Improövningar, tuffa jazzlektioner och långa fikor

Nu var det ett tag sen igen, det blir så himla lätt så. Planering går så där för tillfället nämligen, det är så mycket som ska göras och just nu ligger det mesta i en osorterad hög i mitt huvud så min lägenhet är super städad för er som undrar hur jag tacklar röran i mitt huvud haha.
 
Så hur som helst, förra veckan startade ganska vanligt, vi har börjat med halva klassen på distans och halva på plats på måndagar igen pga. corona situationen. Lite drygt men det är som det är, min halva av klassen hade i alla fall på plats förra måndagen. Veckan rullade sen på utan några större överraskningar. Vi dansade massor och hade en jazzlektion med en av Sveriges bästa dansare som lärare, herregud det var en tuff lektion både mentalt och fysiskt men kul. Jag insåg verkligen hur otränad jag blivit efter jul dock... kämpa kroppen! På teatern fortsatte vi med impro-blocket och jobbade med diverse övningar i att improvisera och bejaka. Det blir väldigt mycket skratt på dessa lektioner. Vi fick bl.a. köra frys vilket är så kul och det var så skönt att få köra frys helt prestationslöst, bara få kasta sig in utan att hinna tänka, det ledde i sin tur till många galna små scener.
 
Jag hade såklart sånglektion förra veckan också där vi började jobba med jazzlåten. Det ska bli så kul att få jobba med den! lite svårt med instuderingen dock eftersom jag först och främst lär mig på gehör och det inte riktigt funkar med jazz då folk sällan sjunger efter noterna. Men det löste sig bra vi fick bara klinka igenom noterna några gånger så kändes det som jag hade koll på läget. Sen på kör-lektionen började vi sjunga Quartet från Chess och på torsdags-sången fortsatte vi jobba med cell block. Denna termin har vi musikalhistoria med men pga. miss rona så har vi det på distans. Vi får helt enkelt kolla på en film som vår lärare klippt ihop och får sen svara på några reflektionsfrågor som vi skickar in och sen får en reflektion till svar tillbaka också. Det tar sin lilla tid att göra men det är väldigt intressant.
 
Skolveckan avslutades med dans-fredag och jag hade nog en av mina bättre stepplektioner. Jag har verkligen insett hur viktigt det är för mig att jobba med "mindfulness" på dessa lektioner, alltså andas och inte stressa upp mig, det går så mycket bättre då och det blir roligare. Jag börjar även se en liten försiktigt utveckling i steppen nu vilket är kul. Sen kan en del av att det gick så pass bra också ha att göra med att jag passade på att öva stepp samtidigt som jag tvättade kvällen innan. Mina kängor funkar ändå helt okej att steppa i och i tvättstugan så stör jag ju inga grannar heller haha.
 
Efter skolan förra fredagen så gick jag och fikade med Emmy och Ida vilket var super trevligt! Ida behövde gå efter en stund men jag och Emmy blev kvar i nästan 4 timmar haha, långfika när det är som bäst! Lördagen blev en städ och fix dag sen på söndagen åkte jag in och lunchade och fikade med Jossan, en klassisk dubbel fika på två olika fik som det brukar kunna bli när vi ses haha. Det var supermysigt, vi hade massor att prata om och det var så skönt att få komma hemifrån en stund.