Showglädje delux, julmys och instagramovänliga cake-pops

Vilken vecka vi hade förra veckan! stressig och lugn samtidigt och med två väldigt roliga showdagar!
 
På måndagen var det lucia vilket betydde att mer än halva klassen var iväg och lussade på förmiddagen så vi var en liten skara kvar på skolan vilket ändå var rätt mysigt. Vi fick först en trevlig sovmorgon sen hade vi en köttig balettklass med Gunilla. Det var jobbigt men också skönt att få ha en vanlig klass så här mitt i show-veckan och eftersom vi var så få och Gunilla var extra taggad så hann vi med att köra massor ute på golvet också vilket alltid är kul. Efter lunch sen hade vi jazz, halva lektionen vanlig klass med uppvärmning och diagonal och halva lektionen lite rep på blackout. På eftermiddagen började lussefolket komma tillbaka och då stod rep på duetter och teaterscener på schemat. Jag och Gustav var först ut eftersom vi båda ändå var på plats sen när vi var klara så kunde jag faktiskt åka hem. Det blev en lite kortare dag men det var skönt det också både lov-hjärnan och lov-kroppen hade börjat tränga sig på så att vila lite extra är ändå smart.
 
På tisdagen var hela dagen fylld av rep av olika slag. Vi började med rep på duetterna med Kerstin vilket gick bra sen gick vi vidare med att sjunga igenom alla kör-arr inför showen. Innan lunch hann vi också med att repa lite själva i klassen på blackout. Eftersom kip-up inte funkade så bra som jag och Elin trodde och Filip blivit sjuk fick jag och Elin korra en liten egen del för oss där i mitten men det gick bra det fick bli ett firebird hopp och windmill istället, mycket mer ergonomiskt haha. På eftermiddagen fick vi äran att se ettornas genrep vilket var så kul! jäklar vad duktiga de är och så kul att få se och höra dem! det var en fin julshow med mycket sång men också roliga brandtal och den klassiska julbaletten. Brings back memories. Sist på dagen var ett rep på Pippin numret sen bar det av hem för att fixa att förbereda inför vår showdag.
 
Onsdag och showdags! Vi var på plats tidigt och började att gå igenom hela showen från början till slut med allt tekniskt, ingångar, utgångar och hur vi löser rekvisita förflyttningar och snabbyten. Det tar alltid sin lilla tid det här men eftersom vi inte behövde några mickar i nåt av våra nummer så gick det mycket smidigare och då drog vi ändå över på lunchen haha. Efter lunch var det dags för genrep i alla fall med ettorna i publiken! And we were off to a bit of a rocky start... Nä så farligt var det inte men jag fick lite nerver och adernalinpåslag när vi skulle köra Blackout så jag gjorde en massa fel och misslyckades totalt med mitt sax-lant hopp i slutet vilket kändes så tungt, det är alltid jobbigt när det liksom är ens chans att skina och så blir det skit... åh hur som helst så var det bara att borsta av sig det och resten av genrepet gick toppenbra! fina ensemblenummer och min och Gustavs duett satt som en smäck. Efteråt hade vi paus och tid för middag och smink, de flesta gick nog ut och åt men jag och Nicole bestämde oss för att spara lite pengar i alla fall så vi köpte lite sallad på hemköp och hade istället massa tid till att sminka och ta det lugnt.
 
Klockan åtta var det äntligen showtime och det var skönt att vi hade det där genrepet i kroppen redan för nu kunde vi verkligen gå in och leverera och jäklar vad vi levererade. Blackout gick utmärkt (mitt hopp?, det bästa jag fått till tror jag!) sen rullade showen på och jag vet att jag säger det ofta, men jäklar vad imponerad jag blir av min klass jämt, alla är så otroligt bra! och vi hade så kul både på och utanför scenen! Det var en fantastisk showkväll, ensemblenumren lät amazing och jag och Gustav gjorde en jättefin duett, jag hade inte kunnat vara med nöjd och stolt över oss! Det var också fantastiskt att få stå framför en publik igen, det är ju ändå det vi lever för. Jag hade mamma och Alice i publiken och det var så kul! jag blir alltid så glad och tacksam när folk kan komma och kolla på det jag gör. Jag har ju inte träffat Alice på ett tag nu heller så det var extra kul att ses igen.
 
Vi fick en välförtjänt sovmorgon på torsdagen, mamma sov hos mig så jag fick frukost sällskap och allt sen åkte hon vidare till stationen när jag åkte in till skolan. Vi hade en lektion på förmiddagen där vi främst fick tid att reflektera över showperioden, hur det har funkat med rep och själva showen sen han vi även börja kika lite framåt på det workshop-projekt vi ska jobba med i vår, nämligen Les Miserables! Åh det kommer bli spännande. Nu väntar en hel del researcharbete för att hitta tillbaka till kärnan och de mänskliga historierna bakom allt. Efter lunch var det dags för genrep för treornas julshow, vi gästspelade ju med Blackout och var med och sjöng jullåtarna och så gjorde vi, vi som var med på det, också Emmas Pippin nummer. Det tog sin lilla tid med allt, treorna var väldigt sattsiga med alla sina nummer, de har ju skapat sin show till största del själva så det var många mickar och mycket teknik som skulle lösas. Vi tog oss igenom i alla fall och efter genrep och en lång genomgång av notes så fick vi äntligen gå och äta middag. Vi var ett helt gäng som bestämt oss för att äta Subway dagen till ära, herregud vad jag tyckte synd om stackarn som jobbade som säkert hade en lugn kväll tills vi dyker upp 10 pers samtidigt och ska köpa mat. Det var väldigt mysigt i alla fall och sen fanns det massa tid att fixa med smink och lägga ordning kostym. Kroppen var riktigt trött men vi körde på och det blev en till fin julshow. Vi var ju inte med så mycket men det vi gjorde gick bra och all väntetid kunde vi sitta och umgås i smu-rummet. Som sagt en trevlig kväll och en trevlig show. 
 
Det var ett riktigt slitet gäng som var på plats sen på fredagen, vi hade även tappat några på vägen då så fort kroppen fick ens en uns av avslappning så slog förkylningar till var och varannan stans. Vi var några tappra på plats i alla fall, alla med våra olika individuella krämpor haha. Dagen började med ett väldigt skönt och välbehövligt yoga-pass, jag kunde verkligen känna hur min kropp tackade mig för det. Efter lunch hade vi jul-jazz och det var tuffare herregud...men vi tog oss igenom det också. Vips bara så har vi klarat av halva utbildningen här på smu, det är verkligen galet, tiden går så fort! jag vill bara kunna stanna upp den lite ibland för att kunna ta in all glädje och lycka och kärlek.
 
På kvällen sen blev det julmys hemma hos mig med ett helt gäng från klassen. Vi köpte så mycket julgott och chips på ICA så kassören kände sig tvungen att fråga om vi skulle ha fest haha. Nämen det var en så fantastisk mysig kväll! Vi kollade på Grinchen, åt massor av godsaker och som pricken över i:t gjorde vi även varm choklad. Jag blir varm i hela hjärtat bara av att tänka tillbaka på det, jäklar vilken lycka jag har över alla dessa fina människor och hur kul vi har tillsammans! det är mer värt än nåt annat skulle jag säga. Kvällen fortsatte sen med att vi kollade, skrattade och fasades över det brittiska, helt sjuka datingprogrammet, Naked Attraction haha. Nämen det var en så rolig kväll och jag är så glad att alla ville komma.
 
Det blev lite sent så jag tog en ordentlig och välbehövd sovmorgon på lördagen och som alltid när jag gör det så blir hela min dags planering omkullkastad... haha så jag fick inte speciellt mycket gjort. På söndagen sen var jag in till stan och träffade Nicole för att springa lite sista små julklapps ärenden sen åkte vi tillbaka hem till mig och bakade cake-pops, åt mat från Bagis Grillen och kollade på dålig men samtidigt bra daytime-tv haha. Cake-popsen blev så otroligt fula haha och vi skrattade så vi stod och klappade som två pingviner i köket haha vilket ändå är det bästa sortens julbak. En supermysig fjärde advent och ett bra slut på en rolig showvecka!
 
 
SMU - Stockholm - Stockholm musikalartist utbildning - Vänner - jul - julshow - musikal - musikalartist - show