Duett mycket och varje dag, klack-gate, och klimatkonsert i höstmörkret

Ännu en vecka har flugit oss förbi och jag försöker verkligen ta vara på nuet när jag väl kommer ihåg för det går så sjukt fort! Idag har jag min första lediga dag på hela veckan och jag har ungefär bara tillräckligt med motivation för att ligga rakt upp och ner i soffan och äta choklad men jag har också massa som måste bli gjort idag så jag inte behöver ta igen allt nästa helg när jag är ledig, vilket är ungefär så jag jobbar just nu i livet.... haha.
 
Hur som helst, vi började hela veckan med ett tidigt morgonrep inför giget vi ska göra i november, bra kämpat alla att vara på plats och dansa 08.15 på en måndag i oktober. Jag hade sen sånglektion med duetten. På tal om duetten så har det varit otroligt mycket fokus på duetterna denna vecka, på typ alla lektioner, känns det som haha. Jag vet inte hur många gånger per dag jag har sjungit denna låten men det snittar nog på runt 10+. Så som sagt fortsatte duettjobbet på teatern men med mer fokus på det sceniska såklart. Vi fick äntligen prova med våra statister som ger såå mycket i sceneriet och jag är så glad över hur fint allt har utvecklats sig i vår form av det hela. Måndag förmiddag kändes hur lång som helst pga. den tidiga starten men tillslut var det ändå lunch och resten av dagen gick i rasande fart med först balett och sen jazz där vi fick avsluta Ariana Grande korren vi jobbat på här senast mer ordentligt, det var kul! jag gillade den korren. Jag skulle vilja få in en vana att stretcha efter skolan på måndagar men jag var tvungen att åka hem och ta emot ett paket som kunde komma vilken tid som helst mellan 17-22.... om paketet kom 21.52 och jag verkligen hade kunnat stanna kvar i skolan? absolut!...
 
Tisdag och mer jobb med duetten direkt på morgonen det första vi gjorde, den lille lille rösten får kämpa haha men det gick bra. Efter teatern hade Gustav sånglektion så då hängde jag med på den och det blev you guessed it ännu mer duett. Som ni förstår så är det rätt många lärare som är involverade i detta projekt nu också så många kockar i soppan blir det. Det gäller att kunna plocka det man behöver från alla utan att bli helt snurrig. Det gick i alla fall bra och vi fick lite nya små inputs att tänka på. Efter lunch hade vi jazz och det gick skit för min del, vi glömmer den helt enkelt, prestationsångest is a bitch ibland. Musik stod sen sist på schemat och vi avslutade vårt lilla block med rytmer med att just bli snurriga av olika rytmer och att sjunga låtar i baktakt med metronom, vilket kan vara helt galet svårt. Metronomen ska liksom bara ligga som en komp i bakgrunden och ska alltså inte slå på ettan, utan det ska jag som sjunger bestämma. Snacka om hjärngympa!
 
Kan ni tänka er att vi började hela dagen i onsdags med att sjunga duetten igen också, som sagt det är mycket fokus på det här just nu. Morgonrösten får kämpa på men det gick bra! Efter hade vi en paus på duetterna och körde ett köttigt pass med balettstyrka på baletten men sen efter lunch var vi back at it again med duetterna. På helklass teatern denna vecka skulle vi nämligen få framföra våra duetter för varandra för första gången vilket var super spännande! Jag slås alltid var hur jäkla bra alla i min klass är och hur hög nivå alla har, det är liksom 1½ vecka kvar att repa och alla är redan i så hög nivå! superkul att se! Det var värdefullt att få köra för varandra också och se att våra tankar och visioner med duetten når ut. Sista lektionen för dagen var som vanligt ensemble och vi fortsatte jobba vidare med inlärningen av Blackout inför vårt sång & dansnummer i julshowen. Det är så kul att få sjunga en sån favoritlåt och det låter redan så snyggt!
 
Efter skolan var jag förbi dansbutiken för femtioelfte gången på alldeles för kort tid... Jag vet inte hur mycket jag har skrivit om detta på bloggen men jag har haft otroliga problem med att köpa rätt storlek på mina nya dansklackar. Vi hade ju ett block med jazz klack under hela september och jag behövde då köpa ett par ordentliga dansklackar. Under tiden i Markis och Bjärnum var det ju karaktärsskor som gällde vilket jag införskaffade mig.  Men mina jag köpte då var både slita och osmickrande så nu behövde jag ett par ordentliga med högre klack, beige:a och med delad sula. Det var lättare sagt en gjort, jag köpte ett par i stl. 40 som visade sig bli på tok för stora... jag var tvungen att köpa ett till par minde vilket jag gjorde men när de väl kom blev jag osäker om jag inte behövde ett par ännu mindre. Så efter att ha varit i dansbutiken orimligt länge tisdagskväll förra veckan för att prova och jämföra tog jag tillslut de ännu mindre.. Jag gick sen runt i dem hemma på min vardagsrumsmatta flera gånger om dagen i en hel vecka osäker på om de inte var för små ändå... Beslutsångest till 1000....! till sist bestämde jag mig för att nej, jag måste åka och byta dem. För att göra saken ännu värre så har det varit samma tjej som stått i kassan alla gånger..... nämen på riktigt jag skäms ju... hon vet typ vad jag heter nu för jag varit där så ofta.... Nu har jag ett par skor i rätt storlek i alla fall, slutet gott haha...
 
Torsdagen bjöd på ännu en tidig morgon med gig-rep men denna gång med bara fokus på stämdelen. Dagen fortsatte sen med japp mer jobb med duetten men det var ändå sista gången för den här veckan. Resten av torsdagen gick som vanligt till att dansa, i mängder. Först balett med stångövningar på golvet med väggen som golv och sen även vanlig stång men med mycket fokus på att jobba rätt i musklerna anpassat till sin kropp. Efter lunch var det jazz med både teknik och en hel del korre och sist ut för dagen, street. Men vid streeten gav helt plötsligt min höft upp eller egentligen några av mina muskler men det resulterade i en väldigt öm höft så jag klev av. Jag haltade verkligen hem sen för jag hade så ont, stackars kroppen kämpar på men jag måste säga att jag blir orolig av såna här "skador" jag liksom inte brukar ha.
 
Jag var i valet och kvalet om jag ens skulle dansa alls i fredags men efter att ha suttit på min triggerpunktsboll hela kvällen och halva morgonen bestämde jag mig ändå för att försöka. Baletten med dess statiska övningar var tung så jag tog beslutet av kliva av efter halva stången och spenderade resten av lektionen med att försöka massera ut musklerna. Steppen sen gick supermycket bättre och var nästan skönt då benen liksom får jobba på ett annat sätt. Inget hade förvärrats fram till lunch men jag var lite försiktigt ut på jazzen sen men det gick bra. Vi hade bara fokus på koreografin i fredags och jag kände att jag kunde köra fullt ut eller i alla fall till 98% så det var kul. Skoldagen avslutades med skolmöte och sen tog jag en lugn myskväll framför idol för att vila upp mig inför helgens jobbpass.
 
Det är ojämn vecka och min jobbhelg så jag jobbade hela dagen igår. En skulle ju kunna tro att det skulle bli lugnt så här mitt i månaden innan lön men folk verkar ha pengar att spendera för jäklar så mycket folk vi hade. Det var lugnt de två första timmarna sen körde allt på i racerfart. Dagen gick väldigt fort haha. Det var ett trött och sliten Emelie som sen efter jobbet inte åkte hem(?) utan gick till Kungsan för att möta upp Elin, Alva, Arvid, Bella och Lukas och se på konserten för klimatet som anordnades igår kväll. Höst i luften men en väldigt varm kväll! Jättebra artister, jag menar First Aid Kit!, Helen Sjöholm & Peter Jöback!, Silvana Imam! för att nämna några sen var det också väldigt bra talare och Greta Thunberg var såklart på plats också! Bästa på hela kvällen var nog när hon rickrollade hela publiken haha. Nämen vi hade det så trevligt och det är bara så härligt att vara omgiven av så mycket glädje, värme och positiv energi! Efter konserten gick vi hem till Bella och drack te för att få tillbaka lite värme i tårna sen blev det middag på max innan det var dags att åka hemåt. En superfin kväll och jag är så glad att jag bestämde mig för att gå dit!
 
Idag har jag som sagt varit väldigt trött och jag har verkligen behövt tiden till återhämtning. Men nu är det kväll och ändå en stund kvar av dagen att hinna med lite sånt som jag faktiskt måste hinna med idag vare sig jag vill eller inte haha. Imorn går vi på näst sista veckan innan höst"lovet" och det kommer bli fullspäckad som vanligt och vi har även hela två publikrep att se fram emot kul!
 
 
Beslutsångest - Höst - Konsert - SMU - Skor - Stockholm - Stockholm musikalartist utbildning - butik - musikalartist