Almarna, solskenet och de många repen

Ännu en vecka har passerat och vi är redan halvvägs in i maj och det är verkligen slutprojektens tid nu med en hel del rep blandat med det vanliga schemat. Men vi börjar i förra helgen som jag som jag skrev i förra inlägget skulle ta tid till att komma ikapp med livet igen och ja jäklar jag lyckades faktiskt med det också och hann även måla naglarna igen och hade en trevlig lunch/fika med Jossan sen på söndagen också. Skönt att kunna känna sig på banan igen nu när vi går in i en mer reptung period.
 
I måndags hade vi vårt första rep på plats på Parkteatern inför sommaren. Regnet fullkomligt öste ner på oss i början men lättade sedan upp och vi tog oss igenom och kollade av lite av det vi övade i danssalen förra veckan. Vi fick även träffa skådisarna och köra ihop med dem. Mycket spännande! Jag försöker liksom verka cool men egentligen vill jag bara skrika och hoppa och visa för alla mitt deltagarkort vi fick där det står Parkteatern personal! haha 
 
Nu får jag ju också äntligen berätta vad det faktiskt är vi ska göra i sommar! Vi ska vara ensemble i föreställningen Almstriden! En nyskriven musikteaterföreställning om Almstriden här i Kungsträdgården i Stockholm 1971. Om våldsamma protester, folkfest, sammanhållning och hur hela Stockholm slöt upp för att rädda Almarna mot att fällas. Jag kommer spela aktivist och är så taggad att ni inte ens förstår haha
 
Så här skriver Stadsteatern om föreställningen på sin hemsida:
"1971 stod Kungsträdgården i centrum och knöt samman stockholmare från hela staden kring en gemensam sak – att rädda almarna. Stina Oscarson, initiativtagare och manusförfattare, har med utgångspunkt i verklighetens händelser knutit ihop dåtid och nutid med demokratin i fokus. Almstriden handlar om civil olydnad men också om vad en stad är, vem den är till för och vikten av att lyssna in. I Hans Marklunds regi får kampen sceniskt liv med hjälp av orkester, kör och skådespelarnamn som Robert Fux, Sofia Ledarp och Katarina Ewerlöf. Den nyskrivna musiken är komponerad av Marika Willstedt och varvas med verk av såväl Benny Andersson som Evert Taube."
 
Biljetterna är gratis och släpps kontinuerligt från och med 19 maj, så har ni vägarna förbi huvudstaden i juni så passa på att uppleva liveteater igen! Vi spelar 1 juni - 1 juli
 
Efter ett blött rep på förmiddagen fick vi komma tillbaka till skolan för att ha resterande av måndagens lektioner, alltså röst och sångteknik.
 
Tisdagen bjöd på Balett på morgonen och sen hade vi rep på ett av våra nummer till tvåornas comedy. Sen fortsatte dagen med sånglektion för min del, min stackars röst kämpar på nu i allt pollen... men det gick helt okej ändå, det är en spännande utveckling på gång. Sist på dagen var det teater. Vi har börjat på våra nya monologer nu och det ska bli kul att få jobba med en ny karaktär och en ny sorts text. Efter skolan var jag och Nicole till kulturbiblioteket för att låna manus till pjäserna våra monologer kommer ifrån. Ännu en perk att bo i Stockholm, det är så mycket lättare att få tag i manus och sånt. Det är så mysigt med bibliotek ändå haha. Jag passade sen på att ta vara på eftermiddagssolen och promenerade till slussen.
 
Onsdagen kom och tog sommaren med sig på riktigt, det var verkligen på tiden. Vi fortsatte där vi slutade dagen innan på teatern och hade sen kör där vi fortsatte öva stämmor till comedy. Sist men inte minst, vår enda riktiga jazzklass för veckan. Det är just dansklasserna som försvinner när vi har alla rep nu så det var skönt att få ha en ren jazzklass igen och fokusera lite teknik för ett tag. Jag övade sång efter skolan och åkte sen hem och satt i solen på balkongen, väldigt trevligt! jag är så glad att jag inredde balkongen när jag väl gjorde det, nu saknar det bara lite trevliga ute växter. 
 
Kristi him och långhelg tänker ni, rep tänker vi. Nä men det var ju så att vi förlorade några dagar i höstas när coronan började trappa upp igen här i Stockholm och ledningen behövde några planeringsdagar för att lägga upp en strategi och nu var det dags att få tillbaka dem. Det gjorde mig inget dock det var bara skönt att komma upp i bra tid och köra igång, vi hade bara halvdag i torsdags också så då fick vi ju verkligen möjlighet att utnyttja alla varma soltimmar. Förmiddagen gick som sagt åt till rep och jäklar vilken effektivitet, vi repade ett av våra nummer till comedy och det var mycket som skulle funka rent logistikmässigt med koreografi, kanon och byten av placeringar. Det blev så bra och kommer bli så bra när vi får ihop allt med sången också sen. När vi var klara för dagen bar det av ut i solen, vi gick först och köpte lunch och tog oss sen ut mot Djurgården. Det var verkligen sommar i luften och det var som hela Stockholm var ute. Vi hittade i alla fall en trevlig gräsplätt bortanför kungliga båtklubben där vi sen hängde och hade picknik resten av eftermiddagen. Några badade, vi sjöng ABBA låtar och bara njöt av solen.  Nämen det var så mysigt! och jag hoppas på många fler såna här eftermiddagar.
 
Det var ingen ledighet på klämdagen i fredags heller, vi skulle egentligen ha repat Almarna men det blev inställt så vi hade dansklasser på förmiddagen istället i stepp och balett. Sen efter lunch repade vi vårt andra nummer till comedy som också kommer bli riktigt mäktigt, det är inte lika danstungt som det andra men kraftfullt på ett helt annat sätt. 
 
Helgen har sen varit jätte lugn och utan planer, igår var jag dock jätte rastlös mot eftermiddagen efter att ha bara suttit och jobbat med text och karaktärsanalys till min monolog hela dagen så då gav jag mig ut på en liten promis runt i Bagis och pratade med Axel i telefon. Vilket var precis vad jag behövde efter att inte hört från en enda människa på hela dagen haha. Idag kommer nog gå i lite samma anda också men jag tänker att det kommer bli rätt hektiska veckor och helger här framöver så det kanske är lika bra att passa på att vila sig i form när möjligheten finns.
 
 
SMU - Stockholm - almstriden2021 - musikalartist - nailart - sol - vår