In i september kull, klapp och klack

Vi håller tummarna för att jag faktiskt inte bara börjar skriva detta inlägg idag för att sen skriva klart det en vecka senare haha herregud... Jag vill verkligen försöka hålla det uppe med bloggsöndagar, både för mig själv och för er som läser vi får se hur det går haha.
 
Som vanligt går tiden i racerfart och vi har redan klarat av tredje skolveckan för terminen. Denna vecka har vi gått på fullt schema med sånglektioner och allt då vi är klar med utvecklingssamtal och alla andra speciallektioner som har varit. Måndagen bjöd på en liten sovmorgon då jag inte hade sånglektion sen körde vi på med teater och mer klapplek. Efter lunch hade vi stabilitetsträning, det känns bra att den är med i tvåan också en kan aldrig bli stabil nog i bål och allt sånt. Sista lektionen var jazz där vi bland annat avslutade fosse-korren, superkul och så mycket dansglädje hos alla kändes det som.
 
I tisdags hade vi teater först på morgonen vi värmde upp med lite fäbod-kull... haha ja exakt vad det låter, kull till folkmusik haha och sen körde vi, you guessed it! klappleken, det är spännande hur mycket som kan hända på golvet bara genom att nån ska lista ut en uppgift. Efter teatern hade jag min första sånglektion för året. Det blev bara fokus på teknik men det behövde jag också. De nya övningarna vi fått är rätt traggliga. Efter lunch väntade jazz med en ny kul korre och sen som sista lektion hade vi "musik" det är en lektion som kan innehålla det mesta och just i tisdags så stod snabbinlärning på schemat. Vi skulle lära oss Hoffmaestro's Highway Man, ni vet den som går så otroligt snabbt. Vår lärare skrev ord eller ritade små bilder på tavlan för att vi skulle kunna memorera texten sen slängde han på lite stämmor och så körde vi fullt fart haha. Svårt, stress men också ett jättekul sätt att jobba med inlärning, och det lät ändå riktigt bra tillslut.
 
Onsdag och första september! Vi började dagen med att fortsätta jobba med medley-projektet, det är mycket kvar men det tar sig. Vi hade sen balett och jag och mina stackars krampiga höfter kämpar vidare, när jag vill men kroppen inte fattar vad jag vill.... Efter lunch bjöds det på teater i helklass vi värmde upp med riverdance-kull haha... och sen fick klappleken sig en uppdatering då vi nu ska vara två st. på golvet och det kan bli så otroligt roliga scener. Jag höll på att storkna flera gånger om när Samuel och Alice skulle lista ut att de var en slottsvakt och en födande kvinna på slottsbacken haha men det löste det tillslut och vi som publik fick verkligen skratta av oss haha. Sist på dagen var det sen dags för ensemble-sång. I torsdags var vi på plats innan skolan med medley-gruppen för att hinna fixa lite sen drog dagen igång med sångteknikpass, balett, jazz och sist men inte minst street. Jag hade både en bra jazz och street-dag i torsdags så det var riktigt kul att få dansa. Korren på streeten var till Silk Sonic's Skate så både smooth och charmig ihop bakat. Det är så härligt med koreografier som en blir glad av!
 
Det var som vanligt mycket dans även i fredags och nu fick fötterna jobba ordentligt. Vi började dagen med balett sen hade vi årets första riktiga stepplektion. Det blev mycket att bara fräscha upp minnet lite och gå igenom tekniken på steppen men vi fick även avsluta med att börja på en ny korre så det var kul. Sista dansklassen för dagen var sen klack och passande nog hade mina dansklackar som jag beställt kommit så jag kunde hämta upp dem i torsdags. Jag har ju dansat i liksom "stela" karaktärsskor innan men det här är verkligen nåt annat. Dessa skor har mjuk sula och det finns otroligt med teknik bakom det hela, vilket kommer vara enormt användbart sen när en ska jobba musikal i framtiden då mycket dansas i just klack! Läraren vi hade, Malin, hade jobbat hela 9 år för Moulin Rouge, bara det är ju hur coolt som helst! Det var mycket teknik som vi fick traggla, bara att gå korrekt är mycket att tänka på. Fötterna ömmade och jag drog på mig ett skavsår men det var superkul! och jag ser fram emot att få ha klack nu i några veckor. Dagen avslutades med skolmöte och sen var det en väldigt trött Emelie som åkte hem och bara tog det lugnt resten av kvällen.
 
Helgen har bara varit jobb för min del, heldag igår och halv idag. Jag stannade även en timme extra idag för de behövdes. Det blir rätt mycket att jobba hela helger så här och samtidigt hinna med allt annat i livet och skolan. Det krävs en hel del struktur från mig och att hela tiden vara "on top of things" men jag hoppas jag ska kunna balansera allt. Livet som student ändå haha nu får jag tagga om för en ny skolvecka och en stundande vokalkonsert!