Manégehopp, do re mi, poseing workshop och den första färgglada festen efter corona

Ja ni vet ju hur det är vid det här laget.... jag började skriva detta inlägg för 8 dagar sen i hopp om att jag skulle hinna skriva klart det under förra veckan... som om det nånsin hänt... haha hur som helst bättre sent än aldrig I guess..? Här är inlägget om förrförra veckan:
 
Jag vet att jag alltid tjatar om att jag tycker tiden bara rusar förbi men alltså på riktigt veckorna känns som att skjuta iväg en slangbella. En lite seg startad måndag sen flyger man iväg och vips är det fredag igen, helg och sen en ny sväng med slangbellan. Jag vet inte om den tanken makear sense men det är det bästa sättet jag kan beskriva det på haha.
 
Måndagen startade med att jag var i skolan och övade sång på morgonen, jag hade sovmorgon egentligen eftersom jag inte hade nån sånglektion så då passade det bra att hinna öva lite. Vi hade sen teater där vi jobbade mer duetterna parvis med Stefan. Det är fortfarande lite struggle med att hitta alla viljor och sånt men det går framåt och jag tycker ändå jag och Gustav är nånting på spåren. Efter lunch brukar vi ha stabilitetsträning men eftersom vi ska köra golvskola på baletten senare under veckan hade vi vanlig balett istället. Det blev lite av en proffsklasskänsla på det hela men det var kul och väldigt givande att bara köra på i snabbt tempo. Vi avslutade sen dagen med jazz i vanlig ordning. Vi jobbade teknik mestadels och fick för kul testa på att göra coupé jeté en tournant i manége. Vi gjorde alltså ett hopp (som ni typ får googla på för jag vet inte om jag kan förklara det tydligt i skrift haha) runt i en cirkel i rummet. Det var en kul grej att få testa och svårt haha.
 
Tisdagen bjöd även den på jobb med duetterna på morgonen. Denna gång var första gången vi sjöng också på teatern vilket var spännande. Vår låt är nämligen inte den lättaste att sjunga jämt men det gick bra och vi hann börja leka runt lite på golvet med viljor och tankar. Jag hade hål lektionen efter då jag inte hade sånglektion i tisdags heller så jag hade passat på att boka en sal så jag kunde öva sång. Vi hade jazz första lektionen efter lunch där vi jobbade liknande som gårdagen men hann dansa lite mer korre sen avslutades dagen med musik. Där jobbade vi med gehör och solfège, alltså "Do Re Mi Fa Sol La Ti Do" och dess tillhörande handrörelser. Jag har verkligen aldrig jobbat med det innan så det är en utmaning, särskilt att minnas alla handrörelser och ord haha samt att hitta på gehör vad det är som spelas. Vi fick även testa att digerera varandra med solfége-rörelserna, kul men svårt.
 
Onsdagen började med sång där vi jobbade med frasering i låtarna Maybe This Time eller New York, New York. Frasering är kul att leka med och jag har nog alltid gjort det lite omedvetet så det är intressant nu att jobba med det mer in mind. Jag sjöng Maybe This Time och det gick helt okej även fast det är på tok för tidigt på morgonen egentligen. Nästa lektion var balett där vi körde styrka och golvskola sen hade vi teater med clown efter lunch och dagen avslutades med ensemblesång där vi jobbade vidare på den Kraja låten vi började med veckan innan.
 
Torsdagen började också med sång men mer ren sångteknik sen hann jag vara med på uppvärmningen på baletten innan min sånglektion. Sånglektionen på torsdagar krockar nämligen med baletten. Det var tufft att ha sånglektion nästan direkt efter ett köttigt sångteknikpass med det gick över förväntan och jag fick mycket bra tips att jobba på, duettlåten kändes så mycket enklare att sjunga. Ibland behövs så lite för att fixa till saker. Jag hann med att vara med på sista övningen på baletten sen innan det var lunch. Eftermiddagen fortsatte i dansens tecken i vanlig ordning, först jazz och sist men inte minst, street. Streeten gick faktiskt förvånansvärt bra, vi avslutade korren från veckan innan som jag hade lite svårt för och började med en ny som passade mig bättre. Alltså förstå mig rätt det är fortfarande supersvårt men mitt huvud fattade den här nya korren så mycket bättre så jag kunde hänga med hela tiden och då blir det roligare, sen är också Radioactive av Imagine Dragons riktigt nice att dansa till. 
 
Vips var det fredag sen igen och som vanligt fullt med dans. Balett på morgonen följt av stepp i helklass för ovanlighetens skull, det var kul men det blir väldigt mycket ljud i ett och samma rum. Efter lunch hade vi vår sista klacklektion på ett tag och på vår önskan hade vi en pose-workshop. Nämen det var så kul och alla verkligen glänste i sina poser! Vi jobbade så att vi fick kolla på bilder ur olika typ modetidningar och härma poserna från dem. Sen fick vi välja fyra bilder och sätta ihop ett litet program till oss själva med fyra poser. Sist skulle vi sen till musik byta mellan dem efter 8 slag, sen 4 sen 2 och sen på varje slag. Nämen det var så kul att göra och att kolla på! Ett klassmöte väntade sist på dagen sen blev det en lugn hemma kväll för min del.
 
lördagen hände nåt som vi kan ha planerat sen i typ april! en klassfest med färgglatt tema såklart! haha. Super satsigt med massor av planerade lekar och allt sånt. Vi spelade twister, kortslutning och gus. Det var musik quiz och vi ordnade med en Pandoras ask med frågor. En riktigt toppen kväll, jag älskar verkligen att festa med klassen. Vi höll på halva eftermiddagen, kvällen och in på natten. Jag fick också träffa min saknade Hanna från Markis-tiden efter nästan 2 år då hon var och hälsade på hos Alex under helgen och följde med till festen, superkul! Det blev en lugn söndag sen vilket var ganska väntat haha men jag mådde ändå bättre än jag trodde. Det var superfint väder också så jag passade på att gå ut och gå till Söderbysjön och satt där och lyssnade på podd och njöt av solen större delen av eftermiddagen. Kvällen sen gick till att måla naglarna och hinna fixa med lite skolarbete och göra sig redo för att skjutas i väg i slangbellan igen.
 
 
SMU - Stockholm - Stockholm musikalartist utbildning