Kollationering, utlärningsveckor, skratt, stress, glädje och ett lov

Long time no see verkligen över två månader sen vilket visserligen är typ hela showperioden så det är kanske inte så konstigt att tiden inte har funnits när jag varit i skolan omkring 13 h per dag sen kollationeringen hur som helst så sitter vi i en lite annan sits just nu i dessa sjukt absurda tider med en stängd skola och en stor ovisshet om hur saker kommer lösa sig framöver i och med detta helvetes virus. Så iallafall så har jag nu väldigt mycket tid över helt plötsligt vilket jag inte är van med så det gäller ju att försöka fylla ut den med nånting, blogga ikapp bland annat.
 
Så vi får gå tillbaka 6 veckor i tiden till torsdag 30 januari och kollationeringen! Alltid lika spännande och fruktansvärt nervöst det brukar ju alltid bli bra tillslut och lita på processen och sånt men samtidigt så vill man ju bli nöjd med den roll och låt man får särskilt nu till vårshowen men musikalerna. Det fanns som vanligt tonvis med fika som man knappt klarade av att äta p.g.a. nerver haha. Lärarna presenterade en musikal i taget och vem som skulle sjunga vilken låt och det var skrik och glädjetjut och allt möjligt under tiden. Musikalerna blev iallafall Saturday Night Fever, Heathers the Musical, RENT och Copacabana. Min huvudmusikal blev Heathers och min ensemble musikal Copacabana. Chocken var total hos mig när jag insåg att jag skulle spela Heather Chandler och sjunga Candy Store, lite av en skräckblandad förtjusning för att älskar Heathers jag hade inte kunnat bli mer nöjd men samtidigt så visste jag vilket enormt arbete som låg framför mig med både låten och rollen. Tonartskollen dagen efter slutade också med att vi valde att jag skulle sjunga låten i originaltonart herre gudars skymning haha. Fyra fantastiskt roliga musikaler hade vi framför oss och jag var riktigt taggad på att få börja repa.
 
Direkt efter kollationeringen hände det även andra knasiga och roliga saker som att vi fick testa på en vogueing klass som förövrigt var otroligt kul, Anton hade en tveksam barbröstad cykelverkstad i hallen fråga mig inte ens haha... och vi hade en liten reunion med gamla SM klassen då vi var och såg detta årets vintershow. Så kul att få träffas igen även fast vi såklart saknade några stycken. Bästa gänget stannade även kvar över natten hos oss i Bjärnum så på morgonen efter hade vi en en riktigt rejäl mysfrulle hemma hos mig. Det finns knappt ord hur mycket jag har saknat dessa tjejer och så fint att ha alla samlade igen precis som förr det gav mig sån lycka! 
 
Repperioden var sen igång på fullt allvar och de två sista veckorna innan lovet hade full fokus på utlärning och det var sjukt med grejer att ta in så mycket korre, körstämmor och manustext huvudet blev lätt en enda röra. Första veckan låg fokuset mest på stageing av Heathers, det är den musikalen av alla fyra med mest manus och mest stageing och det tar sin lilla tid och är både fysiskt och psykiskt krävande särskilt med en lärare som ställer höga krav på en. Som sagt så var rollen som Heather Chandler rätt tuff för mig men jag fick pusha på och våga testa mina vingar mer och mer särskilt under våra egna kvällsrep. Det var även utlärning av kör för både Heathers och Copa jag körar mest i Copa så för mig blev det mest fokus där sen såklart även en hel del övande av sin sololåt så pass mycket övande att min röst tillslut sa tack för sig och jag innan lovet lät som en gammal rosslig motor mest hela tiden. Andra veckan blev fokuset mer på koreografierna till Copacabana mycket korre på lite tid så hjärnan var mos tillslut haha. Vi lärde oss även steppnumret som kom att bli en utmaning särskilt om man ska köra i mick samtidigt hehe men kul såklart också. Vardagskvällarna spenderades med kvällsrep och jag har skrattat så sjukt mycket under dessa kvällsrep att det har varit galet felsägningar och andra roliga missar på scen + en trött Emelie = skratt kaos. Jag älskar verkligen att hålla på med detta. Vi avslutade sen veckan med att köra genomdrag av allt vi hade fått utlärt hitils vilket slutade med att alla satt och hulkgrät över hur fin RENT var och Mattiaz satt och tog sig för ansiktet över hur kaos Copa gick haha... Men till vårt försvar så hade vi ju precis fått det utlärt haha... Utöver vårshowsrep så hann vi även med att fira Alla hjärtans dag med Karins vaniljhjärtan, mellomys i salongen med hela klassen och en spelkväll hos Simon sista dagen innan lovet.
 
Lovet sen var välbehövligt men samtidigt också lite långtråkigt och jag var mest hemma och kollade på Netflix i brist på annat men några kul grejer hände iallafall. Jag och Mamma var och såg David i La Cage aux Folles på Gasklockorna, kanske inte min sorts musikal men David var superbra iallafall och det var så kul att ses igen det var ju år sen sist nu. Hanna fyllde 21 så vi var ute och åt italienskt med familjen väldigt mysigt! Jag var en sväng till Amanda och hängde med henne och bebis en hel förmiddag, slökollade på Big Brother, pratade och fikade semlor. En väldigt mysig förmiddag. Sen var jag även till Louise en kväll och lagade mat och visade filmen från Höstshowen. Såklart så blev det också två traditionsenliga mellokvällar hemma hos Putte. En vecka går snabbt och vips så var det dags att åka söder ut och in i vårshow bubblan igen.