Bollywood-korre, monologredovisning, avslutningskupp och självklart massa almstrider: sista veckan i ettan

Det har varit så mycket och gått så fort att jag helt glömt bort att tänka på att vi faktiskt slutar ettan på smu nu!? liksom förra veckan var sista veckan och även den riktigt härligt intensiv.
 
Vi började måndagen med att ha balett med Anders Hammar, vi har haft en lektion med honom tidigare precis efter jul och jag hade nog träningsvärk i två veckor efter enbart den klassen så vi var lite nervösa nu haha men det gick faktiskt bra nu är en ju i alla fall i bra form. Men det är alltid intressant att ha vikarie i balett med ny stång och lite nya kombinationer ute på golvet. Efteråt var det jazz och det var ändå en riktig panglektion med väldigt mycket höfter och groove som ändå också gick bra!? men jäklar vilken håll en får av såna steg! hela magen liksom kastas omkring. Vi avslutade även klassen med en bollywood-inspirerad korre väldigt kul! 
 
På eftermiddagen jobbade vi vidare med treornas avslutningslåt och sen hade vi ett liten genrep i halvklass inför vokalkonserten. Vi skulle ju egentligen ha haft den här konserten nu innan sommaren men den har tack och lov blivit flyttad till hösten istället så kan vi förhoppningsvis ha publik också vilket skulle vara fantastiskt. Jag blir alltid slagen av hur duktiga alla är så fint att höra vad alla jobbat med! Jag var nervös vilket förstörde för mig lite tyvärr men det känns skönt att det liksom inte var på riktigt nu, då vet jag vad jag behöver jobba på nerv-mässigt liksom. Efter skolan bar det för första vardagen på länge inte av till galärparken vi hade nämligen föreställningsfri kväll på måndagen så jag passade på att springa lite på stan istället för att se om jag kunde hitta en ny bikini... vilket är lättare sagt än gjort. Sen bar det av hem för att kolla på treornas filmade slutproduktion.
 
Tisdagen hade en liknande förmiddag vi startade upp dagen med balett och hade sen jazz med lite diagonaler och lite eget skapande utifrån bollywood-korren. Sen hade jag ett väldigt långt hål innan teatern eftersom vi inte har sånglektioner sista veckan. Tillslut så blev det ändå min tur att köra monologen och den växer och växer för varje gång. Efter skolan tog vi oss vidare till Galärparken igen för veckans första föreställning. Det känns nästan lite ovant att ha en hel spelperiod och att det liksom inte var över efter en vecka, jag har ju liksom aldrig spelat en och samma föreställning mer än typ 5-6 gånger förut så det här är nåt nytt. Jag var taggad på en ny spelvecka i alla fall och förutom att alla mina glas på min bricka välte inte bara en utan två gånger haha *panik* så gick föreställningen bra haha. Vi lyckades även tajma med vädret då det började spöregna precis efter publiktacket, ibland är vädret på ens sida ändå! och när det äntligen klarnade igen möttes vi av en dubbel regnbåge.
 
onsdagen var det dags för monologredovisning med treorna som publik, vi använde första lektionen till att ställa i ordning och preppa sen körde vi igång och än en gång sitter jag där och är slagen av hur grymma alla är! så snygga och proffsiga monologer jäklar alltså det är så kul att se! Jag är faktiskt hör och häpna nöjd med min egen monolog också, den gick som jag tänkt. Jag är bara som sagt lite ångerfull över att jag inte hittade nån mer komisk monolog eller bara mer utflippad det hade varit kul att få jobba med den sidan av mitt skådespeleri också. Efter lunch sen fortsatte vi öva på bollywood-korren. Vi slutar ju rätt tidigt på onsdagar så det var lite tid att slå ihjäl innan vi skulle vara på Park så jag och Nicole passade på att promenera till Odenplan och gå i lite secondhandbutiker. Vi var så trötta och det var helt galet kvavt så det blev inte världens längsta shoppingtur. Vi åkte in mot TC och promenerade sen till Galärparken men tog också en välbehövd lyxshake-paus på MAX. Jag vet som sagt inte var reservenergin kommer ifrån för vi var ett trött gäng som skulle upp på scen men en får ju energi av showen också så det blev ännu en lyckad föreställning.
 
torsdagen så hade vi vår sista "riktiga" skoldag för ettan. Vi började dagen med att repa treornas avslutningslåt. Det är tradition på skolan att ettorna gör ett litet framträdande på treornas examenslunch, på grund av coronan så har ju dock vårat år varit lite annorlunda och vi har egentligen inte fått umgåtts med treorna nästan alls så vi känner inte dem så bra. Vi tog därför in det i beräkningen och några i klassen skrev om låten Hello från Book of Mormon till Hejdå istället där vi lite awkward sjunger om just det och lite andra internskämt om SMU såklart också. Så kul!
 
Nästa lektion var musikalhistoria och hela lektionen var upplagd i lek och spel. Det var helt enkelt lite roliga test på vad vi har lärt oss under terminen. Det var tipspromenad, en ska bort, charader, välj sida och kanske roligast av allt norsk karaoke. Jag älskar ju frågesporter och sånt så jag var nog i mitt essé haha det var en väldigt rolig lektion! Efteråt hade vi en kort jazz för att liksom avsluta bollywood-korren ordentligt och dansa upp den, mest som en kul grej. Eftermiddagen var reserverad till att städa ur skåp och sånt vilket gick väldigt snabbt så sen gick vi till djurgården och satt oss och hade picknik i gräset bakom nordiska. Norea fyllde år också dagen till ära så vi passade såklart på att fira henne också.
 
Sen var det dags för kvällens föreställning. Det var varmt men det gick bra och efter hade vi AW med hela ensemblen. Om vi skulle upp tidigt på fredagen och kanske borde ha gått hem och sovit? hmm ja.. om vi absolut struntade i det faktumet? absolut ja! haha Nämen det var så trevligt att liksom äntligen få lite tid att umgås och prata med alla i ensemblen och bandet och så. På grund av pandemin så har vi varit så åtskilda i våra rep och sånt så det kändes kul att få lära känna alla andra lite mer också och får höra om deras erfarenheter och sånt. Alla är så öppna och trevliga och det är så kul att få jobba med alla! jag försöker vara cool men ibland får jag nästan nypa mig i armen också för hela situationen är så häftig.
 
Fredagen bjöd på avslutningspicknik med tillhörande lekar i humlan med tvåorna och några av lärarna. Om vi från almarna var trötta?? haha varför skulle vi vara det.... Nej men skämt åsido det var en väldigt trevlig förmiddag. Lekarna var självklart musikalinspirerade och jag måste ändå säga att mitt lag killed it i Gissa låten. Jag och Sophia i tvåan var on fire haha. Vi hängde kvar i Humlan en stund efteråt också eftersom vi inte skulle krascha treornas examenslunch förens senare. Nämen det märktes i huvudet att en var trött, jag orkade liksom inte ens hålla igång en konversation ordentligt sömn hörni, det är rätt bra ändå.
 
Hur som helst klockan närmade sig och vi promenerad bort mot Oscarsteatern. Väl där fick vi smyga omkring som små möss för att inte treorna skulle upptäcka att vi var där. Två gånger fick vi alla springa i panik ner för trappen för att gömma oss, det var som att lyfta på ett brunnslock och se alla mössen skingras snabbt som attan haha. Tillslut var det dags i alla fall. Vi hade lagt upp framträdandet som om vi skulle krascha festen och köra Let me entertain you men att vi skulle bli utkastade av lärarna pga. corona och sen då istället ställa oss och sjunga "Hejdå". Det blev en succé ändå, lite strul med ljud och vi kom in lite för tidigt men det behöver ju inte vara Broadway liksom. Treorna uppskattade det och det var det som var viktigast! Vi kramade hejdå till alla klassisar som åker bort nu över sommaren sen tog vi oss som vanligt till Park för att spela veckans näst sista föreställning och som sagt jag förstår inte vad jag plockar energi ifrån alls nu men det gick vägen denna gång också haha.
 
En efterlängtad sovmorgon blev det i lördags men inte så lång som jag egentligen behövde och jag var fortfarande helt galet trött men det var bara att kliva upp för mamma och pappa skulle komma hem till mig. Med morgonpigga föräldrar var jag lite nervös över hur tidigt de egentligen skulle komma haha men tack och lov dök dem inte upp förens vid kl 11 så jag hann vakna till och städa undan lite. Jag fick hjälp att sätta upp ett insynsskydd på balkongen och vi åt lunch sen var det dags för mig att åka in till Park. Molnen hade börjat hopa sig dock och det såg riktigt regnsjukt ut på väg in till stan. Det började till och med regna när jag gick av vid TC men vil höll hoppet uppe. Fram tills precis innan start så var det ändå uppehåll men sen var det som himlen bara öppnade sig och det började åska. Hällregn och åska är inge vidare bra förutsättningar. Vi väntade in i det sista men när även all el gick så tog scenmästaren det tråkiga beslutet att vi var tvungna att ställa in. Jättetråkigt såklart och särskilt eftersom mamma och pappa aldrig fick se föreställningen men det går ju inte att göra nåt åt vädret.
 
Eftersom mamma och pappa ändå var här med bil och allt så passade jag på att åka och storhandla ordentligt i söndags. Vi åkte till ICA maxi i Haninge och köpte upp pasta och toapapper för hela sommaren skulle jag tro haha. Vi fikade lite hemma hos mig sen innan det var dags för mamma och pappa och åka hem till Gävle igen. Det var så kul att ha dem här men jag var så socialt utpumpad efter två veckor med full rulle att jag fick kämpa med humöret alltså. Jag var så trött sen hela eftermiddagen att jag blev nästan lite orolig haha men jag sysselsatte mig med att rensa på min dator och bland lite noter och gamla skolpapper och sånt, då behöver jag inte tänka så mycket men får ändå saker gjort. Nu såg jag verkligen fram emot att få ta igen lite sömn inför stundande spelvecka.