Jazzteknik, olika rep och en helg i sjukstugan

Vi ligger efter igen surprise, surprise haha så nu ska jag försöka få ut detta inlägg innan det hinner gå en vecka till... Förra veckan var i alla fall fullspäckad men slutade hemma i soffan, det är verkligen tvära kast ibland
 
Måndag och tisdag var de enda dagarna som inte hade comedy-rep förra veckan, fokuset låg istället på bl.a. teater och jazzteknik. Halvklasslektionerna i teater i som vi brukar ha på morgonen försökte vi ha i så mycket helklass det gick för att kunna repa pjäsen så effektivt som möjligt, så fick man gå ifrån ifall man hade sånglektion. Så på måndagen var jag med på båda lektionerna och sen på tisdagen ungefär en och en halv. Det är fortfarande lite saker som vi måste lösa i pjäsen och jag tycker det är så svårt, jag vet inte om det jag gör är bra, det känns lite som det jag testar olika grejer men jag har ingen aning om hur det ser ut utifrån. På tisdagen var jag som sagt bara med halva andra lektionen för jag hade sånglektion, Jag hade vikarie på sånglektionen i tisdags så jag fick köra lite annorlunda övningar vilket var kul och även testa lite musikteori kunskaper vilket är aningen bristande haha.. det är verkligen något jag skulle behöva öva lite mer på, mest för min egen skull så jag kan känna mig lite mer självsäker i allt. 
 
Dansmässigt bestod måndagen av balett, en ganska vanlig klass. På jazzen sen hade vi jazzteknik med Gustaf, alltså mycket fart, fläkt, hopp och en köttig korre som fick avsluta allt. Det var en krävande klass överlag då vi gick rakt på diagonalerna eftersom vi precis dansad balett innan och ändå var varma. Jazzen på tisdagen var också teknik men absolut inte på samma sätt. Maria är mycket mer noggrann men vi fick både köra ett stretchpass och många roliga diagonaler och avsluta med hopp som ska leda till splitthopp sen vilket jag älskar, det är tunga hopp men det är min typ av hopp.
 
Tisdag betyder ju att vi avslutar dagen med musik och just denna gång var det sista lektionen med Oscar. Vi började lektionen med lite övning i att följa en dirigent och fick även testa dirigera varandra. Sen så vi avslutade med det där körarret med "sexiga stämmor" som vi jobbat med de senaste gångerna. Det gick bra, men jag var tyvärr tvungen att gå innan vi hann sjunga igenom allt då jag skulle på arbetsintervju för ett sommarjobb efter skolan. Men intervjun gick bra så det var nog värt att missa lite ändå.
 
På onsdagen hade vi i min halvklass eget rep på morgonen och det var lite kort om salar men vi fick öva så gott det gick ändå ute i korridoren, jag höll på och gick igenom en specifik del av öppningsnumret som inte riktigt satt sig än. Tyvärr resulterar dans på betonggolv kramp i höften för min del... så på baletten sen fick jag ägna halva stången åt att försöka stretcha och massera ut den. Tack och lov hjälpte det och jag kunde vara med resten av klassen vilket var bra för det var en rolig klass. Efter lunch hade vi rep på öppningsnumret igen och fick ut sista delen av koreografin så nu är numret så gott som färdigutlärt så nu behöver vi bara att öva och såklart cleana en massa. Vi fortsatte med rep även sista lektionen men då bytte vi till ett annat nummer, vi hade inte så jättemycket tid så vi hann bara med början men jag kan säga att det kommer bli ett väldigt roligt nummer.
 
Torsdagen började med ett lite annorlunda sångpass då vi fortfarande hade vikarie. Vi fick jobba ungefär samma som jag fick göra på min sånglektion, med liknade övningar och med en del fokus på musikteori, det gick bättre att vara fler då får jag nån mer att stötta mig på när jag blir osäker. Nästa lektion var rep för min del på det lite mindre numret jag har tillsammans med Alma och Adam. Tyvärr var Adam sjuk så vi hade Filip som inhoppare men det gick bra och det kändes bra att få slipa lite mer och göra lite ändringar, förra gången vi repade var det mer att bara kasta sig ut och testa allt, nu hade vi mer tid att jobba på detaljer. Detta nummer är från en väldigt ny musikal och har mycket humor så det kommer bli kul att få fortsätta repa på.
 
Efter lunch sen hade jag och de flesta andra eget rep, så jag gick igenom lite koreografier men satt mesta delen av tiden med väldigt tålmodig hjälp av Elvira och försökte få in tempot till Single Ladies haha... Det är en av låtarna i medleyt i öppningsnumret men det är upp speedat och lite ändrat från originalet och av nån anledning så ville det verkligen inte sätta sig i min kropp rent sångmässigt. Nämen man kunde bara skratta åt eländet till slut haha men vi löste det! Jag tror det var 4 pers inblandade på slutet som försökte hjälpa mig att hitta rätt haha... 
 
Sista lektionen var teater och veckans sista rep på Vi som är hundra. Vi körde ett genomdrag på alltsammans och sen jobbade vi vidare med slutet för det är det som inte riktigt var satt ännu. Det gick bra, vi saknade lite folk men gjorde det bästa av situationen sen är det som sagt en ganska klurig pjäs överlag så jag har mycket blandade känslor över min prestation som ni förstår.
 
Jag hade känt mig lite extra täppt och snorig under veckan men trodde det berodde på allergier, dock när jag pratade i telefon med Hanna på torsdagskvällen så kände jag av halsen lite också så jag började motvilligt bekanta mig med tanken om att jag nog blivit förkyld. Mycket riktigt så vaknade jag med halsont på fredagen så jag fick sjukanmäla mig. Oerhört tråkigt!  Halsontet gick över rätt snabbt men jag fick istället bihåleinflammation. det var som att nån eldade i min näsa och jag hade massa tryck i ansiktet och på sidan om näsan. Väldigt obehagligt och inget jag rekommenderar. Att sova ordentligt blev också väldigt svårt, enligt min sömn-app hade jag en stark sömnkvalitet på 46%.... Så ingen skola på fredagen och sen inget födelsedagsfirande för Alice & Gustav på lördagen för min del... åh jag var så ledsen över det! Jag satt mest bara i soffan hela helgen och såg ikapp BiT och en massa filmer. 
 
Filmerna jag såg:
Dark Phoenix som kan vara den sämsta av alla X-men jag hatade den! 
The Father, otroligt skådespelarinsatser, en känslosam film som jag inte riktigt var i rätt mood för
Don't Look Up, gillade inte! förstår att det är satir och det ska vara kul men inte min typ av humor alls
Hidden Figures, intressant historia tyvärr ganska mycket white-savior
Ruby Sparks, mysig film med mer djup än jag trodde, kul spinn på manic-pixie-dreamgirl tropet
 
Tack och lov hann jag bli tillräckligt frisk efter en hel helgs kurerande så på söndagen hade jag energi och ta tag i att måla naglarna och tvätta håret och allt sånt. Sen kunde jag avsluta veckan med en sömnkvalle på 83% haha och var väldigt taggad på att få komma tillbaka till skolan igen.