Sänggavel på huvudet, ahaupplevelser och ömma vader

Tillbaka till vardagen igen då efter en riktigt lång ledighet över jul. Som jag skrev i förra inlägget så åkte jag tillbaka till Stockholm i mitten på sista lovveckan för att hinna landa lite hemma innan skolan drog igång igen. Planen var väl att jag skulle få lite saker gjort på den långhelgen jag hade hemma men det vet jag inte om jag fick förutom möjligtvis att måla nail art. Sen kanske en kan räkna med att kolla klart hela The queens gambit på en dag som en bedrift också haha... Men jag var ändå på ett litet äventyr på lördagen förra veckan då jag och Jossan hämtade en begagnad sänggavel jag köpt. Det är inte varje dag man går och bär en sänggavel på huvudet i gamla stan haha. Det gick bra att bära i alla fall och på tunnelbanan också sen när vi väl kom hem till mig så stannade Jossan på fika vilket var supertrevligt, hon har ju inte varit här innan heller.
 
Det var en riktigt fröjd att få komma tillbaka till skolan i måndags och få träffa klassen igen! allt jag vill är att bara få krama om alla ordentligt men det får vi ju inte, så som vanligt i dessa tider vinkar vi på avstånd. Vi fick lite sovmorgon i måndags och började sen dagen med en två timmars lektion mental träning, det är nånting vi kommer ha nu framöver några gånger vilket jag tycker är toppenbra. Jag kommer försöka vara som en tvättsvamp på alla tekniker vi får lära oss. Efter lunchen var det slut på det lugna då vi körde en riktigt köttig balettlektion med gästlärare, jag överdriver inte om jag säger att det tog mina vader hela veckan på sig att sluta göra ont efter den styrkan haha. Vi avslutade sen dagen med jazz, vi körde en liten recap på diagonalerna vi jobbat med i höstas och så började vi på en ny korre, så kul att vara igång igen!
 
Tisdagen började med två dansklasser. Det var lite lugnare på baletten denna dag vi hade mer teori och tittade på anatomifilmer och gick igenom alla styrke-/Pilates och stabilitetsövningar vi jobbat med för att skapa bättre förståelse för hur vi ska jobba med våra muskler. Väldigt givande lektion. Efter hade vi jazz och i tisdags låg fokuset på auditionträning vi fick helt enkelt en korre utkastad på oss som vi sen skulle dansa som på en audition. Det var en tuff lektion och det blir väldigt tydligt för mig vad det är jag behöver jobba på både rent tekniskt, inlärningsmässigt men också sceniskt och mentalt. Efter lunchen var det teater och så avslutade vi dagen med ett kortare sångteknikpass, det gäller verkligen att väcka rösten nu igen efter ledigheten hej och hå haha.
 
Onsdagen var en riktigt intressant dag då vi hade lektioner med båda SMU:s konstnärliga ledare, Hans och Roine. Vi började dagen med ett dubbelpass musikalhistoria med Hans men innan vi gick in på själva föreläsningsdelen så fick vi alla var för sig berätta om vilka musikaler vi har sett på scen och lite om hur vi hamnade här vad var det som slog an musikalgnistan i oss. Det var så otroligt spännande och intressant att få höra alla berätta, det är ju nödvändigtvis ingenting vi vanligen pratar om och det var så intressant att få höra om allas olika resor. Det fick mig även att börja reflektera över min egen resa för första gången på länge. Det är så lätt att bara hamna i en prestationsspiral så det var skönt att få påminnas om varför jag faktiskt älskar det här och vad det var som tände gnistan. Att bara få sitta om umgås hela klassen för en gångs skull tror jag också bidrog till den mysiga stämningen under dagen. Vi åt även lunch i danssalen på lilla base eftersom de försöker minska antalet personer i kaféet på stora base. Att sitta på golvet och äta i en danssal är kanske inte ultimat men det var nog första gången som verkligen hela klassen verkligen var samlade och satt och åt alla tillsammans. Det var så väldigt trevligt, en liten glimt på hur det kanske kommer vara sen när pandemin är över och vi kan träffas och umgås alla utanför skolan också. 
 
Efter lunchen fortsatte vi på musikaltemat men denna gång med Roine och det var mer info om hur SMU kom till och hur det är att vara verksam i själva branchen. Även på denna lektion pratade vi om musikaler som berört oss, som vi skrev upp på en tavla och sen snabbt fick välja vilken av alla vi själv skulle vilja vara med i. Även här fick jag en liten aha upplevelse så nu är det jag som går och skriver ner alla mina mål och drömmar igen så jag har nåt handfast att hålla i när motivationen sinar haha.
 
Veckan fullkomligt flyger fram och vips så var det torsdag igen, första lektionen var sång med Anna E där vi jobbade vidare på våra cell block projekt. Vi var inte fulltaliga i gruppen men vi som var där jobbade på bra med korre och stageing. Nästa lektion var balett där vi fortsatte på samma tema som i tisdags med teori + stabilietsträning i kombo sen avslutades dagen med teater. Vi ska börja med ett improvisationsblock nu på teatern vilket ska bli jättekul! Jag har alltid älskat impro men har fått en ansträngd relation till det de senaste åren p.g.a. prestationsångest och annat så jag hoppas att jag ska kunna jobba fritt och hitta tillbaka till min kärlek för impro igen nu. Just denna lektion jobbade vi med övningen "presenten" som faktiskt var en av de första impro-övningar jag testade på när jag började gymnasiet för (håll i er nu!) 10 år sen... hej och hå.... Vi slutade tidigt i torsdags så då passade jag på att besöka min nyfunna favorit krimskrams butik på söder och köpte en ny kruka, så söt! jag är väldigt nöjd haha.
 
Fredagen bjöd på massor med dans i vanlig ordning. Vi började med stepp och som vanligt behöver jag öva så sjukt mycket mer om det nånsin ska lossna för mig men vi fick impra lite och jag fick inte prestationspanik så det är ju ändå ett plus... Nästa lektion var balett med mer stabilitetsträning och anatomifilmer, vi gjorde några nya övningar i fredags också som jag gillade så snart så ska ni få se på riktigt höga ben-lyft alltså! Efter lunch var det dags för jazz, vi körde lite diagonaler fast rakt över golvet och körde sen korren från auditionträningen i tisdags igen, denna gång utan stress och press. Fokuset låg istället på att våga testa olika känslor i dansen, det är svårt alltså. Det gick såå mycket  bättre än i tisdags i alla fall, nu kunde jag ju ändå korren men det är fortfarande svårt särskilt med självförtroende biten, jag måste verkligen jobba hårt på det. Efter skolan fick det bli en promenad med Alice och Alex till gamla stan för att ta tunnelbanan där istället så en slapp byten, det var riktigt kallt ute men ändå mysigt att gå genom ett snötäckt Stockholm. Kvällen sen bjöd på lite matlagning och på spåret för min del.
 
Igår tog jag en lång sovmorgon sen fick jag nåt infall och gick en promenad till Skarpnäck för att kika i en secondhand butik där. Det var så skönt att komma ut en stund och att få kolla på lite secondhandgrejer också, det blev inget fynd denna gång dock. När jag ändå var i Skarpnäck passade jag på att gå på jakt bland matbutikerna där ifall nån av dem har min favorit bea eftersom ingen av butikerna här i Bagis har den men icke.... haha.. det blev en lång promenad i alla fall och mycket frisk luft. På kvällen sen åkte jag ut till Emmy i Handen för lite myskväll tillsammans med Jirran, Alva och Nicole, mycket trevligt och många skratt. Idag har jag städat nästan hela dagen, det var dags för en ordentligt grovstädning kände jag, så sagt och gjort! Det tog några timmar men det var det värt, nu är allt skinande rent och redo för en ny vecka.