Första veckan på trean: Svett, bad, fina sommarkvällar och en förkylning

Förra veckan var den kortaste men också den längsta på länge, jag vet inte hur det gick till.
 
På måndagen började skolan igen, år tre! nämen precis som jag skrev i senaste inlägget, hur galet är inte det! Jag vet inte vad som känns mest galet heller, att börja trean eller att det redan gått två år sen vi började ettan. Men det var hur som helst en fröjd att komma till skolan och gå in i smu-rummet som nu är vårt och mötas av applåder och hejarop från klassen, snacka om boost!
 
Hur som helst så startade vi upp terminen med ett komigång-pass med Eugenia, zumba och golvstyrka. Det gäller att väcka kroppen direkt. Vi hade sen en föreläsning om träningslära och periodisering med Anna Taube. Vi hade den föreläsningen förra året också och jag blir alltid taggad att träna mer och planera, sen går det två veckor av terminen och jag inser att dygnet är för kort haha. Första veckan ska också enligt periodiseringstänket börja lugnt med att komma igång och känna in lite men det funkar inte riktigt i praktiken då vi sista lektionen på måndagen hade 2 timmars jazz med Gustaf, vår mest energiska jazzlärare. Det var svinkul men kroppen Mådde efteråt om jag säger så, jag fick även blåsor under fötterna haha. Vi körde i alla fall massor av diagonaler och sen en riktigt rolig korre till Beyonces Best Thing I Never Had. Dränkta i svett var det ända rätta att åka och bada efter skolan så sagt och gjort. Vi var ett gäng som tog oss till bryggan vid Skanstull och det var så oerhört trevligt! en fantastisk sommareftermiddag med bästa sällskapet man kan ha.
 
På tisdagen var jag inne och övade lite innan skolan, jag vill försöka få lite rutin på det nu, sen började dagen med balett. Vi körde gemensam uppvärmning och sen en ganska lugn stång men det var ett tag sen man satt kroppen i alla dessa positioner så det kändes i höfter och sånt efteråt. Nästa lektion var teater och vi har en vikarie i teater nu i några veckor medans Jo och Stefan är borta på annat. Vi ska jobba ett block med barnteater med henne vilket ska bli väldigt spännande, just denna lektion blev det mest lekar dock för att starta igång allt. Skoldagen avslutades sen med lite CV snack med Therese och Christina vilket behövs nu när det börjar dyka upp auditions att söka.
 
Onsdagen började med ett mobilitetspass med Anna Taube vilket var välbehövligt sen körde vi vår första jazzklass med Maria efter sommaren. Vi körde på direkt med diagonaler och sen också en korre. Samma korre som hon gjorde på den summercamp klassen jag tog i juni. Den klassen gick inte alls bra så jag fick verkligen ta revansch på den koreografin nu vilket var kul och det känns som det har landat en hel del grejer för mig i dansen under sommaren. Sist på dagen hade vi ett sångteknikpass med Ceca. 
 
Efter skolan bar det av emot Handen med nästan hela klassen för att fira Annas födelsedag. Det var ju fantastiskt väder så först blev det ett kvällsdopp i Rudan vilket var så trevligt! sen gick vi till Vallagränd där alla bor för att grilla korv. Det var verkligen en perfekt sensommarkväll! Varmt väder, korv, rödvin, chips och underbart sällskap. Nämen lyckan över allt bara sveper om en som en stor varm filt! Man ville inte att kvällen skulle ta slut. Men till sist var jag ändå tvungen att åka hem för det tar ju så lång tid, det skulle även visa sig ta dubbelt så lång tid som det brukar för det var totalt signalfel på alla gröna linjer söderut. Så efter att ha väntat i typ 100°C tillsammans med halva Stockholm i ca 100 år och behövt byta tunnelbana 4 gånger så kom jag äntligen hem en timme senare än planerat. Halvt mörbultad och helt slut... älskar verkligen SL ibland...
 
På torsdagen vaknade jag sen med halsont.... Jag hade börjat känna av det lite redan på kvällen innan jag gick och la mig men efter en natts tveksam sömn i värmen hade det slagit ut helt så det var den första skolveckan det. Så torsdagen, fredagen och lördagen spenderades bara hemma själv i läggan sittandes i soffan och kollandes på Sherlock... Jag såg på riktigt 3 säsonger haha fattar ni hur många timmar det är... jag höll på att tappa det där på slutet.
 
På söndagen sen hade jag min första barnklubb ute i Sollentuna. Det är nånting jag ska jobba med under hösten i det event bolaget jag är anställd vid. Denna gång var min liksom intro-gång så jag fick visat för mig hur jag ställer i ordning stationen och hur allt funkar sen körde jag barnklubben. Denna gång var det pyssel med pärlhalsband och det gick bra, barnen var väldigt söta haha. Det tog alla mina krafter dock då jag fortfarande var rätt matt efter att ha varit sjuk i flera dagar. Skönt att jag kunde komma hem och vila sen på eftermiddagen i alla fall.
 
Som sagt en väldigt händelsefull vecka åt alla håll och kanter men jag är så glad att vara tillbaka i skolan jag har verkligen saknat att skratta tillsammans med alla dessa härliga människor. Det känns verkligen som att komma hem.
 
 
SMU - Stockholm - Stockholm Musikalartist Utbildning - sommar