastnade men också för att hinna värma upp rösten lite innan. Den planen gick dock i kras redan när jag kom fram för när jag kom in till skolan så var det låst och larmat. Städarna som vanligtvis larmar av hade alltså inte lyckats ta sig in och det var inte heller nån på kontoret på plats så vi var utelåsta. Till slut stod vi nästan halva skolan utanför dörren och väntade, några av oss gjorde tappra försök att utnyttja tiden och repa stämmor på gatan, vi behövde vårt morgon rep liksom. Efter en 40 min kom det äntligen nån med tagg som kunde släppa in oss. Spännande morgon!  
 
Trotts snökaos så var vi ändå 99% av klassen på plats i skolan så förutom att sånglektionerna för dagen var inställda så hade vi lektioner som vanligt. Vi startade med balett där vi körde halva tiden stång och sen halva tiden tyll där vi fortsätter att cleana stegen. Nästa lektion var den sista i mental träning för det här blocket. Vi jobbade vidare med rädslor och hur man kan tackla dem med en metod och så fick vi chans att testa metoden också med våra egna rädslor. Jag tror det är väldigt användbart.
 
Efter lunch så repade vi lucia i halvklass, det gick bra men man märker, särskilt när vi är i halvklass och man inte alltid har stöd av fler i sin stämma, vilka låtar eller delar av låtar som man behöver öva lite extra på. Sista lektionen sen hade vi teater och vi jobbade med Norén scenerna, mest själva men vi hade också lite tid i paren med Stefan för att prata om scenerna och hur vi tänker med viljor och sånt. Jag och Filip la mest tid på att lära in texten när vi jobbade själva så vi läste igenom en massa gånger och testade oss fram. Jag gillar den scenen vi har fått den har mycket kul att spela på och det ska bli spännande att komma upp på golvet mer sen. 
 
På tisdagen så kom vi faktiskt in på skolan vid kl. 8 trots snön så vi kunde ha vårt första rep på Ida, Nicole och Annas nummer. Det kommer vara ett komiskt nummer med modern dans och sällskapsspel om jag sammanfattar allt, utmanande men väldigt roligt. Dagen fortsatte med lektion med Sanna Martin där vi denna gång fick en massa inspiration på låtar att lägga till i sin repertoar, allt från schlager till svensk pop, till visor, till killåtar för tjejer osv. Det är så intressant och så användbart att få inspiration till att välja saker utanför boxen. Det finns ju så många låtar man har hört som man liksom redan kan som skulle kunna användas istället för att ta samma musikallåtar hela tiden. Nästa lektion var jazz med Maria vilket betyder rep på numret till julshowen. Vi cleanade lite på den delen vi la till veckan innan och så la hon till en bit till också, sen körde vi numret rakt igenom några gånger också vilket är ett riktigt konditionspass, det gäller att ta vara på luften alltså.
 
Efter lunch hade vi musik med Pelle och vi är ingång med ett interpretationsblock igen så det var 4st som sjöng. Jag var inte en av dem men det var riktigt fint att få sitta och lyssna hela lektionen, jäklar vad folk har utvecklats! Jag blir som en stolt mamma haha. Sist på dagen sen hade vi ensemble så vi repade på låtarna till julshowen. Denna lektion brukar vara en utmaning att hålla energin uppe på, det är inte så tacksamt att ha ensemble sista lektionen på en tisdag i en liten sal med dålig luft men det gick bra och jag tror det var skönt att vi även fick vara uppe på benen och markera koreografin också.
 
På onsdagen repade vi Lucia på morgonen sen hade vi en lång masterclass lektion med Sanna, då vi slog ihop båda halvklasserna. Det var en väldigt givande och rolig lektion, det är så kul att se hur hon jobbar med alla, vilka skillnader det kan bli. Det var också kul för det var många som hade fått inspiration av att välja låtar lite utanför boxen, jag trodde nog aldrig att jag skulle höra nån sjunga Så går jag ner i min källare på en masterclass men det var fantastiskt haha. Jag själv hade också ett lite annorlunda låtval, jag drog till med Nanne Grönwalls Håll om mig. Det var verkligen ett långt hopp utanför min comfortzone så det kändes lite jobbigt men det var samtidigt kul att testa nåt nytt och jag fick fin respons från alla så jag får helt enkelt lita på deras omdöme när jag själv dömer mig själv för hårt. En lite kul anekdot också är att det var min favoritlåt i mello 2005 och jag kunde fortfarande hela texten utantill, 17 år senare! Bra jobbat hjärnan, vi spar på viktiga saker ser jag haha. Eftermiddagen bestod sen av balett och sist jazz-rep.
 
Slutet på skolveckan är lite ett blur i mitt minne eftersom jag slutat skriva här och det är så mycket nu med allt men jag vi hade i alla fall en teaterlektion där vi fortsatte gå igenom de verktyg och övningar vi jobbat med under åren. Vi hade ett lucia-rep med Ceca som hjälp, det var skönt att kunna få en längre tid till Lucia-rep samt att inte behöva sjunga svinhögt kl. 8 på morgonen. Vi repade med på jazz-numret men det är mest bara finlir och att köra om och om igen då det mesta sitter nu. Vi repade stämmor till Elviras nummer, vi repade Elins nummer, det var stepp och balett och hela veckan avslutades med ett galet långt skolmöte där vi alla skulle försöka enas om vilka smukläder som ska beställas. När vi till slut var klara så avslutades veckan på klassiskt vis med ett besök på Tacobar, mycket trevligt!
 
Helgen sen bjöd på en fixlördag hemma och sen på söndagen på första advent hade vi adventfirande med klassen hemma hos Elin. Det var knytis så alla hade tagit med sig adventsfika och vi fikade, drack varm choklad och glögg, och pratade och skrattade mest hela kvällen. En supermysig eftermiddag/kväll! Det är fint att vi fick tid att umgås utanför skolstressen också och ett fint avslut på veckan.
 
 
SMU - Stockholm - Stockholm Musikalartist Utbildning - vinter