Konsten att repa in en hel föreställning på mindre än 6 timmar

Tillbaka till skolan igen och mjukstart är inget vi sysslar med här. Förutom det vanliga skolarbetet så var förrförra veckan även en intensivvecka för vårt Rocky Horror projekt, så det gäller att hålla ordning i huvudet.
 
Måndagen började med ett första stageing-rep av Rocky innan skolan sen hade jag ett litet hål innan min sånglektion. Inget går upp mot att sjunga huvudklang före klockan 10 på en måndag haha men sånglektionen gick ändå bra. Nästa lektion var teater och vi startade igång arbetet med våra komediscener. Efter lunch var det balett, en ganska vanlig lektion med stång och golv sen sist på dagen hade vi jazz och precis som innan lovet så jobbade vi både med vanliga diagonaler men också lite mer på Blackout korren. 
 
Vi är verkligen bortskämda med publikrep här på SMU för nu var det dags igen. Denna gång fick vi se musikalen Noice, en nyskriven musikal om rockgruppen Noice. Det som är extra kul är att det är en hel handfull med gamla elever från SMU som är med i musikalen, koreografin är skapad av en gammal smu-elev och vår sånglärare Ceca är sångansvarig så det är verkligen SMU represent! Den var riktigt bra, det var ett enkelt liksom historieberättande manus men det gjorde mig inte så mycket för den var rolig, sången var fantastisk och de hade galet bra energi genom hela. Musiken är också riktigt bra och en blev verkligen taggad av att se den. Det ända var att det var på tok för högt ljud! jag fick sitta och hålla för öronen nästan hela föreställningen vilket var lite synd, jag hade verkligen behövt ha med öronproppar. 
 
På tisdagen behövdes inte min karaktär för Rocky-rep förens 8.30 så det blev en liten sovmorgon haha. Det gäller att ta vara på tiden som finns liksom. Vi fortsatte med stageingen och satt några av de första scenerna. Skoldagen drog sen igång med teater och eftersom vi nu fått våra scener tilldelade oss så började vi med manusarbetet lite lätt efter en röstuppvärmning. Det här kommer bli ett annorlunda projekt jag är lite skeptisk just nu till min roll men det benar nog ut sig sen förhoppningsvis. Nästa lektion hade jag hål så jag passade på att öva sång. Efter lunch var det jazz och blackout numret börjar klarna mer och mer. Sist ut på dagen var musik med Pelle och vi drog igång med vårt interpretationsblock. Jag sjöng inte denna vecka men det var kul att få se de som sjöng jobba, folk är så duktiga! jag var även med som lite statist. 
 
Onsdag och you guessed it ännu ett morgonrep, vi kör på och tar oss igenom manuset scen för scen. Det rullar på bra folk är så proffsiga och Bella är en utmärkt regissör! Som vanligt på onsdagar så har vi sång i halvklass som första lektion, denna vecka var det dock en liten föreläsning om rockens historia som stod på schemat, det var intressant och det är kul att få lite inspiration inför när vi själva ska sjunga sen. Nästa lektion var balett eller balettstyrka om en ska vara extra tydlig, köttigt men kul! Efter lunch hade vi seminarium om komedi och clowntraditioner på teaterlektionen, det blev många intressanta diskussioner. Sista lektionen sen var ensemble, vi körde igenom Blackout och dammade även av Lars Persson som vi sjöng tidigare.
 
På torsdagen körde vi vårt första hela genomdrag av Rocky Horror med bandet och allt på morgonen. Vi hade inte hunnit köra igenom alla scener än men det gick bra ändå som sagt folk är proffsiga och improviserar på det som inte var satt än. Det kändes bra att få köra igenom allt.
 
Första lektionen för skoldagen sen var ett sångteknikpass, det första på ett bra tag nu. Det var tufft men också härligt att få komma igång med tekniken igen. Jag hade kanske 3% röst kvar efteråt så det var rätt skönt att resten av dagen bara bestod av dans. Först balett med en ny stång, heja huvudet att komma ihåg allt. Efter lunch var det jazz vilket innebar fosse-workshop denna gång annorlunda och lite ont i höfterna efter all inåtvridning och maxlägen. Sista lektionen för dagen var street som vanligt och vi körde en lite mer kommersiell stil vilket var snabbt och svårt men väldigt kul! Efter skolan fick jag snabbt springa förbi på rusta för att köpa ett lakan så jag kunde klippa till ett förkläde till min Magenta kostym, alla sätt är bra utom de dåliga haha och det blev ändå helt okej.
 
Tidiga morgonrep har vi ju ändå vant oss med vid detta laget men fredagen slog ändå nåt slags rekord, jag har aldrig varit så tidigt på skolan nån gång innan. Så ja 07.30 körde vi igång. Vi repade några sista scener sen körde vi två hela genomdrag. Det gick riktigt bra och allt kändes ändå redo inför kvällen, vissa saker vi inte hann repa fick vi helt enkelt winga sen på kvällen.
 
Efter den tidiga starten började skoldagen med balett, en ganska vanlig lektion bara vi körde stången och lite på golvet. Sen hade vi stepp där vi redovisade våra höstlovsuppgifter. Vi hade fått uppgiften att göra en liten strepp-kombo på 4 åttor med helslag, åttondelar och trioler vi körde sen två och två satt ihop våra kombinationer till en, övade ihop oss och körde sen för resten av klassen. Jag och Nicole körde ihop och det gick riktigt bra må jag säga! vi var duktiga haha och det var verkligen skönt att få göra det ihop, då blev det mindre press på prestation. Efter lunch sen hade vi jazz där vi fortsatte med fosse-stilen, ungefär på samma sätt som dagen innan. Det är svårt men kul och hjärnan fick verkligen jobba för att göra i princip tvärt emot vad en annars alltid gör som dansare. Vi hade ett kortare skolmöte sist på dagen men sen bar det snabbt av hem för att hinna äta, sminka sig, fixa det sista med kostymen och sen åka tillbaka in till skolan igen för smuloween!
 
Ettorna hade fixat en superfin halloweenkväll med tema och mordmysterium! Jag var väl dock inte riktigt så involverad som kanske behövdes för att uppskatta allt till max men när en ska köra förställning så blir ju ändå rätt mycket fokus där. Vi körde inte förens två timmar in heller så mitt huvud var liksom på en annan plats haha.
 
Hur som helst, vi ställde iordning scenen, körde en timewarp och peppade igång sen var det efter all denna veckas rep äntligen showtime! Nämen det gick såå bra! vi la in all krut och energi och hade bara så kul! inga stora missar, alla kom ihåg sina repliker och publiken var astaggade (och aningen fulla haha). Det var så fantastiskt roligt att får göra detta och att det blev så bra! Herregud tänk att vi repade in en hel musikal på knappt två veckor med inte mer än en timmes rep om dagen och inte bara det vi hade också liveband, David, Adam och Erik. Jag menar hur satsigt! Hela det här Rocky Horror projektet har varit lite av min och Davids bebis och tänk att vi fick ihop det, för jag var lite tveksam där när jag fick första utkastet. Men som sagt tidigare så är jag omgiven av proffs så det gick verkligen vägen! Jag är så glad och tacksam över alla som ville vara med i ensemblen och bandet och särskilt tacksam över Bella som tog regissörsrollen med bravur och Arvid som skötte all kommunikation mellan oss och ettorna, det gjorde verkligen så att allt bara kunde flyta på från start. Jag hade så kul och är så stolt över oss alla!
 
Det var en mycket trött Emelie som åkte hem sen, vi var med på festen en stund efteråt också såklart men efter den mycket tidiga morgonen var det väldigt skönt att få åka hem. På lördagen jobbade jag också nämligen så ingen vila här inte. Jag började i alla fall inte förens 12 tack och lov och så hade vi en lite lugnare dag än vad vi haft de senaste helgerna jag jobbat, så det var skönt.
 
På söndagen sen var Mamma och Pappa på besök hemma hos mig. De hade med sig lite saker jag inte kunnat få med mig på tåget när jag åkte senast och så skulle mamma hjälpa mig plantera om majoriteten av mina växter. Jag var trött men det var en mysig dag och mamma bjöd på mat vilket alltid är trevligt! En hektisk vecka till ända och det var bara att ladda om för ännu en.
 
 
 
SMU - Stockholm musikalartist utbildning - musikal