Speed learning, Young Royals gig och 7 timmar på stranden

Lite tomt efter almarna men inte alls lika tomt som jag trodde då det bara var att kasta sig huvudstupa in i nästa projekt. Vi hade nämligen ett gig i torsdags för Netflix, för en ny serie som släpptes för ungefär en vecka sen, Young Royals, ni kanske har hört om den nu haha nu. Det var nog ingen som hade väntat sig hur stort det här skulle bli ändå. Hur som helst så fick vi allt material bara en vecka innan gig så det var lite stressigt att lära sig allt men det var bara att sitta och nöta noter och stämfiler.
 
Förutom att öva stämmor så gick måndagen till att träna på förmiddagen sen åkte jag in mot stan, var och badade och gick sen i lite secondhand butiker på söder innan det var dags att åka in till gamla stan för körrep. Jag var alldeles för tidig på plats som vanligt... så jag strosade runt lite i gamla stan först tills en mås bestämde sig för att skita på mig... då fick det vara nog... herregud usch och fy... Hur som helst tog jag mig till repet efter att ha haft handsprit på typ hela mig. Vi var 8st från klassen som tackat ja till giget och till hjälp i stämmorna fick vi även fina Gabbi (som gått på smu förut som också fixat med alla stämfiler och höll i utlärning och körrep och allt) och hennes kompis Rebecka. Jag var lite nervös innan repet då jag har lite tufft med stämmor men allt gick faktiskt riktigt bra! stämmorna hade satt sig i muskelminnet och för att vara första repet så lät vi riktigt bra tillsammans. Vi fick även testa våra kostymer samma som de har i serien, väldigt fancy!
 
Eftersom repet gick så bra i måndags blev vi lediga i tisdags så då passade jag på att köra ett träningspass igen och sen cykla ut till Flatenbadet och ligga där och sola och bada hela eftermiddagen. Väldigt härligt, vilken sommardröm alltså! nästa gång tar jag med mig nån kompis också så blir det perfekt! Onsdag förmiddag var bara en lugn förmiddag hemma det var så enormt fuktigt ute att jag mest försökte överleva haha jag kunde känna mitt hår expandera... På kvällen sen hade vi vårt andra körrep inför giget. Det gick lika bra som första, lite smågrejer som måste slipas på bara men vi lät riktigt fint tillsammans. 
 
Torsdag och Netflix-gig för hela slanten. Det blev verkligen en heldag, jag var inne vid Odenplan redan vi kl 10 på morgonen. Vi höll till i Gustav Vasas kyrka församlingshem och värmde först upp och repade lite själva sen kom Omar och vi repade ihop oss med honom. Det gick jättebra och det var kul att äntligen få höra helheten med solisten, allas röster klingar så fint tillsammans. Vi blev verkligen servade hela dagen också med lunch och fika och allt vilket vi inte alls är vana med haha men det var väldigt trevligt! Vi soundcheckade och det började redan strömma till lite nyfikna människor till Odenplan.
 
Själva giget var upplagt som två korta spelning på Odenplan med två låtar från serien, som också skulle filmas för Netflix att lägga upp på sina sociala medier. Vi körde första kl 17, det var lite nervöst och lite svårt med medhörningen men vi löste det på så gott vi kunde. Sen hade vi en liten paus och passade på att ta massa bilder och spontan-sjunga Jesus Christ Superstar i församlingshemmet haha innan det var dags för nästa spelning kl 18.45. Den gick bäst då var vi lite mer varma i kläderna och det hade strömmat dit ordentligt med folk och fans till Omar och serien. Det var ett väldigt roligt gig och jag är så glad att jag tackade ja att vara med! Jag är också så oerhört stolt över oss att vi fick ihop det på så pass kort tid! Det är också lite kul att serien har blivit så stor jag menar folk kommer verkligen kolla på detta. Bara en livevideo som Edvin, den andra huvudrollsinnehavaren i serien la ut på sin Instagram har i skrivande stund strax under 453 000 visningar!!!! liksom what!!?? och där står vi och sjunger! Den riktiga officiella videon kommer ut nån gång till veckan och det ska bli riktigt spännande att få se den! Alltså jag är så tacksam att jag får chansen att vara med på sånt här!
 
Jag somnade ovaggad efter en lång och rolig dag och passade på att ta en sovmorgon i fredags och hade inga planer för dagen till en början men det var Jossans födelsedag och det måste ju såklart firas! Så jag åkte in och mötte upp henne och firade med fika bestående av crêpes med choklad och glass. Väldigt gott och väldigt kul att träffa Jossan igen! Det blev inte så mycket mer gjort igår, jag hade tänkt passa på att kika lite mer second hand men det började regna så då fick det vara nog för dagen. Jag åkte hem och kollade på Young Royals istället. Jag hade ju inte sett serien innan giget så jag passade på nu och jag måste säga att den var riktigt bra! den bästa svenska serien jag har sett på mycket länge. Särskilt skådespelarinsatserna var fantastiska, jäklar så duktiga de är Edvin och Omar i huvudrollerna så fint och autentiskt och detaljrikt. Jag blev väldigt berörd. 
 
Lördagen blev en lung dag hemma bara. Jag hade ställt in mig på att det skulle hällregna men det hade tydligt hunnit ändras under natten men, men jag kollade klart Young Royals och bloggade lite som ni troligtvis har sett haha och så avslutade jag dagen med en film, Me Before You. Jag har läst boken för några år sen och var lite redo på gråtfest men nja... Jag vet inte, jag grät inte riktigt av boken heller, bara en liten ensam tår i slutet typ. Det bästa med filmen är dock huvudkaraktärens outfits, det ser ut som hur jag klädde mig i gymnasiet haha... Färgglada tights, knasiga klackskor och mönstrade klänningar.
 
Gårdagen blev en stranddag deluxe! Jag mötte upp Nicole redan strax efter kl 10 och vi tog oss ut till Flatenbadet. Det var lite tveksamt med vädret på morgonen så vi var lite oroliga att det skulle bli kallt men tack och lov sken det upp och det blev en riktigt fin heldag där ute. 7 timmar närmare sagt haha, bara bada, sola och prata hela dagen lång hur fantastiskt! Det är en underbar badplats och så fin sjö! Att vara i solen i 7h i sträck är dock inget jag egentligen rekommenderar... jag försökte vara jättenoga med solkräm men jag brände mig ändå på rumpan och ryggen och ena höften? haha aj. Nu är det jag som får vila från solen i några dagar innan jag får försöka fixa till denna knasiga bränna.
 
 
SMU - YR - Young Royals - gig - musikalartist - netflix - sommar - youngroyals