Esc, rep i hällregn och två nummer i en musical comedy show

Slutspurt är bara förnamnet på dessa tre veckor som gått sen jag sist skrev, så mycket projekt på så lite tid och ändå vaggade jag in mig själv i nåt slags falskt lugn. Jag tror jag inte förens nu jag riktigt kunnat stanna upp och reflektera över allt vi har hunnit med. Men vi börjar där vi slutade senast! med en eurovisionfinal.
 
Efter ett helt år utan esc kan ni bara tänka hur taggad jag var att det äntligen var dags igen, mina spellistor behövdes verkligen uppdateras med ny aningen fundersam och diffus pop från Europa. Jag hade fixat bål och hela baletten och vi var ett helt gäng som samlades hemma hos Emmy. Vilken final också så många bra bidrag! jag höll mest på Frankrike, jag har ju en del förkärlek till allt Edit Piaf klingande liksom men Italien var värdiga vinnare! en surprise var också hur mycket jag ändå gillade Ukrainas flöjt-techno haha åh vad jag har saknat eurovision!
 
Skolveckan som kom sen var en hektisk en med vanlig skola men också en hel del rep på parkteatern + att hela musical comedy showen skulle spelas in på fredagen. Det gick därför mycket tid till rep inför våra nummer i comedy så det "vanliga" skolarbetet blev lite mindre. Men vi hade lite street med tillhörande impro-cirkel...panikens moder på den och vad gör jag när jag får panik?? jo flickisar... lösningen på allt.. "showa loss!" min hjärna: hörde jag bakåtvolt!!???.... ja var, var vi... Vi hade även balett, sångteknik och en kortade teaterlektion där vi fick skapa nån slags scenkonst på en minut utifrån ett ord, det var väldigt kul och även här gjorde Ukrainas esc-bidrag ett kort infall. 
 
Vi hade en hel och en halvdag på parkteatern, först på tisdagen med vårt andra kostym-rep och sen på torsdagen i totalt jäkla hällregn. Utomhusteater ändå hörni! Nej men herre gudars skymning vad det regnade under torsdagen. Jag tror jag hade 4 lager kläder men frös ändå ihjäl, så blött och fuktigt var det! Vi kämpade på med att hålla värmen genom att ha rejv till mellolåtar i vårt backstage tält vilket var fantastiskt roligt haha men att köra genomdrag i hällregn och stormbyar är inget jag rekommenderar. Jag tror inte jag tinade upp helt förens nåt dygn efteråt.
 
Sen var det ju fredagen då och dags att spela in musical comedy på Årsta teater. Det är tvåornas show men det är tradition att ettorna gör öppningsnumren för varje akt och det är precis det vi har repat på nu i några veckor. Ett showigt nummer med mycket dans och ett mer sång och känslofyllt. Vi var där tidigt för att soundchecka och allt rullade sen på. Det är faktiskt första gången jag kör en show med mygga, jag har ju bara haft handhållen mick innan så mygga kändes väldigt proffsigt på nåt sätt. Det blev verkligen en heldag ute i Årsta, vi hade det ganska lugnt under dagen också vi hade ju bara våra två nummer så det fanns en hel del tid till lunch, smink och tid att slappna av emellan och sånt vilket ändå var skönt. Vi genrepade och fick sen se genrepet för hela showen. Sen var det dags för middag sen och såklart själva premiären alltså inspelningen. Det var pirrigt ändå för vi hade lite publik på plats visserligen bara treorna och alla lärare men ändå! det var över ett år sen jag stod på scen inför en publik senast.
 
Vilken känsla ändå! typisk nog glömde jag bort att njuta för nerverna tog över men det var fantastiskt att få stå på scen igen. Det gick bra också! alltså jag var inte helt nöjd med min insats men det verkar jag aldrig bli... men jäklar vad vi låter bra som klass! Efter vi kört klart allt vårt satte vi oss i publiken och fick njuta av tvåorna, jäklar vilka stjärnor alltså!
 
Lördagen sen bjöd på grill och lite klasshäng hemma hos Emmy. Vi hade tänkt vara ute hela kvällen men blåsten ville annat men det blev en mysig kväll ändå. Hela min söndag gick sen till att spela in audition videos till ett jobb jag kind of visste jag inte skulle få för jag bara hade söndagen på mig att lära mig och spela in allt auditionmaterial men jag gjorde mitt bästa och allt är ju på nåt sätt en lärdom ändå...hoppas jag... haha. Nu väntade en dubbel-arbets vecka med skola på dagen och föreställning på kvällen, det var bara att ladda om och köra på!
 
(Bilderna från showen är tagna av Göran Wallgren)
 
 
ESC - SMU - Stockholm - musikal - musikalartist