Sista sommarveckan: jobbpass, flytthjälp och en skärgårdsutflykt

Den här veckan drog igång med en rivstart och sen har jag bara fått försöka hänga på. Efter att ha jobbat hela förra helgen var jag helt inställd på att få ta mig helg i måndags, bara ta det lugnt hemma, hinna laga mat och träna men när jag satt och åt frukost så fick jag frågan från en kollega på Drottninggatan om att jobba. Jag hade ju inga "viktiga" planer för dagen och jag kan ju inte precis säga nej till jobbmöjligheter in this economy så det blev hastigt ändrade planer. Av med träningskläder på med jobbkläder och in till stan till kl 11. En lång men rolig dag och jag fick ändå till ett kortare träningspass på kvällen hemma sen. Jag jobbade ett likadant pass på tisdagen också. Det kändes i fötterna efter två långa pass men det var kul ändå att få jobba lite.
 
I onsdags var jag ledig men då hade jag lovat att hjälpa Jossan att flytta. Hon har ju bott i studentkorredor på Gärdet de senaste åren men har nu köpt en egen lägga i Råcksta. Det gick bra med flytten, hon hade inte så mycket grejer men det blir ju en del att bära ändå. Att bära tunga saker ner för trappor är liksom aldrig ergonomiskt haha. Vi hade en liten incident med skåpbilen som var enormt otymplig att svänga med i trånga svängar men allt löste sig tillslut, vi fick in alla saker i nya läggan och kunde sen gå och äta den obligatoriska flyttpizzan. Jag ser fram emot att komma och hälsa på sen när hon har fått allt i ordning.
 
I torsdag blev det jobb igen, det var också inte planerat i förväg utan jag fick frågan kvällen innan. Jag ska inte ljuga, där i stunden när jag tackade ja till passet kände jag mig som ett trotsigt barn som var surig över att behöva göra nåt jag inte ville göra haha men det var lugnt att jobba om än väldigt varmt. Sen som sagt in this economy är jag glad över de pengar jag kan få in. Jag hade ju också förmiddagen ledig hemma så jag fick tid att vila också.
 
I fredags var jag och Nicole på dagsutflykt ute i Skärgården. Jag fick nåt infall förra veckan att jag verkligen hade velat åka ut till skärgården och äta bullar, väldigt specifikt jag vet haha. Nicole förstod mig vision till 100% och var på så i fredags blev det äntligen av. Jag packade lite matsäck och åkte in till stan och mötte upp Nicole på TC. Vi gick och handlade de mycket viktiga bullarna sen promenderade vi till Strömkajen där båten gick ifrån. Inte nån av oss har egentligen nå vidare bra koll på skärgården men jag kollade lite på Waxholmsbolagets destinationer och där stod det att ön Grinda är perfekt för en spontanutflykt så då bestämde vi oss för den haha. Båten på ditvägen var en riktigt sån gammal ångbåt vilket var så mysigt! och efter att de flesta gått av på Waxholm så fick vi plats på bänkarna ute i aktern och kunde sitta resten av resan och se ut över vattnet och avundas alla storslagna skärgårdshus. Framme på Grinda var det supervarmt så vi letade fram första bästa klippbad och satte oss där, nämen det var så trevligt! Vi åt vår matsäck och de obligatoriska bullarna och så blev det några dopp i havet. Tiden flög förbi, som vanligt när vi umgås haha och vips var det dags att börja tänka på att åka hem igen. Vi gick en liten upptäcktsfärd till Grindas gästhamn och Värdshus i jakt på glass men utan fynd så vi fick promenera tillbaka till bryggan där båten gick igen. På hemvägen var det en modern båt som hämtade upp oss med hiss och allt och vi kunde sitta ute hela resan även om det blev lite kallt där mot slutet och fick jaga solen ombord haha. En mycket trevlig sensommardag må jag säga.
 
Igår var jag äntligen bara vara hemma och hinna fixa med saker hela dagen ledig och det var verkligen på tiden. Jag tror inte jag hunnit tvätta håret på liksom nästan en vecka och det var också hög tid att dammsuga, damma, diska ja allt sånt som behövs göra. Jag tog en lugn morgon men fick sen det mesta gjort under dagen. På kvällen åkte jag in till söder för att ta ett glas bubbel på Rost vid Zinkensdamm med några från klassen. Det blev inte en så lång kväll men det var trevligt, många som var med har jag ju inte sett på hela sommaren så det blev som en liten kickoff inför skolstarten nu imorgon.
 
Idag hade jag sommaren sista jobbpass på Rizzo, jag blir kvar som lite extra under hösten också men detta blev sista innan skolan börjar. Det var ett mellanpass på Gallerian denna gång så bara tre timmar vilket alltid är trevligt på söndagar. När jag slutade åkte jag hem ganska direkt, jag har en del saker jag hade behövt köpa på stan men jag får snällt vänta på lön och CSN alltså. Nu kommer kvällen gå åt till att tvätta, laga mat och fixa inför imorn. Galet att jag börjar trean imorn, jag kan nog inte riktigt greppa det, vi började ju ettan nyss! Allt är detsamma samtidigt som allt är annorlunda.
 
 
Stockholm - sommar