Karaktärer lösa på Östermalm

*Skrev detta inlägg förra veckan men blogg.se publiceringsvekryg kraschade hela tiden så jag glömde helt bort att jag aldrig plublicerade det, bättre sent än aldrig I guess?*
 
Skrivet 28 mars 2021
Helt plötsligt är det knappt en halv vecka kvar till påsklov! jag vet att jag alltid börjar med att skriva att tiden går så fruktansvärt fort men jag kan verkligen inte hjälpa det, jag hänger knappt med själv längre. Det känns liksom inte så länge sen förra årets påsk i halvkarantän nere i Bjärnum. Hur som helst vi börjar där jag slutade i förra inlägget nämligen med streamingen av Bjärnums vårshow 2021. På lördagen tittade jag själv hemma och hade lite roliga videosamtal med folk från gamla klassen på zoom sen efteråt, det var kul. Sen på söndagen var det dags att kolla på riktigt, då samlade vi oss nästan alla gamla bjärnum/markarydare från klassen för att ha knytis-fika och kolla tillsammans. Så mysig eftermiddag det blev! 
 
Måndagen var här igen men det blev en kort måndag för min del då jag hade distans på förmiddagen och sen bara åkte in för att redovisa jazzlåten efter lunch. Redovisningen gick okej men jag var lite missnöjd med hur mitt framträdande blev, jag blev för nervös och fegade ur hur jag egentligen hade tänkt men jag får helt enkelt lära mig av det. Det är alltid värt att köra fullt ut, jag har inget att förlora.
 
Tisdagen bjöd på en förmiddag med dans både balett och Cats, vi böjar närma oss redovisning snart nu och det är mycket som ska klaffa i det numret. Teaterlektionen efter lunch var lite speciell, vi är inne i ett karaktärsblock just och och som jag säkert skrev i förra inlägget så jobbar vi på att hitta olika sätt att skapa och gestalta karaktärer. I tisdags var det dags för klassikern "observera folk på stan". Jag fick göra detta i gymnasiet också, det är svårt men kul. Vi fick helt enkelt klä på oss och gå ut i en timme och hitta personer eller en person att observera på stan och sen skapa en karaktär utifrån. Människor har så mycket spännande för sig som blir så tydliga karaktärsdrag. Jag valde till slut en fantastiskt långsam äldre dam som min karaktär. Sist på dagen hade jag min sånglektion för veckan, vi jobbade mest teknik och det kändes bra, rösten har börjat komma tillbaka nu igen efter covid-svängen. Det var verkligen fantastiskt fint vårväder i tisdags så efter skolan hängde jag lite spontant på Bella, Arvid och Gustav på en promenad från skolan till söder med tillhörande korvpaus på 7-eleven, en mycket rolig och spontan eftermiddag.
 
En trött Emelie åkte till skolan på onsdagen och möttes av en miss i planeringen så vi hade ingen lärare på första lektionen. Jag ska inte ljuga jag hade verkligen behövt den sovmorgonen men, men vi körde på själva med cats stämmorna i alla fall. På teatern sen började vi personifiera våra karaktärer vi började skapa i tisdags. Man fick leta upp kostym och testa runt lite med gångstil och börja hitta på en bakgrund sen hade vi lite små utfrågningar i grupp karaktärerna emellan. Efter lunchen hade jag ett stort hål, så jag passade på att öva sång sen avslutade vi dagen med lite jazz och mer finslipning av Cats.
 
Torsdagsmorgonen drog igång med gasen i botten direkt då vi bara matade på Cats rakt igenom flera gånger i rad. Jäklar vad jobbigt det är, vi får verkligen kämpa men det blir bättre och bättre för varje gång. För nog att det är jobbigt att dansa och sjunga samtidigt men lägg sen på att alla har mer eller mindre corona-lungor också... kondisen är sisådär haha. Vi körde på sen med balett sen efter lunchen väntade veckans kanske största utmaning. Det var nämligen dags att ta sin karaktär och ta med den ut på stan. Japp ni läste rätt i kostym och allt skulle vi promenera runt på Östermalm i en hel halvtimme som våra karaktärer haha.. Jag gick alltså runt som Britt, 79. Det var en upplevelse kan jag säga och kanske nåt av det mer våghalsiga jag gjort på ett tag, man fick en del konstiga blickar men samtidigt tror jag också att många köpte det i alla fall om de såg en på håll eller bakifrån. Det var ett läskigt men spännande sätt att få sin karaktär att växa fram. 
 
Att gå ut som sin karaktär var som sagt spännande men det som väntade efter skolan slog nog ändå det i spännandegrad. Jag var nämligen och lämnade mått och sånt inför ett projekt några av oss i klassen ska vara med i. Nämen jag kan knappt beskriva hur taggad jag är inför detta! Jag kan inte skriva mer än så då det inte har släppts offentlig info än men det kommer bli såå lärorikt och roligt.
 
Fredagen var kommen igen och det var en trött kropp som kämpade sig igenom fredagens alla dansklasser. Vi har övat hopp massor på baletten denna vecka och det känns i kroppen. Jag tog mig igenom allt ändå både stepp, balett och sist Cats men det kändes att det hade varit en ansträngande vecka. Efter skolan passade jag på att ta en promenad i vårsolen och köpa glass innan jag åkte hem sen på kvällen kom Nicole till mig för att kolla på Bäst i test och Masked Singer. Så fastnade vi och satt och pratade och åt chips i flera timmar också det var en så mysig och trevlig och välbehövlig kväll!
 
Annars så har helgen rullade på rätt händelselöst eller alltså jag har varit så oplanerad och bara prokrastinerat runt i två dagar känns det som. Jag hade lite saker jag behövde fixa med och jag har ändå hunnit med det mesta men istället för att bara göra det direkt så har jag hamnat i nån slags limbo nu där jag inte orkar motivera mig i flera timmar och sen måste göra allt samtidigt i panik sent på kvällen... liksom why? Typ som idag, jag hade en tid hos naprapaten 15.15 och hade haft så mycket tid att hinna städa innan det så jag hade haft tid att laga mat, måla naglarna och blogga sen efter på kvällen. Men vad gjorde jag jo ingenting förens klockan var nästan åtta. Nämen alltså jag blir så less. Jag behöver nog det här lovet ändå, bara slutspurten kvar nu.