Musikalutblidning på distans, videolektioner, våffelkalas och vin med fikabröd

"Det här är så konstigt!" för att quote:a min kära danslärare Mattiaz. Ingen har varit med om nåt liknade och det är som att en går runt i nån konstig overklighetskänsla. Det är ungefär samma känsla som jag hade under terrordådet i Paris när vi satt skyddade uppe i Mar's lägenhet på 7 våningen och det som hände inte var greppbart skillnaden är bara att det gick över och livet återgick men det här gör inte det, iallafall inte lika snabbt. Jag vill tänka positivt men samtidigt så tror jag inte jag egentligen kan greppa vilken sjuk historisk världsomvälvande händelse som vi befinner oss i nu. Så jag tacklar oron och känslan av kaos som jag brukar genom att städa och organisera runt omkring mig, ni ska se min lägenhet alltså haha... jag har inte börjat färgkoordinera saker än men saker kommer väl bli mer kaos så det måste ju finnas nåt att göra då också....
 
Hur som helst, förra veckan avslutades med bland annat en härlig långpromenad i vårsolen sen denna vecka så började våra distansstudier på riktigt. Det är också lite av en historisk grej då musikteaterskolan aldrig bedrivit det förut och även fast det har gått okej så kan jag ändå förstå varför... I tisdags fick vi dock vara i skolan en stund så jag fick ha monologlektion och sånglektion och det var så jäkla härligt att få vara tillbaka i lokalerna igen en kände sig typ varm inombords och vi kunde även sitta och fika förmiddagsfikat tillsammans några stycken. Vädret var fantastiskt i tisdags också så den tiden jag inte var i skolan passade jag, Amelia och Elin på att köra en dansklass utomhus det var en challenge men också väldigt roligt. Lyckan över att vara tillbaka i skolan blev inte långvarig dock då skolan fått nya bestämmelser och vi nu blev helt portade från lokalerna så vi som var kvar sist fick säga hejdå till skolan för nu och bara hoppas att vi får komma tillbaka snart.
 
I onsdags spenderade jag dagen med att först ha interpret lektion över zoom, väldigt spännande att sjunga för 10 st andra genom videolänk haha. Jag dansade även balett hemma i läggan och filmade in vår balettläxa vi fått vilket var lättare sagt än gjort. På eftermiddagen sen samlades vi typ hela klassen i solen på Servins och hade våffelkalas. Emilia och Hugo gräddade våfflor i Hugos kök och hissade sen ner dem till oss i en korg genom fönstret. Det var en så sjukt mysig eftermiddag och kväll, jag är så evigt glad och tacksam att vi har varandra i klassen i dessa tider det betyder såå mycket!
 
I torsdags fick vi videos på dansaudition till SMU och jag har ingen tid att spilla så jag började lära mig hela dansen och det tog en jäkla tid kan jag säga herregud det är så svårt att lära sig dans över video... det tog mig typ hela dagen men jag tog lite pauser och övade sång också, stackars mina grannar... Tillslut fick det ändå vara nog och jag tog mig ut i solen en stund och satt på fotbollsplanen med några från klassen, Natanael och Elliot fick ofrilligt 5 nya kompisar då alla småpojkar som också var där ville vara med och spela fotboll borta hos oss istället haha. På kvällen sen hade jag, Anna, Hanna, Elin, Amelia, Jasse och Natanael fika och vin kväll hos mig vilket var så mysigt! Jag hade bakat både kladdkaka och banankaka som såklart behövdes ätas upp. Vi fick möblera om lite så alla fick plats men det gick bra det är så mysigt att kunna ha folk över även fast jag bor så litet.