Sjunga med hopprep, en flirtig mashup, comedy-rep och att ta över en tacobar

Nu när jag ändå försökte att blogga i någolunda nutid så är blogg.se så buggit att det knappt går att logga in så vi får se när det här väl kommer upp haha. Det blev cirka tre dagar senare haha. Vi smygstartade lite med comedyrepen förrförra veckan men förra veckan satt det igång på riktigt och det kommer bara bli mer och mer fokus på det här framöver.
 
Måndagen såg ganska vanligt ut dock, jag övade sång själv på morgonen sen var första lektionen, teater där vi fortsätter repandet på Vi som är hundra. Det går okej I guess, det är en svår pjäs och inte alltid lätt hur vi ska lösa scenerna på bästa sätt. Denna gång jobbade vi inte hela halvklassen på lektionen utan mer i scen för scen så vi kunde fokusera lite mer tydligt scen för scen. Sen var det lunch och efter lunch hade vi balett med Anders denna gång, alltså vår vikarie så vi fick göra lite andra grejer än vi brukar. Sista lektionen var jazz med Gerrard, lite diagonaler med klackar och sen körde vi en fosse-korre på slutet, alltid kul att få testa orginal korre även fast det är svårt.
 
Tisdagen såg lite liknande ut som måndagen. Vi hade teater först och denna gång låg fokuset på scenerna precis innan sista scenen och så körde vi en italienare igenom alla våra scener, alltså att köra igenom allting supersnabbt. Jag var lite stressad över annat i tisdags också pga. att jag var tvungen att försöka få tag i hovrätten så de kunde förklara för mig hur jag svarar på överklagan. Domen som kom i rättegången jag var på för några månader sen blev ju överklagad och jag måste svara på den och jag fick instruktioner på hur från hovrätten som jag tror du måste läst juridik i minst 3 år för att förstå.... Tack och lov så var de supertrevliga när jag ringde och kunde förklara för mig så nu kan jag verkligen släppa det här. En ny dom kommer komma men nu behöver jag iallafall inte lägga nån mer energi på det. 
 
Dagen fortsatte och jag hade en riktigt bra sånglektion, så där att jag blev överraskad själv hur bra det gick! Nämen jag är så glad och stolt över mig själv. Over the love är verkligen en ta sig vatten över huvudet låt men jag kan sjunga den nu! det är helt galet! Nu blir jag liksom taggad på att öva ännu mer teknik fatta vilka möjligheter som öppnar upp sig! Så kul! Efter lunch i tisdags var det jazz med Maria som vanligt och denna gång kände Maria för lite latin-diagonaler vilket var väldigt kul, det ger en lite extra spice till den vanliga jazztekniken. Sen avslutade vi lektionen med att dansa King of New York igen, en fartfylld och rolig klass. Vi hade kör som sista lektion, vi brukar ju ha musik men schemat blir lite omkastat pga comedy-rep, vi började iallafall med en ny comedy-låt denna gång, mycket spännande!
 
I onsdags började dagen med ett beltning/komprimerings teknikpass med Ceca och det gick faktiskt riktigt bra! Vi jobbade med att hitta ett motstånd med hjälp av hopprep och liknande vilket kan hjälpa mycket för att hitta kroppen liksom. Jag brukar bli så fasligt trött av att öva sån här sångteknik men jag blev inte det alls i onsdags! visst lite trött blir man ju men det är ju att likställas med ett styrkepass så det är ju inte så konstigt men jag kunde köra allt vi gjorde och jag kom upp riktigt högt. Väldigt kul! men det är ju också lite detta jag jobbat med nu i över the love, mixen och belt på tunna stämband så jag kände mig lite hemma ändå. 
 
Från styrkepass för rösten till styrkepass för kroppen för på baletten var det just zumba, styrka och stretch som stod på schemat. Efter lunch sen hade vi rep med Hans på öppningsnumret till Comedy, det är alltså det numret vi började på förra veckan. Det gick bra vi gick igenom lite ändringar och hade tid att öva in oss på det vi redan fått också. Sist på dagen repade jag, Adam och Alma med Hans på ett nummer vi ska göra, det kommer också bli riktigt bra, vi kommer behöva öva massor men det kommer bli både roligt och snyggt! När jag ändå hade en bra sångdag i onsdags så passade jag på att öva sångteknik efter skolan också, jag ska verkligen försöka lägga på ännu ett kål på just teknikträning, det behövs alltid och jag vill öva mer än jag gör.
 
Vi brukar ju ha sångteknik med Maria på morgonen på torsdagar men just denna vecka så hade vi helklass med Ceca istället. Vi fick i uppgift att i grupper om 6st skapa en mashup av minst tre låtar (som går inom kategorin 4 chord songs), varav två behövde ha stämmor och vi fick 45 minuter på oss. Vi hade ett bra kreativt flöde redan från början i min grupp så det flöt verkligen på jättebra, nån nämnde Hej Monika, nån annan Hey Soul Sister och vi hade direkt ett tema på "hej-låtar" så kom vi på att Call Me Maybe refrängen börjar oxå på "Hey" och så slängde vi in en liten bubblare på slutet också med Time to Say Goodbye haha. Utifrån det så hade vi en storyline också med en ihärdig flörtare till en mer tveksam Monika och vi började masha ihop låtarna på ett roligt sätt och la till lite ters-stämmor och sånt. Det var jättekul och det var kul att höra de andra gruppernas mashups sen också, det var kul att inte nån av grupperna hade tagit samma låtar heller, det var en väldigt blandning och olika teman. 
 
Nästa lektion var balett och det blev mycket styrka denna klassen också men vi jobbade även tekniskt med tenduer och sånt fast liggande med fötterna mot väggen. Det är så enormt jobbigt att ni förstår knappt men det är också så jäkla nyttigt för att det går inte att fuska. Man måste jobba rätt, hålla kroppen och jobba igenom benen annars så faller man. Det är just sånt här jag behöver så jag uppskattar verkligen såna klasser. Efter lunch sen fortsatte vi repa på öppningsnummret med Hans och vi har kommit en bra bit på vägen nu, lite mer än halva numret och det ser redan supersnyggt ut. Sista lektionen sen var teater i helklass och fokuset för dagen var början och slutet som vi inte gjort så mycket. Slutet har vi inte gjort alls så där fanns det mycket att lösa och testa sig fram på, det är rörigt men förhoppningsvis så blir det bra, vi har nån slags plan iallafall. 
 
Fredag igen och vi började dagen med balett och det var en "rivig klass" direkt citerat av Eugenina, vi körde på med högt tempo och det var lite frustrerande at times då jag försöker jobba rätt men det inte alltid är så lätt om saker går för fort. Det är bra med utmaning också men jag önskar jag inte var så skör jämt bara. Nästa lektion var stepp och temat var sextondelar och trioler och vi jobbade med två olika timesteps, en på treor med paddle and roll och en som vi har gjort förut på trioler. Svårt men ändå på en lagom nivå svårt så man ändå hänger med och kan göra steget efter lite övning iallafall, en kul klass. Sist på dagen hade vi ännu ett rep med Hans denna gång på ett nytt nummer! ett nummer det kommer skålas en del i på olika sätt, mycket spännande och roligt.
 
På kvällen väntade ettornas vokalkonsert så efter skolan var det till att duscha och fixa till sig lite sen prommenderade vi mot Odenplan och åt på en vietnamesisk restaurang. Jag har faktiskt aldrig ätit vietnamesiskt innan men det var väldigt gott! Det var också en väldigt trevlig eftermiddag som förutom god mat även bjöd på många skratt. Själva konserten sen var väldigt bra, jäklar vad duktiga de är våra ettor, så kul att få höra dem individuellt. Efteråt tog vi oss vidare till TacoBar och drack öl och drinkar kvällen ut. Nämen det var så trevligt och jag har skrattat så mycket! åh vad jag älskar dessa människor! jag kan verkligen stanna upp mitt i och bara slås av den totala tacksamheten över att få vara omgiven av så fina vänner!
 
I lördags tog jag en välförtjänt sovmorgon, enligt min sömn-app så hade jag haft en sömnkvalite på 100% vilket ändå är bra jobbat haha. Sen var var jag ändå rätt effektiv resten av dagen och fick det mesta jag behövde få gjort, gjort. Jag pratade med Mamma i telefon, jag eplierade benen, jag övade manus, diskade, städade och dammsög lägenheten, övade sångteknik, lagade mat och skrev majoriteten av detta blogginlägg. Det är ändå rätt bra jobbat och jag kände mig inte ens stressad jag hade också tid att bara ta det lugnt och kolla på reprisen av Masked Singer. En väl använd dag hemma ändå.
 
Igår hade jag mamma och pappa på besök, jag fick hjälp att bära upp mina balkongmöbler och vi åkte och storhandlade ute på ICA Maxi så jag kunde få tag i lite billigare matvaror. När vi kom hem igen visade jag filmerna från Les Mis redovisningen och så åt vi middag som mamma hade tagit med, supergott! Det var längesen mitt kylskåp var så fullt av godsaker, känns väldigt trevligt! Ett bra avslut på veckan.
 
 
SMU - Stockholm - Stockholm musikalartist utbildning - Sång - dans - musikal - musikalartist