Cabaret-korre, cats-stämmor, fika och solsken

Okej så starten på den här veckan gick kanske inte helt enligt nåns plan när miss rona bestämmer sig för att attackera då är ingen säker men innan vi går in på det så måste vi prata om förra veckan.
 
Den började i ett smått planeringskaos på måndagen då vårt schema fick blixt ändras på morgonen men förutom en lite stressig morgon så rullade dagen på vi hade stabilitetsträning och jazz på förmiddagen och sen ett sångtekninkpass på eftermiddagen. Sångtekniken och samarbetet med mina stämband är lite spännande just nu för det känns som vissa saker håller på att falla på plats och andra som mina stämband är ett frågetecken "FöRLåt?" som min sånglärare skulle sagt det. Eftersom jag slutade tidigt och det var så fint väder så passade jag på att promenera till slussen, det gäller ju att ta vara på soltimmarna vi får, synd bara att det ska behöva vara så fruktansvärt kallt. 
 
Tisdagsmorgonen bjöd på balett och sen jazz med en ny gästlärare! Emilia Brown, Det var kul hon hade bl.a. varit truppgymnast när hon var yngre vilket var kul för mig för det var ändå lite inlånade gympaövningar i uppvärmningen. Korren vi fick lära oss var från Cabaret så väldigt fosse, så kul att bara få vara lite ful med mening haha. Efter lunch var det teater och vi fortsatte improvisera, jag och Alma åt smörgås på tub och begravde en hund på en rymdstation bland mycket annat. Sen hade jag min sånglektion allra sist på dagen, det gick bra vi körde igenom jazzlåten och hann även börja lite på musikallåten jag valt.
 
Onsdagen bjöd på cats-stämmor och lättare "jag har tagit mig vatten över huvudet panik" för min del haha... det kommer lösa sig dock jag kommer bara behöva öva jättemycket för att få in allt i huvudet. Efter var det teater och jag misslyckades enormt med en impro vilket kändes jättetufft i stunden men vi fick alla lära oss något och jag ska misslyckas bättre nästa gång. Eftersom jag bytt till mellangruppen på onsdagsjazzen har jag nu ett par timmars hål innan lektionen men det var typ bara bra så hann jag öva sång emellan, det är ju inte det lättaste att hitta tid att öva nu. Det var en väldigt rolig jazz i alla fall, vi hade Emilia igen så vi fortsatte på cabaret-korren vilket var superkul som sagt är det skönt med en stil där en får vara ful för då kan jag liksom släppa lite på min perfektionspress, vi jobbar åt att kunna släppa den i alla stilar dock men vi har kommit en bit på väg.
 
Ännu mer cats-stämmor och ännu mer balett startade vi upp torsdagen med sen på eftermiddagen på teaterlektionen jobbade vi med textinlärning och att lära sig text snabbt, vi fick jobba två och två med att lära oss varsin text genom att tänka den i bilder. Det är inte mitt vanliga sätt att jobba med textinlärning så det var svårt men kul. Vi fick även typ 10 min att lära oss en dialog för att sen filma den. Jag hade valt en dialog med på tok för långa repliker så fick lite panik... men det löste sig... typ... ändå. Jag är tacksam för att jag har så förstående klasskompisar, särskilt när en är i känsliga perioder och har pms, mvh gråter p.g.a. typ allt haha. Efter teatern bar det av hem för att göra veckans musikalhistoria lektion.
 
Stepp startade upp fredagen i vanlig ordning och det gick typ okej, lite svajigt på självförtroendefronten hehe... men vi kämpar på. Ladda om för balett som gick smärtfritt eller ja min vänstra baksida lår har bestämt sig för att protestera så jag fick anpassa några övningar men det mesta gick bra. Dagen avslutades sen med en riktigt peppig jazz-klass vi fick dansa en korre till Rose´s Turn från Gypsy och fick verkligen showa off ordentligt! så kul och det var sån feststämning i salen folk körde verkligen på!
 
Efter skolan var vi några stycken och fikade på Karla Kafé, så mysigt! vi spelade även några omgångar Psych så förutom god fika och prat så bjöds också på en massa skratt. Det finns få saker så trevliga som en kvällsfika efter skolan alltså! Det blev en rätt lugn kväll hemma sen där det mest exciting som hände var att de åkte till Gävle i På Spåret! så jag för en gångs skull visste vart vi var på väg innan nån av de tävlande, jag har aldrig haft så bra poäng hahaha...
 
I lördags var Jossan här på dagen och fikade, mycket trevligt! och jag fick äntligen hem mitt digitalpiano jag köpt, eller ja jag fick hämta det. De två snubbarna i kiosken såg lite frågande ut när jag skulle bära med mig det och varnade att det var tungt. Det var kul att se deras miner ändå när jag bara "det är lugnt" och lyfte upp paketet i nåt slags kramgepp haha 17 kg är ju inte så farligt, inte jättenice men absolut gångbart. På kvällen väntade mello vilket jag kollade på tillsammans med Emmy över messenger, hon kände sig inte helt kry så vi tog det säkra före det osäkra med videochatt istället. Det blev en trevlig kväll mello ska ju verkligen ses på tillsammans med andra, det gör ju hela upplevelsen! Söndagen sen bjöd på helt underbart soligt väder så jag var ju bara tvungen att passa på att njuta lite vid mitt köksbord på morgonen. Att jag äntligen fått min tavla till köket, gjorde det hela ännu bättre, jag är så nöjd med hur det blev! På eftermiddagen sen hade vi en mysig brunch hos Alice då vi också passade på att kolla på årets Show & Musikal klass, vintershow.