Rep, pizza som julbord, hantverkare och en west side kväll

Det börjar verkligen lacka mot jul nu eller i alla fall mot julavslutning, det märktes verkligen denna vecka som varit, då vi knappt har haft vanliga lektioner.
 
Måndagen började med rep av blackout-numret där fokus låg på att få klart hela slutet med koreografi, positioner och trafik. Det tar alltid sin lilla tid att få till men det gick bra och i slutet av lektionen hade vi ett helt färdigt nummer så det bara är finslipet kvar. Resten av dagen gick sen bara till sång. Vi hade först rep på alla kör-arr som bara vi som klass ska sjunga och sen efter lunch hade vi rep med treorna för de två jullåtar vi sjunger tillsammans båda klasserna. Det gick bra eller så bra det kunde gå, i alla fall för min del som hade ett knasigt lock för ena örat hela dagen som gjorde att alla ljud fick en spännande efterklang. Tack och lov släppte det sen på eftermiddagen! Sista lektionen var nämligen att vi som ska sjunga våra duetter på julshowen fick reptid med Kerstin. Men först hade vi ett väldigt långt hål, det är dock nåt väldigt hemtrevligt på nåt sätt när vi alla har hål samtidigt. Man går iväg och övar duetten en stund, kommer tillbaka umgås lite, övar lite danssteg i korridoren, sätter sig och tar lite fika, skrattar åt nåt roligt klipp nån har hittat, övar lite på pardansen och sen så är det plötsligt ens tid att gå in till Kerstin. Jag och Gustav har inte sjungit ihop sen redovisningen i oktober men låten sitter, det låter bra och det är egentligen bara lite finslip som behövs så är vi helt på banan igen.
 
Tisdagen bjöd på en tidig start med rep på Emmas nummer. Kroppen och huvudet var trött men det gick bra och det kommer bli väldigt snyggt när allt är klart. Nästa lektion var rep på Blackout och nu när hela numret är ute så hade vi tid för att finslipa alla delarna, det kommer bli toppen snyggt! Nu måste jag bara konditions träna eller nåt sånt för att orka med och sjunga allt också... men kunde vi göra Cats förra året så kan vi göra detta! Vi hade sen balett, jag var lite skeptisk innan för vi hade vår vikarie och kroppen och huvudet hade inte klarat av all den styrka han ibland brukar köra på sina klasser men tack och lov fick vi komma med önskemål och det blev en riktigt lagom klass som jag verkligen fick energi av så det var skönt! Efter lunch var det teater som stod på schemat resten av dagen, vi slipade på komediscenerna inför varandra och det tog sin lilla tid. Det kändes bra att få köra igenom allt för publik igen men det blev också en väldigt lång eftermiddag med alla scener.
 
Onsdagen blev en väldigt hoppig dag om det går att beskriva en dag så. Det var mycket smårep och en hel del hål. Först på dagen hade jag och Gustav sångrep på vår duett. Det var lite för tidigt på morgonen för mig för att sjunga den låten haha men det gick bra, jag vet vad jag måste öva på och komma ihåg rent tekniskt när jag sjunger. Vi hade sen ett låångt hål och lunch innan det var dags att repa lite mer på Emmas nummer. Hade jag kunnat vara produktiv under det hålet, absolut! var jag det... kanske inte riktigt... Hur som helst, efter repet var det bara att lägga om fokus helt för att ha ett genrep på våra komediscener. Det var spännande energi eller i alla fall väldigt mycket energi på genrepet så det blev många skratt och ibland väldigt svårt att inte spricka på scen men det gick bra haha. När vi var klara med genomdraget så körde vi också igenom alla duetterna inför julshowen. Vi har inte kört med hela stageingen på ett tag så det kändes i alla fall för mig lite ringrostigt på sina ställen men jag tänker det kommer lösa sig och vi bara kör igenom den några gånger.
 
När vi slutat sen skyndade jag mig hem för att hinna fixa mig och byta om sen åkte jag tillbaka in till stan för att gå på lite "julbord" med jobbet och med julbord menar jag pizza haha. Vi åt på nån fancy pizza restaurang i Mood gallerian och det var väldigt trevligt och gott. Mycket prat om skor, skobutiker och jobb-anekdoter haha nästan alla har ju jobbat flera år i alla möjliga skobutiker i hela Stockholm. 
 
Det blev egentligen inte så sent i onsdags kväll men ändå senare än vanligt så det var ett trött Emelie som klev upp tidigt på torsdagsmorgonen. Det var nämligen dags för oss att redovisa våra komediscener direkt på morgonen så det gällde att vara på plats i god tid innan för att ställa iordning scenen och värma upp lite. Själva redovisningen gick bra, det var tidigt på morgonen och det var lite svårt att skapa energi men vi gjorde det vi kunde. Vi hade också en egentligen för liten publik och det är alltid svårt att spela komedi då. Men som Stefan sa att om en lägger ihop genrepets galna energi med redovisningens lite mer lågmälda så blir det en helhet. Teater är som sagt en levande konstform.
 
Efteråt hade vi hål så vi passade på att kolla på julkalendern sen tog jag och Elin äntligen tag i att öva kip-up... Nämen så här var det... när Lisa frågade om det var nån som kunde göra kip-up i Blackout numret så sa både jag och Elin, ja! vilket för oss både betydde att ja! vi har kunnat det för X antal år sen och hur svårt kan det vara? Mycket svårare än vi båda mindes visade det sig... så efter aningen många, mer eller mindre ergonomiska försök fick vi se oss besegrade haha. Jag gav mig själv en överansträngning i lårmusklerna på köpet också så att dansa sen på eftermiddagen var en challenge. Det var dock en väldigt kul och ganska befriande jazzklass efter lunch. Vi hade gästlärare och han jobbade väldigt annorlunda än vad vi är vana med och fokuset låg verkligen på att dansa rörelserna och känna sig fri i sitt eget rörelsemönster. Det är något jag verkligen behöver och uppskattar men det är samtidigt väldigt jobbigt eftersom det är så svårt för mig då mitt rörelsemönster blivit så drillat i alla år. På dessa klasser hade jag typ önskat att jag kunde koppla ur mitt eget huvud så jag bara fick dansa fritt. Sista lektionen för dagen sen var rep på Blackout och fokuset låg igen på att finslipa de olika delarna.
 
Fredagen började med en mysig balett där vi fick äta julfika och kolla på film. Vi såg först en dokumentär om en ung kubansk balettdansare och sen fick vi även se klipp på vår balettlärare Eugenia från en av alla uppsättningar hon dansade på operan. Det var så häftigt att se! balett är verkligen fantastiskt vackert och coolt. Det var lite svårt att få upp energin för att ha stepp sen kan jag lova haha men det blev en stepplektion i alla fall. Efter lunch var det jazz och vi hade Mike igen, samma gästlärare som dagen innan så vi fortsatte på samma spår. Jag hade ännu ondare i låren i fredags så vissa rörelser var helt omöjliga att göra för mina muskler bara skrek men annars gick det bra. Det var dock lite jobbigt med självförtroendet igen och jag måste verkligen påminna mig själv om att det är en process. Jag var drillad gymnast och inget annat i över 16 år, jag har bara dansat jazz i 3 år och av de 3 åren har jag bara dansat på detta elitidrotts sätt i 1½ år. Jag ställer krav på mig själv som är bortom verkligheten och jag behöver verkligen påminnas om det ofta. 
 
Vi hade ett kortare skolmöte efter skolan sen var det bara att fixa sig lite och byta om inför kvällens aktivitet, middag och West Side Story! Vi var nästan halva klassen som bokade biljetter för nån vecka sen för att gå på premiären på bio och jag har varit taggad hela veckan! Först gick vi till K25 och åt middag. Nämen det var så trevligt! det är ju en lite mer fancy food-court så det fanns mycket gott att välja på. Jag tog tillslut sushi sen blev vi ju kvar där så länge så jag och Elin passade på att köpa en choklad milkshake att dela på som efterrätt. Att umgås så här med stora delar av klassen är mitt bästa sällskap alltid! god mat, prat och skratta så en gråter det är underbart! Väl på bion sen var även majoriteten av treorna där och en av våra lärare så det var verkligen vi från SMU som fyllde upp biosalongen haha.
 
När det kommer till filmen så var den jättebra, en riktigt värdig remake! Rachel Zegler var fantastisk i rollen som Maria, Ariana DeBose stal hela showen som Anita och det var underbart att se Rita Moreno som Valentina (istället för rollen doc.) Den enda jag inte köper är Ansel Elgort som Tony... jag har varit skeptisk redan innan och jag försökte ha ett öppet sinne men jag kunde inte komma ifrån känslan att han känns fel castad, han blir platt och uttryckslös och håller inte måttet på sången i jämförelse med alla andra. Jag förstår inte varför Spielberg valde honom och jag hade velat ha en annan Tony så det drar ner upplevelsen lite för mig. Den är absolut värd att se dock och den är väldigt gripande även fast en vet vad som kommer hända. Vi var alla gråtande vrak när eftertexterna började rulla haha. Det var en så fin eftermiddag och kväll!
 
Igår jobbade jag hela dagen, eller ja, jag började tack och lov inte förens 12 så jag fick lite sovmorgon ändå. Jag var mest uppe på herr denna lördag också. Det gick lite i vågor hela dagen med folk men tiden rullade på snabbt. Idag har jag tagit en riktigt vilodag och tänkte egentligen inte göra så mycket mer än det jag behöver idag. Nästa vecka går vi in i julavslutningsveckan så den kommer bli lite speciell med rep och shower, det blir kul!
 
 
Bio - Mat - SMU - Stockholm - Stockholm musikalartist utbildning - musikalartist - nail art