Musikteater i värmebölja, bjärnumboys och fantastiska sommardagar

Det har tagit några dagar men nu är jag snart ikapp med allt. Det är verkligen mycket som hänt under dessa veckor och även fast det är mycket så älskar jag det!
 
Skolan är slut för terminen och nu har vi bara föreställningen på kvällarna som står på schemat och det är rätt skönt ändå att inte köra på fler 12h arbetsdagar haha. I måndags fick jag äntligen igen all saknad sömn och för första gången på väldigt länge kände jag mig helt uppvilad och recharged. Jag tog förmiddagen till att äntligen tvätta håret men också få undan lite grejer på min attgöra-lista som har fått vänta ett tag som t.ex. att göra rent avloppet i duschen och renskriva lite anteckningar från senaste sånglektionen och sånt. Sen åkte jag in till Park för veckans första föreställning. Vi började faktiskt föreställningsveckan med ett kortare yogapass med Sofia vilket var så skönt! kroppen behövde verkligen få vakna till efter helgen. Det var lite regn i luften strax innan start men vi klarade oss faktiskt nästan hela föreställningen, det började regna precis innan publiktacket så det var väldigt tajmat. 
 
I tisdags fick lägenheten sig en ordentlig storstädning. Det var verkligen på tiden alltså, jag menar jag har ju knappt varit hemma alls förutom för att sova under två veckors tid så det fanns en hel del att fixa med. Sen när jag ändå var igång så tog jag och gjorde rent ugnen och sånt som annars inte brukar städas så ofta också. Riktigt skinande blev det, om jag får säga det själv och det var väldigt skönt att få allt gjort. Sen bar det av mot Park för ännu en föreställning, vädret var mycket bättre i tisdags också. Nämen att få komma och umgås med alla varje eftermiddag innan föreställning är fantastiskt vi har så kul och det är så lyxigt att vi liksom inte behövt skiljas åt nu till sommarlovet som det brukar vi utan vi får fortsätta hänga och jobba tillsammans. Föreställningen gick bra också, vi hade riktigt bra energi! Synd bara med lite strul med raggarbilen.
 
Jag var inte lika produktiv i onsdags om jag ska vara helt ärlig haha men jag fick i alla fall lite start på bloggen igen och det är ju ändå något. Jag tog även tag i mina stackars naglar som fick lite ny form och färg. Att få sitta och måla en stund är ju härligt bara det. Sen (ja ni kan ju gissa vid det här laget haha) så åkte jag in för kvällens föreställning. Alma hade med sin kamera och tog massa foton backstage hela eftermiddagen vilket var kul, fint att ha lite fotominnen också. Jag kan liksom inte trycka mer på hur jäkla lyxigt det här är att jag får göra detta.
 
Värmeböljan började krypa sig ännu närmare i torsdags även fast det var rätt så disigt ute. jag spenderade förmiddagen med att tvätta håret, blogga och sjunga lite vid pianot. D.v.s. gratis konsert för mina grannar och alla som går förbi utanför.... haha. Rösten är lite trött men det var kul att få sjunga lite plojgrejer bara. Jag tog till och med fram och stämde ukulelen för första gången på säkert ett halvår. Sen på kvällen väntade veckans fjärde föreställning, varmt men kul.
 
29°C visade prognosen inför i fredags och då är ju ändå det ända vettiga att göra att åka och bada! Så sagt och gjort! jag mötte upp Samuel som var lika taggad på bad som jag, vi åkte och köpte sushi och promenerade sen ut mot Nobelparken. Sushi, sol och bad! hur trevligt låter inte det!? Det blev en riktigt toppenförmiddag och efter ett tag anslöt sig även Adam och Nicole. Vi gick sen över bron till Djurgården för att förbereda inför kvällens föreställning. Dagen till ära hade vi även lite kändisar i publiken nämligen Anton, Konrad, Hugo och Natanael (från gamla bjärnumklassen) som självklart satt på första bänk... haha så vi såg såklart till att de skulle bli extra utsatta av flygande vatten och attackerande hundar i öppningsscenen. Själva föreställningen gick bra, man får ju lite extra energi av att känna folk i publiken också. Efter tryckte jag, Nicole och Adam in oss med alla andra i Konrads 7sitts bil och åkte ut till mig. Det var en så kul kväll med en hel del nostalgi, mycket skratt och massor att catcha upp om.
 
Morgonen efter (eller ja mer förmiddagen) fick jag nog av sovmorgon vid halv 12 och satt på God morgon världen med Jimmy Jansson på högsta volym så grabbarna i vardagsrummet vaknade också haha. Jag är en fantastisk värd jag vet haha... men nån måtta får det vara. Vi åkte sen in och mötte upp Adam och Hugo på stan för att fika innan det var dags för mig och Adam att åka till Park för kvällens föreställning. Det var så fantastiskt kul att få träffa och umgås med alla igen och jag hade så kul hela helgen! jag är så tacksam att de ville komma hit och kolla på Almarna. 
 
På tal om Almarna så var lördagen spelperiodens absolut varmaste föreställning hittills. Vi spelar ju en timme tidigare på lördagar så solen låg verkligen rakt på scen och att spela i strålande sol och 29ºC är inte nådigt. Svettigt värre blev det men vi tog oss igenom och det gick bra utifrån förutsättningarna. I lördags hade vi också vår fina lärare Kerstin i publiken vilket var jättekul! det är alltid kul när våra lärare kommer och kollar! 6 föreställningar senare så var arbetsveckan slut och jag åkte hem och kollade på Breakfast Club.
 
Vädret och värmeböljan håller verkligen i sig så igår passade jag och Nicole på att åka och bada på eftermiddagen. Vi tänkte först bada på Brunnsviksbadet vid universitetet men det var helt proppfullt med folk så vi gav upp och åkte till Tanto istället. Där var det självklart också helt galet med folk men det är ju lite större där så vi fick plats att sätta oss. Det blev en såå fin dag och jag fick till och med Nicole att bada haha. En fantastiskt fin sommardag, verkligen perfekt! hur lyxigt är det inte att få njuta av sommarvackra Stockholm tillsammans med en fantastisk vän. Vi lyxade även till det lite extra på kvällen sen med att gå ut och äta, supertrevligt! 
 
Nämen vilken pangvecka det har varit alltså! jag måste nästan nypa mig i armen. Jag är så otroligt glad och tacksam för allt. Jag går och lägger mig med ett leende på läpparna varje kväll, vilken lycka! 
 
 
SMU - almstriden2021 - kulturhuset parkteatern - musikal - musikalartist