Bra sångdag, snurrig dans och en EM-kväll

Nu när jag äntligen är i fas med bloggandet kanske jag ska hålla det uppe också haha... vi kan ju hoppas i alla fall! Det är inte många veckor kvar på terminen, hösten har gått ofantligt fort men det är nog rätt känt vid det här laget då jag nämner det i nästan alla inlägg haha
 
Den här veckan som varit var vår sista "vanliga" vecka för denna termin och med vanlig så menar jag med vanliga lektioner, nästa vecka är repvecka inför julshowen och sen sista veckan är det som sagt julshow som gäller för hela slanten. Jag började veckan med att ta en liten sovmorgon bara för att jag kunde, jag hade nämligen ingen sånglektion direkt på morgonen. Med sovmorgon menar jag också att jag var i skolan strax efter nio ändå för att öva men när jag verkligen börjar nio så är jag alltid i skolan minst 35 min innan vi börjar för att umgås med alla från klassen som alltid är på plats tidigt. Det är ändå bästa sättet att starta dagen på, alltid en energi boost.
 
Hur som helst, min första lektion för dagen blev teater och vi jobbade vidare med komediscenerna och efter att ha tänkt en hel del sen sista teaterlektionen förra veckan så hade jag lite mer förslag på hur de kan hantera mig som lik i scenen vilket gjorde att jag kunde känna mig lite mer delaktig. Jag har absolut ingen aning om hur våra scener ser ut men jag antar att det kommer bli kul haha. Efter lunch hade vi vår sista lektion i mental träning för denna termin, vi jobbade med den mall på självförståelse och självutveckling från förra veckan. Den handlar enkelt sammanfattat om att lära sig hantera långa irritationer som kan ligga och gnaga på en. Det är intressant, rätt omfattande men jag tror verkligen det finns mycket att lära sig ifrån den mallen. Sist på dagen hade vi rep på blackout numret, det var en riktigt effektiv lektion och vi var nästan alla på plats vilket alltid underlättar.
 
Tisdagen och sista november bjöd också på teater direkt på morgonen så ännu mer jobb med komediscenerna sen hade jag ett litet hål där jag passade på att värma upp rösten lite innan min sånglektion. Sånglektionen sen gick jättebra, jag valde att sjunga min rocklåt då jag känner jag behöver en del coachning på den. Det gick ändå över förväntan min belt satt bra och det kändes som jag kunde jobba på bra tekniskt. Jag kommer behöva öva en hel del på den här låten men det kommer nog bli riktigt bra tillslut. Efter lunchen var det jazz men ingen vanlig jazz utan vi skulle redovisa vår höstlovsuppgift. Uppgiften vi fick under lovet var att hitta två koreografier på film en nutida och en dåtida, lära oss ca 20-40 sek ur dem, motivera varför vi valt dem och varför de var just nutida eller dåtida och sen dansa upp dem för klassen. Jag hade valt I Saw the Sign koreografin från Pitch Perfect haha och en bit ur koreografin ur öppningsnumret från filmen Give a Girl a Break från 1953. Det var en riktigt rolig uppgift ändå och det var kul att få dansa upp den. Det var också kul att se vad alla andra hade valt och att se folk dansa. Jag blir som vanligt så sjukt imponerad av alla i min klass!
 
Efter den redovisningen var det bara att ladda om för min del för lektionen efter var interpret och jag var en av dem som skulle sjunga. Jag hade väldigt svårt att välja låt och hade egentligen med mig två som jag kunde och velade fram och tillbaka tills verkligen direkt innan jag skulle gå upp, tillslut så fick det bli Flowers ur Hadestown. Det gick väldigt bra, det var ett bra tag sen jag sjöng den för en publik, nästan exakt 2 år sen och hej och hå vad det har hänt saker med min röst! Det är inte alltid lätt att se sin egen utveckling men det blir tydligt i såna här situationer. Flowers är så jäkla svårsjungen och jag kan göra den med en sån trygghet nu, särskilt på de låga tonerna. Jag blev förvånad själv haha. Jag fick väldigt bra coachning och nya infallsvinklar att jobba med den nu också rent interpretationsmässigt och det var skönt att känna att jag för jag hade sån säkerhet i den kunde släppa och smutsa ner sången lite och jobba mer uttrycksmässigt. Så håll i hatten men jag är stolt över mig själv vilket jag inte säger så ofta, men kanske borde säga oftare än jag gör.
 
Det var första december i onsdags och ni vet vad det innebär, eller ja i alla fall ni som följer min klass Instagram. Det var såklart dags att starta upp årets julkalender! det är en riktigt publikfavorit bland våra följare haha. Jag var på plats lagom till att se den spelas in och det är en konst att hålla sig för skratt under inspelningen haha. Vi gick sen raskt vidare in i onsdagens lektioner, vi började med att sjunga upp våra rocklåtar för varandra igen på Cecas lektion, god morgon rösten... efter det var det balett egentligen men för alla oss som är med i Emma i treans nummer på julshowen var det rep som gällde istället så den stackars rösten som väckts så kraftigt med rock precis innan fick fortsätta kämpa sig fram i sång. Varför ligger allt alltid i skarven? Det var sen lunch och efter lunchen fick vi konka all scenografi med skärmar och allt längst hela Jungfrugatan då vi som vanligt är borta på J6 denna lektion. Vi körde igenom våra komediscener inför varandra sen var det bara att konka tillbaka allt igen... Det gick bra i alla fall och det var skönt att få lite publik och reaktioner. Vi fick sluta lite tidigare också så vi hade lite dötid innan sista lektionen men som alltid i denna klass är vi bra på att roa oss själva med spontankör och pianospel haha. Sista lektionen för dagen var ensemble och stackars den lille, lille rösten, vi nötade oss igenom alla våra låtar och efter att ha sjungit Lars Persson säkert en 40 min hade nästan en tredjedel av oss sopraner/altar knappt nån röst kvar... som sagt varför ska allt vara så skarvigt jämt?
 
På torsdagen fick rösten vila då vi istället för vår vanliga tekniklektion fick se på treornas Norén-redovisning. Efter var det balett, det var en bra lektion med mycket tid ute på golvet vilket är kul! Det som väntade sen efter lunch var kanske vår mest fysiskt krävande eftermiddag på länge, vi hade nämligen två lektioner med Gustaf rakt efter varandra, först jazz sen street. Gustaf är nämligen känd för sina uptempo och köttiga koreografier och för att köra dem så många gånger på slutet att en i princip är nära att stupa. Jazzen gick bra till en början i alla fall vi körde diagonaler först sen gick vi på korren, men korren var mycket snurr åt olika håll och jag som kanske hade planerat lite dåligt med hur mycket mat jag åt på lunchen kände mig mest spyfärdig när vi skulle dansa den sen. Usch och fy... men jag klarade det med nöd och näppe. Det var tungt men jag körde på, på streeten sen ändå i ungefär halva lektionen när jag också började känna av min höft. Snurrig, illamående och ont i höften fick liksom bägaren att rinna över så jag satt mig resten av lektionen. Det är alltid ett så tufft beslut att ta för mig även fast jag vet att det är för det bästa. Men att sitta på sidan och se alla andra dansa får mig verkligen att må skit. Jag känner aldrig att jag har råd rent tidsmässigt att missa dans, det är kanske inte ett helt hälsosamt tankesätt men det är en balansgång.
 
Fredag igen och vi startade upp dagen med balett som vanligt. Det var en riktigt bra klass för mig kände jag, den var väldigt effektiv precis som dagen innan och vi fick mycket tid ute på golvet. Balett när det går som en vill är verkligen så roligt! Nästa lektion var stepp och vi jobbade ungefär som veckan innan med riffwalks och lite olika time-steps. De fixade även volymen på stereon till oss efter halva lektionen så vi faktiskt kunde steppa till musik vilket alltid underlättar. Sist ut för dagen var jazz med Gustaf igen och det gick så mycket bättre när jag inte mådde illa halva klassen haha... Vi började med diagonaler men mycket hopp, vilket jag gillar sen la vi på slutet på koreografin från dagen innan och dansade tills vi stupade. Det var kul men också jobbigt, jag önskar att jag nån gång ska komma till en punkt i dans där jag faktiskt kan känna att jag är stolt över mig själv på samma sätt som i alla fall händer ibland i sången, men jag kan for the love of me inte se min egen utveckling. Det kan kännas bra men sen när jag ser en video på det så blir jag alltid besviken på hur det ser ut. Det är därför dansen stressar mig så mycket, det känns som det finns så mycket brister och så lite tid. Hur som helst jag fastnade kvar en stund på skolan i fredags sen fick det bli en liten shoppingtur på stan för min del innan jag åkte hem och bänkade mig framför på spåret.
 
Gårdagen blev total gympafest, det var nämligen äntligen dags för EM i truppgymnastik att gå av stapeln (ca 1½ år för sent). Det var ett speciellt EM då varken Norge eller Danmark ställde upp pga. pandemin så desto större guldchans för Sverige. Kvalen var under veckan så jag har suttit och kollat på allt lite sporadiskt, både junior och senior men igår var det dags för senior finalerna vilket SVT sände så då satt vi bänkade hemma hos mig. Jag behövde inte kolla själv heller utan Elin och Nicole kom hit så vi kunde titta tillsammans vilket var så kul! Jag hade fixat med lite snacks och så blev det en obligatorisk sväng förbi Bagis Grillen också, en supermysig kväll! Det är egentligen bara jag som är superinsatt men det är kanske inte så konstigt heller haha men gympa är kul att kolla på oavsett om en har hållit på hela livet, bara när en var liten eller inte alls. Åh vilka tävlingar det blev för Sverige! Mixen körde så fint att jag ville gråta, Damerna körde superfint med tyvärr några missar i trampetten och landade på samma poäng som Island men det var tillslut Island som tillslut fick sitt efterlängtade guld. Sverige har ju ändå vunnit de senaste tre EM så det var kanske Islands tur nu. Herrarna levererade också en galen tävling och nu när inte Danmark var med så var de totalt oslagbara! Kul med så bra gympa! också kul att se både gamla tränare och särskilt gamla lagkamrater glänsa i landslagen. Samt väldigt roligt att se de andra europeiska länderna steppa upp i svårighet, Storbritannien speciellt! Nu är det bara 9 månader till nästa EM och vi kommer självklart sitta bänkade då också.
 
Det var längesen jag hade en tvådagars helg ledig så dagen idag får gå till städ och fix sen ska jag bara vila upp mig inför repveckan som kommer. Nu är det bara ca 3 veckor kvar till jul!
 
 
Balett - Gymnastik - Jazz - SMU - Stockholm - Stockholm musikalartist utbildning - Sång - Truppgymnastik - jul