Skoförsäljare i värmebölja, kvällsdopp och vaccin

Då har jag gått och blivit skoförsäljare!? Tänka sig hur livet kan lösa sig ibland alltså.
 
Ni som läser min blogg ofta kanske minns att jag för några veckor sen var på arbetsintervju ute i Mall of Scandinavia, det var för dinsko-butiken därute. Tyvärr fick jag inte det jobbet vilket såklart kändes tråkigt, det blir ju tuffare med pengar över sommaren liksom och det har varit otroligt svårt att få jobb här i Stockholm vilket har legat som en underliggande stress hos mig hela våren. Jag hade lite gett upp men så ringde min telefon i fredags och det visade sig vara från butikschefen ute i MoS som hade sett att de söker personal för andra butiker i stan och frågade om hon kunde skicka vidare mitt CV vilket jag självklart sa ja till.
 
Helgen gick och sen på måndagen ringde butikschefen för Nilsons Shoes på Drottninggatan och jag fick komma på intervju och provjobb redan på tisdagen. Det kändes toppenbra! såklart lite stress och halvpanik så här i början när man bara blir inkastad direkt i nåt helt nytt men det gick bra. Jag jobbade även onsdagen och torsdagen så jag fick tid att lära upp mig hur allt funkar både i butiken och på lagret. Mycket nytt men jag lär mig snabbt och jag har väldigt trevliga kollegor som tagit emot mig med öppna armar. Nämen jag är så glad att det faktiskt löste sig med jobb, jag har varit så orolig men nu kommer jag ha råd att leva lite igen.
 
Förutom jobb så bjöd veckan på en riktigt värmebölja med 32ºC varmt på dagarna. Jag jobbade ju när det var som värst men på torsdagen passade jag och Nicole på att ta ett kvällsdopp i Tanto efter jobbet. Kl åtta på kvällen och det är fortfarande 29ºC ute liksom hur underbart! Jag har även hunnit med att träna lite och måla nya naglar.
 
Det blev en lugn helg sen i fredags var jag bara hemma hela dagen och vilade, jag är verkligen inte van att gå och stå så mycket så jag var helt slut efter två långa jobbpass. Sen på lördagen var det äntligen dags för mig att ta min första vaccindos! äntligen. Det var kö när jag kom då det låg efter i tidsschemat men väl inne så gick det super fort och vips var man vaccinerad. Jag promenerade sen till tunnelbanan och firade även med glass haha.
 
Lite öm och lite trött blev jag efter sprutan men inte så mycket värre än så. Jag var ändå bara hemma resten av lördagen ifall att jag skulle börja må dåligt. Jag kollade på film och tog äntligen tid till att se filmen Nomadland. Den vann en Oscar för bästa regi och hon som regisserade blev därmed den första Asiatiska kvinnan att vinna en Oscar i den kategorin, väldigt stort! Hur som helst var den väldigt vacker, igen egentlig handling men en livs-skilldring liksom. Det var skönt att få se en film om en kvinnas historia för en gång skull! för jag börjar bli riktigt less nu på filmer som inte klarar Bechdeltestet... Liksom jag såg Ratatouille här om dagen och den klarar inte Bechdeltestet! liksom en barnfilm om råttor?? bara en enda kvinnlig karaktär i hela filmen med namn och hon är bara kärleksintresset utan djup alls.... nämen jag blir less.
 
I söndags blev det bad i Tanto igen men denna gång med Samuel som var tillbaka i Stockholm igen. Det gäller ju att hugga tag i ens vänner när de är här haha. Det var lite molnigt väder men varmt och det var riktigt härligt att bada. Jag passade sen på att promenera längst vattnet till Skanstull, det är verkligen superfint där med alla kolonistugor och alla träd ut i vattnet. Jag hade sen tvättid i söndags så kvällen spenderades nere i tvättstugan.
 
 
I torsdags släpptes även filmen från Young Royals giget den går att se här:
 
 
Skor - jobb - nail art - nailart - sommar