Tidiga sångmornar, valsteknik, utmärkt falafel och live teater

Så där ja! nästan helt ikapp, nu är jag ju ändå framme på samma vecka som vi faktiskt befinner oss i haha. Jag har en ledig helg denna vecka och det kan vara min mest dyrbara tid särskilt när jag känner att jag inte riktigt hinner med att ligga i fas med allt. Det finns verkligen nåt underbart i känslan att liksom kunna bocka av attgöra-listan och faktiskt vara redo för en ny vecka, inte bara kastas in i den felklädd med huvudet före ungefär.
 
Veckan startade med en sånglektion på tok för tidigt på morgonen, jag var i skolan tidigt och försökte värma upp men min morgonröst är sällan på min sida så jag fick struggla lite, det blev sen inte bättre av att vi direkt efteråt skulle sjunga duetten på teatern heller, kämpa rösten! Men det känns som vi har ett riktigt bra sceniskt koncept nu som är kul att jobba med. På eftermiddagen sen hade vi balett och sist jazz. Vi hade gästlärare på jazzen så det var verkligen ett nytt rörelsemönster och nya övningar vi fick testa på men de passade mig väldigt bra, lite mer åt det moderna hållet men med mycket hopp och snurrar. Vi avslutade sen med en korre också som var annorlunda men kul! Efter skolan passade jag på att boka en sal och ta ett ordentligt stretchpass, nämen jag på riktigt skäms över hur stel jag blivit, det finns liksom inte tid att stretcha längre och jag får panne men nu ska jag försöka ta tag i det igen förhoppningsvis.
 
I tisdags var Gustav, alltså min duettpartner sjuk så jag fick jobba själv, lite tur i oturen kanske med tanke på rösten och jag fick tid att jobba mer med min karaktär. Efter lunch sen hade vi jazz och vi jobbade bara teknik på diagonalen just i tisdags. Jag kände mig inte riktigt i fas i huvudet så det gick sådär men vi kämpar på! Dagen avslutades sen med en musiklektion där temat för dagen var rytm och det är inte det lättaste, försök att sjunga till en metronom och inte ha metronomen som ettan det är lite tricky. Vi redovisade även alla våra små låtsnuttar där vi skulle sjunga basgången, många bra låtar många bra basgångar i en väldigt härlig partystämning haha.
 
Onsdagen fick en tidigt start då vi har ett gig lite senare i höst som ska repas in så vi var på plats strax efter 8 för lite körrep. Vi var ett trött och aningen blött gäng där efter att ha sprungit från tunnelbanan i regnet men repet gick ändå helt okej. Efter repet var det sång med Ceca som stod först på schemat och vi jobbade med runs av olika slag och i olika tempon, svårt men kul. Vi hade sen balett. Efter lunch bjöd schemat på teater med clown som gick så mycket bättre än förra veckan skrattmässigt, men det är tufft att hålla masken alltså, det är lätt att slås av situationens absurdhet när man framför en publik sitter på en stol i en pirathatt bredvid en person klädd i skinnkeps med tillhörande stripig svart peruk... haha. Sist ut på dagen var sen ensemblesången och vi har börjat med ett av våra nummer till julshowen som kommer bli ett sång och dansnummer. Vi ska göra Blackout från In the Heights och jag kunde inte vara mer taggad! jag älskar ju In the Heights och jag tror det kommer bli supersnyggt.
 
Vips så var det torsdag igen och ännu ett tidigt morgonrep, det blev väldigt många tidiga mornar denna vecka, bara att kämpa på. I vanliga fall så börjar vi ju torsdagarna med ett sångteknikpass men just nu är dessa klasser också vigda till duetterna och vältimeat nog var Gustav tillbaka igen så vi kunde jobba vidare. Det känns som att vi kommer på mer och mer snygga grejer rent sceniskt till duetten för varje gång vilket är så kul! vi kan även ha snöat in oss ett tag på att lära oss dansa vals ordentligt haha nämen jag skrattade så mycket, det är nämligen svårare än man tror, men allt för konsten liksom haha. Resten av dagen sen bestod av bara massa dansklasser, som vanligt. Först balett med mycket fokus på stången och ren teknik sen nivåjazz och sist street. Nämen jag tycker nästan synd om vår street lärare som alltid har oss sista lektionen på torsdagar när alla är som mest slut för jag tror jag kan tala för alla när jag säger att vi verkligen älskar att ha honom. Vi tog våra trötta slitna kroppar och tog oss igenom lektionen ändå och den var superkul. Vi jobbade med en korre med mycket isolationer vilket är svårt så man fick jaga men det var på en bra nivå och jag hade i alla fall jättekul.
 
Att få gå på publikrep är nånting som hör till en relativ vanlighet när man går på en utbildning som SMU men pga. pandemin så blev det inga såna för oss under hela ettan men nu i torsdags var det äntligen dags! Vi skulle få gå på genrepet av Rain Man på Oscars. Men efter en hel dag med dans så gäller det att fylla på energidepåerna så jag och Nicole passade på gå och äta falafel innan föreställningen. Gustav hade tipsat om en supergod turkisk restaurang så vi testade våra vingar där och blev inte besvikna, det var supergott och supertrevligt! Vi tog sen beslutet att promenera till teatern vilket både gick bra och dåligt, bra för att vi kom fram i en väldigt lagom tid och dåligt för att vi gick fel och råkade ta omvägar flertal gånger haha... Föreställningen i sig sen var bra, skådespelarna var fenomenala men det var ett genrep så allt var inte helt 100% klart och det kändes. Sen är jag personligen inte så jätteförtjust i denna historia, den känns liksom lite förlegad. Men det var väldigt kul att få gå på teater igen! jag minns liksom knappt senast jag var i en fullsatt teatersalong, galet!
 
Det var ett väldigt trött gäng som körde golvskola på baletten sen på fredagsmorgonen, herregud... Kroppen vaknade tillslut till liv och resten av dagen gick ändå relativt smidigt. På steppen fick vi mycket tid att nöta koreografin som vi jobbat med nu senaste tiden vilket var bra och skönt att verkligen få en chans att få alla steg att falla på plats. Sist ut på dagen var jazz och det började bra men sen hade jag otroligt svårt för en kombinationsdiagonal som vi skulle vända på till vänster och jag vet inte om jag riktigt hämtade mig motivationsmässigt efter det men vi kämpar vidare haha. Vi var ett gäng som hängde kvar sen efter eftersom ingen orkade åka hem, en klassiker. Jag var förbi jobbet en sväng för att skriva på lite papper sen åkte jag hem och spenderade kvällen med att steka plättar och kolla på Idol och Squid Game.
 
Jag har som sagt varit ledig hela denna helg och det har varit såå skönt och välbehövligt. Jag har hunnit med att vika tvätt, städa, källsortera, tvätta håret, måla naglarna och såklart blogga. Men jag har även hunnit ta det lugnt och vila upp mig. Jag såg klart Squid Game som verkligen var en annorlunda serieupplevelse, det var längesen jag såg nåt icke västerländskt i just film och serieväg. Den var helt klart sevärd och spännande men sen om jag kommer se en andra säsong om det kommer, vet jag inte. Jag känner också att det är tråkigt att det är en manlig protagonist. Jag blir mer och mer less för varje ny grej jag ser om att det alltid är mäns historer som berättas, särskilt när det finns intressanta kvinnliga karaktärer.. Hur som helst så passade jag även på att se Free Guy som kommit ut på Disney+ (även där en manlig protagonist... bara för att visa på min point igen), en charmig film, väldigt lättsam och kräver inte så mycket av en som tittare vilket ibland kan vara skönt.
 
Nu är det inte mycket kvar att hinna med innan helgen är slut jag ska bara mealpreppa inför veckan och renskriva lite skolanteckningar sen är jag helt i fas igen, redo för en ny vecka.
 
 
Film - SMU - Stockholm musikalartist utbildning - musikalartist - serier - teater