Träningsvärk, allsång, charter, vaccin och långa fikastunder - Två första veckorna i 2an

Så har vi helt plötsligt börjat tvåan på SMU? vad hände med tiden? det känns som det inte var så längesen vi satt där, jättenervösa  i socialt distansierade rader på pallar i sal 2 och hade vår första dag. Jag antar att det är en klassiker att känna så men det är verkligen sant, åren går fort nu.
 
Mjukstart sysslar vi inte med på SMU utan vi startade upp terminen på måndagen med ett ordentligt fys-pass. Det var tungt och svettigt och fantastiskt roligt att vara igång igen! Nämen bara att få vara tillsammans med klassen igen! vilken lycka! Vi hade en lunch och efter det en lektion med skade-/träningslära vilket alltid är bra att fräscha upp sina kunskaper på.
 
Tisdagen startade upp med teater i helklass vi lekte lekar, vad sägs som disco-kull och blodig potatis haha och drog även igång med vårat "clown"-block vi ska jobba med nu under hösten. Vi jobbar tack och lov inte med mask och näsor dock utan från en annan vinkel vilket ska bli otroligt intressant. Vi gjorde en övning där en person får gå ut ur rummet, vi som är kvar i rummet ska komma på en uppgift till personen att göra, t.ex. ta en stol och sätta sig på den. När personen sen kommer in igen så ska den lista ut vad den måste göra och vi i publiken får bara hjälpa till genom att applådera när personen är på väg att göra rätt sak. Det blir verkligen både roliga och intressanta scener som utspelar sig och också en enorm kommunikation mellan aktören och publiken. Vi hade sen jazz med vår nya jazzlärare för terminen, kul att får börja dansa igen även om en känner sig lite ringrostig och träningsvärk:ig haha. Skoldagen avslutades sen med lite info om året och så startade vi upp ettornas inspark genom att krascha deras info möte i full charter outfit haha.
 
På kvällen sen skulle jag och Nicole på genrepet på Allsången. Nicole hade fått fribiljetter eftersom hennes kille Pontus är med i allsångskören så då passade vi på att gå. Så först blev det middag med burgare på Brödernas sen tog vi oss ut till Skansen. Det såg ut att bli en kall och blöt kväll men tack och lov så sken vädret upp och det blev riktigt fint. Allsången var så otroligt klämcheck som den brukar haha men det var kul att få vara där och uppleva lite liveframträdanden.
 
Onsdagen bjöd på sånglektion med vår nya sånglärare för året, mycket info men vi spelade också SingSing vilket var superkul haha. Vi hade sen läsårets första balettlektion, med ny lärare även där. Jag lyckades såklart stuka foten lite... om jag är less på mig själv ja! tack och lov så var det inte så illa, så jag kunde köra på men ändå... Skoldagen avslutades sen med lite ensemblesång i helklass. Vilken lyx att äntligen få ha kör i helklass efter att ha varit uppdelade hela ettan nu jäklar ska det sjungas och bli bättre på att övas stämmor för min del.
 
torsdagsmorgonen hade min halvklass vår första sångtekniklektion, den lille, lille rösten får kämpa men det gick ändå över förväntan. Jag har känt mig sliten nu ett tag, jag är nämligen sämst på att prata rätt och att jobba service hela sommaren har inte hjälpt så nu gäller det att börja lugnt igen, vilket är svårt. Nästa lektion var teater där vi gjorde samma saker som i tisdags men denna gång vi jag vara uppe på golvet i klappövningen. Det gick så bra till en början men herregud så frustrerande det var när jag inte kunde lista ut vad de ville men tillslut så listade jag ut det haha. Efter lunch sen hade vi en till lektion i träningslära innan vi slutade för dagen. Större delen av klassen tog sig sen till Vete-katten för lite eftermiddagsfika, supermysigt! spontana eftermiddagsfikor är det bästa haha
 
Första skolveckan gick verkligen supersnabbt och vips var det fredag. Vi hade balett på morgonen sen var det bara utvecklingssamtal resten av dagen. Efter skolan blev det att skynda sig hem för att fixa i ordning sig och åka in till Rålis för att ha inspark för ettorna. Vi hade som sagt tema Charter så alla vara charterklädda (i den mån det gick i kylan haha) vi hade ordnat femkamp och ettorna hade även fått i uppgift att skapa ett nummer per lag om sitt tilldelade resmål. Det var en supertrevlig kväll! jag är ingen mäster-minglare kanske men det var kul att få chans att umgås och lära känna de nya ettorna lite i alla fall. Lördag och söndag innebar jobb för min del men det gick bra dagarna rullade på snabbt ändå och jag försökte även få in lite vila och sysslor emellan.
 
Utvecklingssamtalen fortsatte på måndagen så det blev lite sovmorgon för min del vilket ändå var rätt skönt efter en jobbhelg liksom. Men jag var i skolan tidigare ändå för att köra ett styrkepass sen hade jag utvecklingssamtal i teater, sång och balett. Det gick bra, jag gillar utvecklingssamtal då får jag bra koll på hur jag ligger till och kan även få chans att analysera lite själv haha. Dagen avslutades sen med en jazzklass och det var skönt att få dansa av sig lite efter en ganska lugn dag.
 
Tisdagen bjöd även den på utvecklingssamtal, jag hade ju haft alla mina redan så jag passade på att komma till skolan och öva sång och stepp istället. På eftermiddagen hade vi jazz igen, vi har börjat med en lite Fosse-inspirerad korre som är jättekul. Sist på dagen hade vi musik där vi övade på improvisation och gick igenom de olika ansatserna en kan jobb med i sång. Jag tycker sångimpro är jätteläskigt men det gick bra, vi körde det två och två som en konversation vilket släppte lite pressen på det hela och gjorde det väldigt kul. Liksom tänk att ha en musikalisk konversation om hur sega CSN är haha. På onsdagen var vi back in business på riktigt med fullt schema. På morgonen startade vi upp vårat lilla grupprojekt där vi ska iscensätta ett medley, det kommer bli kul vi har en rätt knasig idé haha. Vi hade sen balett, teater i helklass där vi fortsatte med klappleken och så avslutades dagen med lite ensemblesång.
 
Torsdagen startade upp direkt med en sångtekniklektion följt av balett. Det är inga lugna förmiddagar vi har inte. Torsdagar har även utökats till en riktigt dansdag nu i tvåan. I ettan var den stora dansdagen fredagar med tre dansklasser på rad, det kvarstår visserligen fortfarande men nu har vi även tre dansklasser i rad på torsdagar också, det är köttigt men också väldigt kul! Så som sagt efter lunchen hade vi jazz och sen sist på dagen Street. Jag har varit lite nervös över just street:en men det är faktiskt väldigt kul. Så länge jag kan släppa på alla press och liksom bara dansa så är det fine men måste jag prestera så får jag panik haha, det kanske släpper ju mer jag får dansa, jag hoppas det.
 
Fredagen startade med en vanlig balettklass men sen hade vi istället för vanliga dansklasser, auditionträning i jazz och stepp resten av dagen. Lite nervöst, lite stressigt men det gick mestadels bra. Jag fick lite ångest på jazzen och kände mig så otroligt besviken på mig själv och hela min prestation. Det är så svårt när jag vill så mycket men inte riktigt är där än på allt, både fysiskt och psykiskt. Jag försöker tänka på lilla gymnast-Emelie som var rädd för att åka på friståendeträningarna för att hon var så långsam med koreografin och hur långt jag har kommit nu. Det påminner mig ändå om hur kämpaglöd kan ta en långt. Steppen var tuff den också men där visste jag att det skulle vara för svårt redan från början så det var helt enkelt bara att hänga på så gott det gick haha. Jag menar om en sätter ihop alla gånger vi körde igenom koreografin så satt jag nog i alla fall 75% av den haha.
 
Helgen var nu kommen och efter 13 intensiva fullspäckade dagar med skola och jobb så hade jag äntligen en ledig helg. Men då gäller det att komma ikapp med allt annat som måste hinnas göras i livet som att gå och ta sin andra vaccinspruta t.ex. Jag hade bokat en rätt tidig tid på lördagen ifall jag skulle få biverkningar så de skulle hinna gå över innan måndagen. Jag vet inte vad jag höll på med på morgonen dock för jag missade första tuben jag tänkte ta och sen när jag gick ner för att ta nästa så hade jag ju glömt den där vaccinlappen så jag fick springa tillbaka för att sen springa tillbaka till tunnelbanan igen och ta ännu en senare... Herregud vilken stress.... Tur i oturen att jag är sån tidspessimist i min planering ändå för jag kom ändå i tid med 3 min till godo haha... Vaccineringen gick supersmidigt, jag var på Sabbatsbergs Sjukhus denna gång och det var mycket mer struktur och punktlighet här än på Slakthuset, en blev till och med bjuden på saft efteråt, mycket trevligt! När allt var klart sprang jag lite ärenden på stan innan det bar av hemåt igen.
 
På eftermiddagen sen kom Alice på besök, hon var på blixtvisit i Stockholm över helgen så då var det ju perfekt att hinna ses och fika lite (eller mycket haha). Det var supertrevligt som alltid! och tack och lov kände jag inte av några biverkningar från vaccinet mer än ont i armen. På kvällen sen efter Alice hade åkt så började jag känna mig lite febrig dock så jag gick helt enkelt och la mig, 10 timmar senare vaknade jag upp på söndagsmorgonen och mådde bra igen! Söndagen gick till att komma ikapp med livet lite, laga mat, tvätta håret, fixa med naglarna, blogga, och allt sånt som ska göras. Back on track för en ny skol och jobbvecka att starta.